hero taustakuva

Onko edessä yö Helsinki-Vantaalla? Tässä lentokentän parhaat paikat nukkumiseen

Inka Khanji artikkelin kuva
Lennot
Helsinki-Vantaan lentoasema on valittu maailman parhaiden yöpymiskenttien joukkoon useita kertoja. Katso missä päin lentoasemaa saat makeimmat unet!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 22.10.2016
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

1. Alueet ennen turvatarkastusta

Lentokentillä nukkumista käsittelevä verkkosivusto Sleeping in Airports listaa vuosittain maailman parhaat lentoasemat nukkumiseen. Helsinki-Vantaa on pärjännyt vertailussa erinomaisesti vuodesta toiseen – tänä vuonna lentoasema on kansainvälisellä listalla sijalla viisi.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla voi nukkua mukavasti jo ennen turvatarkastusta, jos edessä on esimerkiksi aikaisen aamulennon odottelu. Paras paikka nukkumiseen on lentoaseman matkatavarasäilytyksen vieressä, jossa on paitsi runsaasti käsinojattomia penkkejä myös vessat.

Terminaali 2:n pohjakerroksessa sijaitsevalla alueella on tavallisesti hyvin hiljaista, joten se tarjoaa sopivat olosuhteet hyvin nukutulle lentokenttäyölle.

2. Lentokentän mukavat penkit

Helsinki-Vantaan lentoaseman penkkirivit on kuin luotu nukkumiseen, sillä mukavan pehmeitä ja käsinojattomia penkkejä on ympäri lentoasemaa runsaasti. Lähes jokaisella lähtöportilla on siis mahdollisuus laittaa pitkäkseen penkeille.

Inka KhanjiHelsinki-Vantaan lentoasema
Lentoaseman penkeillä voi ottaa rennosti.

Nukkumiseen parhaiten soveltuvat porttialueet vaihtelevat lentojen mukaan, mutta tavallisesti rauhallisinta on kaikkein kaukaisimmilla porteilla jotka eivät sijaitse suoraan lentoaseman kulkuväylien varrella. Esimerkiksi lähtöporteilla 11, 31, 36 ja 38 on parhaimmillaan hiljaiset oltavat.

Tavallisten penkkirivien lisäksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla on myös mukavia, lähes makuuasennossa olevia nojatuoleja. Ne sopivat nukkumiseen mainiosti.

3. Unikapselit

Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsee myös useita nukkumiseen tarkoitettuja unikapseleita. Vuonna 2015 lentoasemalle tuodut erikoiset Go Sleep -uniputket ovat suomalainen keksintö, jonka avulla on mahdollista ottaa lyhyet nokkaunet tai nukkua mukavasti vaikka koko yö.

Unimuna on sängyksi muuntuva istuin, jossa matkustaja on muiden katseilta suojassa. Istuimen alla on tilaa käsimatkatavaroille ja päälle vedettävä kupu eristää valoa ja ääntä. Sisällä on myös pistorasia.

Uniputkia on Helsinki-Vantaalla muun muassa portilla 31. Kello 22–06 välisenä aikana kapselit ovat maksullisia, mutta muina aikoina niitä voi käyttää ilmaiseksi.

4. Kainuu-lounge

Helsinki-Vantaan lentoaseman kakkosterminaalissa portin 31 lähellä sijaitseva Kainuu-lounge tarjoaa hyvän nukkumapaikan lentoasemalla. Loungessa on mukavia makuutiloja sekä nojatuoleja, joissa voi torkahtaa lyhyen tai pidemmän aikaa.

Inka KhanjiHelsinki-Vantaan lentoasema
Kainuu-loungen rauhallinen ilmapiiri takaa mukavat yöunet.

Kainuu-loungen palvelut ovat erinomaiset, sillä ympäri vuorokauden avoinna olevassa loungessa on oma wc. Myös lentokentän Book Swap -kirjanvaihtopiste sijaitsee loungen yhteydessä.

5. Lentokenttähotellit

Paras ja mukavin tapa nukkua Helsinki-Vantaan lentoasemalla on tietysti lentokenttähotellissa.

Lentoaseman yhteydessä sijaitsee kaksi hotellia, Glo Hotel Helsinki Airport sekä Hilton Helsinki Airport. Glo-hotelliin on pääsy suoraan Terminaali 2:n palvelukerroksesta, ja Hilton sijaitsee aivan lentoaseman vieressä.

Lue lisää: Näin majoitut Helsinki-Vantaan lentoasemalla – katso lista lähellä sijaitsevista hotelleista

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.