Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Matkustatko Helsinki-Vantaalta? Tässä tietopaketti lentokentälle – kaikki matkustajan tarvitsemat palvelut

Inka Khanji artikkelin kuva
Lennot
Helsinki-Vantaan lentoasema on tuttu useimmille suomalaismatkailijoille, ja maan suurimman lentokentän hyvät palvelut ovat herättäneet kiitosta ympäri maailmaa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 04.10.2019
facebook   whatsapp

Vaivatta lentokentälle

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee nimensä mukaisesti Vantaalla, ja matka Helsingin keskustasta lentoasemalle kestää noin tunnin.

Välimatka taittuu helposti paitsi taksilla tai omalla autolla myös julkisen liikenteen kulkuneuvoilla, ja keskustasta pääseekin lentokentälle niin bussilla kuin junallakin. Jos matkustat junalla, kuljet todennäköisesti myös Suomen toiseksi pisimpiä liukuportaita, jotka vievät junalaiturilta lentoasemalle.

Inka KhanjiHelsinki-Vantaa
Helsingin rautatieasemalta pääsee Helsinki-Vantaan lentoasemalle kätevästi lentokenttäbussilla.

>> Lue myös: Näin pääset Helsinki-Vantaan lentokentälle – löydä itsellesi kätevin vaihtoehto

Nopeasti turvatarkastuksen läpi

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on monia turvatarkastuspisteitä, joten edes ruuhka-aikaan kentällä ei tarvitse odotella pitkiä aikoja päästäkseen turvatarkastuksen läpi. Kiireisimpien tuntien aikana lentoaseman terminaali 2:ssa avautuu erikseen tarkastuspiste, joka helpottaa pahimpien ruuhkien aikana.

Helsinki-Vantaa
Turvatarkastuspisteiden yhteydessä on näyttöjä, jotka kertovat arvioidun jonotusajan pituuden.

Lentoaseman lähtöauloissa on lukuisia näyttöjä, jotka kertovat matkustajille arvioidun jonotusajan turvatarkastukseen. Tarkastuksen sujuvoittamiseksi matkailijoiden koneeseennousukortit tarkastetaan usein jo turvatarkastusjonoon astuessa.

>> Lue myös: Ruuhka Helsinki-Vantaalla? Näiden vinkkien avulla pääset lähtöportille nopeasti

Paljon ajanvietettä

Tällä lentoasemalla ei tarvitse tylsistyä edes pitkän koneenvaihdon aikana, sillä Helsinki-Vantaan lentokentällä on rutkasti tekemistä kaikenikäisille. Lentoasemalla on muun muassa liikunnallisia ajanvietepelejä eli esimerkiksi tanssi-, ilmakiekko- ja pöytäjalkapallopelejä. Helsinki-Vantaan lentoasemalla voi viettää aikaa myös vaikkapa nappailemalla selfieitä kentän klassisimmissa paikoissa.

>> Lue myös: Joko huomasit Helsinki-Vantaan uudet palvelut? Ajanvietepelit ja latauskaapit tekevät odotusajasta aiempaa mukavamman

Erikoisia palveluja moneen makuun

Hyvästä palvelutarjonnasta tunnettu Helsinki-Vantaan lentoasema on täynnä yllätyksiä. Lentokentällä on muun muassa oma sauna ja parturipalvelut, joten omasta ulkonäöstä huolehtiminen onnistuu helposti pitkän koneenvaihdon aikana.

Inka KhanjiHelsinki-Vantaa
Helsinki-Vantaalla voi käydä leikkauttamassa uuden kampauksen konetta odotellessa.

>> Lue myös: Tässä ovat Helsinki-Vantaan yllättävimmät palvelut – tiesitkö näistä?

Viihdy kentällä täysin ilman rahaa

Toisin kuin lentokentillä tavallisesti, Helsinki-Vantaan lentoasemalla on monia täysin ilmaisia palveluja, jotka ovat kaikkien matkustajien käytössä vapaasti. Lentokentällä onkin panostettu hyvään palvelutarjontaan, ja esimerkiksi työskentely, rentoutuminen ja leikkiminen onnistuvat lentokentällä vaivatta ja täysin ilmaiseksi. Mukaan kannattaa varata oma vesipullo, sillä lentokentällä on monia ilmaisia vesipullon täyttöpisteitä.

Inka KhanjiHelsinki-Vantaa
Ilmaiset vesipisteet sijaitsevat wc-tilojen yhteydessä.

>> Lue myös: Tiesitkö? Kaiken tämän voit tehdä Helsinki-Vantaalla täysin ilmaiseksi

Uusi passi lentokentältä

Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsee muiden palvelujen lisäksi poliisin toimipiste, joten kotiin unohtunut passi ei välttämättä pilaa koko lomamatkaa. Tarvittaessa lentoaseman poliisi voi myöntää väliaikaisen passin jos kohteena on maa, joka hyväksyy väliaikaisen passin.

