Kuva: Finavia
Go Sleep -uniputket

”Mieluiten yksittäisiä unimunia” – erikoiset unikapselit saapuivat Helsinki-Vantaalle

Matkustajat voivat nyt levähtää Helsinki-Vantaan lentokentällä yksityisyyttä ja rauhaa tarjoavissa Go Sleep -uniputkissa. Helsinki-Vantaa tarjoaa palvelun ensimmäisenä Euroopassa ja vahvistaa samalla asemaansa maailman uniystävällisimpien lentoasemien joukossa.

Uudet uniputket parantavat kentän lepomahdollisuuksia

Vuonna 2014 kansainvälinen lentoasemien lepo- ja nukkumismahdollisuuksia arvioiva Sleepinginairports.com-sivusto valitsi Helsinki-Vantaan maailman kolmanneksi uniystävällisimmäksi lentoasemaksi. Go Sleep -uniputket ovat uusin lisä innovatiivisen lentoaseman palvelupalettiin.

– Haluamme tarjota matkustajille mahdollisuuden stressittömään matkustukseen ja lepohetkeen lentojen välillä. Helsinki-Vantaalla on paljon vaihtomatkustajia, jotka ovat saattaneet valvoa vuorokauden putkeen tai kärsivät jet lagista. Uskon, että palvelulle on täällä aidosti kysyntää, Helsinki-Vantaan apulaisjohtaja Heikki Koski Finaviasta kertoo.

Go Sleep -uniputki on suomalainen innovaatio, joka tarjoaa matkustajalle rauhaa ja yksityisyyttä hektisen lentoaseman vilskeessä. Se on ergonominen, sängyksi muuntuva istuin, jossa matkustaja voi levätä muiden katseilta ja hälyltä suojassa. Käsimatkatavarat saa kätevästi säilöön istuimen alle, ja vedettävä kupu eristää ympäriltä valoa ja ääntä. Istuimesta löytyy pistorasia esimerkiksi kännykän tai kannettavan lataamiseen.

Uniputkille positiivinen vastaanotto

Helsinki-Vantaa tarjoaa palvelun ensimmäisenä lentoasemana Euroopassa. Uniputkia testattiin kentällä jo vuonna 2013 lentoaseman lepoaluepilottihankkeen yhteydessä.

– Kokeilu osoitti, että matkustajat suosivat mieluummin yksittäisiä unimunia kuin isoa lepoaluetta. Uniputket ovatkin herättäneet laajaa kiinnostusta etenkin portilla 18, missä niitä pääsee kevään aikana testaamaan ilman maksua. Asiakaspalautteiden pohjalta jatkojalostamme palvelua entistä käyttäjäystävällisemmäksi, uniputket suunnitelleen Short Rest Solutionsin toimitusjohtaja Jussi Piispanen kertoo.

Go Sleep -uniputket lanseerattiin matkustajien käyttöön helmikuun 2015 puolessavälissä. Ensimmäiset asiakaskokemukset lupaavat hyvää.

– Olemme saaneet palvelusta jo nyt reilusti positiivista palautetta. Se on meille tärkeää, jotta tiedämme, että kehitämme Helsinki-Vantaan asiakaspalvelua oikeaan suuntaan, Koski kertoo.

Helsinki-Vantaalla on yhteensä 19 Go Sleep -uniputkea, joiden yhteydessä on saatavilla myös tyynyjä ja peittoja.

Katso kuvat uusista uniputkista!

Kuva: FinaviaGo Sleep -uniputket
Uniputkissa on pistorasiat esimerkiksi kännykän lataamista varten.
Kuva: FinaviaGo Sleep -uniputket
Uniputkien yhteydessä on tarjolla myös peittoja ja tyynyjä.
Kuva: FinaviaGo Sleep -uniputket
Ääntä eristävät seinät helpottavat nukkumista.

Lähde ja kuvat: Finavia

Päivitetty: 3.3.2015

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (14 votes, average: 3,29 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Nukkumamunat tai pehmeät platstaemisängyt sais olla myös näille jotka odottavat aamujunia jatkakseen saapuvista lennoista. Hävetkä. Noin kauheat odotustilat

mites saisko tälläsiä uniputkia myös asiakkaille, jotka saapuvat pitkältä lennolta ja joutuvat odottamaan monta tuntia jatkokuljetusta esim.bussi/ juna ???