>> Lue myös: Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden lentokentältä

Ota rennosti loungessa

Lentoasemalla on monia loungeja, joissa voi odotella oman lennon lähtemistä hyvin mukavissa oloissa. Lentokenttäloungejen palveluihin kuuluvat usein rauhallisen tilan lisäksi hyvin toimiva ilmainen verkkoyhteys sekä runsas ruoka- ja juomavalikoima. Helsinki-Vantaalla on yhteensä kuusi loungea, joista Finnairin Premium-loungeen pääsee vain riittävän kiiltävällä kortilla. Muihin loungeihin on mahdollista ostaa sisäänpääsy.

Inka KhanjiHelsinki-Vantaa
Hyvä loungetarjonta takaa mukavan odotteluajan lentoasemalla.

>> Lue myös: Helsinki-Vantaan lentokenttälounget esittelyssä – rentoudu ennen matkaa!

Lentokenttäyö sujuu mukavasti

Helsinki-Vantaan lentoasema on äänestetty monta kertaa maailman parhaiden lentoasemien joukkoon nukkumismahdollisuuksia arvioidessa. Kentällä voikin vedellä mukavasti sikeitä paitsi pehmeillä ja käsinojattomilla penkeillä myös esimerkiksi suomalaisissa unimunissa tai lentokenttähotelleissa.

>> Lue myös: Onko edessä yö Helsinki-Vantaalla? Tässä lentokentän parhaat paikat nukkumiseen

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (6) Jätä kommentti

 1. Mistähän niitä kärryjä matkalaukuille saa jos saapuu julkisilla, onko bussiterminaalissa ja juna-asemilla, jos on niin missä siellä?


 2. “Matka Helsingin keskustasta kestää noin tunnin” Onkohan jutun kirjoittaja ikinä mennyt edes Helsingin keskustasta lentoasemalle!? Helsingin keskustassa asuvana/lentokentällä työskennelleenä voin todeta, että kentälle ei todellakaan kestä tuntia. 50 minuuttia kestää jos otat 615 bussin rautatieasemalta ruuhka-Aikaan, mutta kuka sitä enää käyttää junan tultua. Varmasti käyttävät lähinnä lentoaseman lähipiirissä asuvat. Rautatieasemalta junalla lentoasemalle kestää n. 30 minuuttia. Junia lähtee 5-10 minuutin välein. Finnair bussi menee myös n.20-30 minuutissa. Bussi 617 Hakaniemestä liikkuu 25-35 minuutissa lentoasemalle. Kuka näitä juttuja kirjoittaa? Voisitteko korjata tuonne tuon… nolottavaa


 3. Kolme viimeistä kertaa tuolla eli joka kerta.

  EI KÄRRYN KÄRRYÄ just siinä mihin taksi jättää.

  Siinä on kolme kärryjen “parkkipaikkaa” aina tyhjiä.


 4. Aivan loistava järjestys. Ystävällinen, auttava ja ammattitaitoinen henkilökunta. erityisen avuliaat lähtöselvitys henkilöt. Turvatarkastus on tärkein mielestäni ja onnistuitte siinä hyvin. Kiitos matkasta ja Hyvää jatkoa.


 5. Miksei käsimatkatavaran omaavat henkilöt pääse suorempaa tietä ulos. Pitää siellä ruuhkaisessa käytävällä poukkoilla tulevien ja lähtevien seassa ruuhkassa kilometrin verran. Tulevat ja lähtevät pitäisi olla eri kerroksissa. Järjen käyttö ei olisi pahitteeksi siellä sekasotkussa!


 6. LÄHTÖSELVITYS !
  Olin matkalla firenzeen keväällä
  LUFTANSAN lennolla päivällä.
  Zeking paikalla ei ollut yhtään virkailijaa joka olisi neuvonnut miten ne liput konesta saa ulos. kun on heikko kielitaito!
  Menin tiskille ja sieltä kyllä löytyi ystävällinen virkailija joka tuli auttamaan .Toivonkin itseni ja toisten puolesta ,että siellä olisi aina virkailija lähellä joka neuvoo asiakasta. en varmaan ole ensimmäinen jossa se kone tuottaa tuskaa!
  Katsoin videota kaikkien lippupaikasta missään ei olult tarkkaa selostusta lipuista ja paikkanvalinnasta .
  TOIVOISIN SIIHEN MUUTOSTA .EI KAIKKI OLE KIELITAITOISIA .
  Ystävällisin terveisin Terttu Udd


 7. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.