Hyppää sisältöön

Esittelyssä Helsinki-Vantaan hotellit – näin majoitut lähellä lentoasemaa

  • Krista Ahonen
  • Maria Hietala
Krista Ahonen, Maria Hietala Päivitetty: 09.09.2023
Yöpyminen lentokenttähotellissa on kätevä valinta, jos asuu kaukana pääkaupunkiseudulta tai haluaa nauttia kiireettömästä lähdöstä. Lue esittelyt Helsinki-Vantaan lentokenttähotelleista!

Hilton Helsinki Airport

Aivan terminaali 2:n tuntumassa sijaitseva Hilton Helsinki Airport on tasokas hotelli, jossa on 330 huonetta, executive-kerros ja sviittejä.

Vuonna 2007 avattu hotelli tarjoaa erinomaiset näkymät kiitoradalle sekä lämpimän tunnelman, jossa Suomen luonnon vaikutteet näkyvät selvästi. Hotellin laajennussiipi rakennettiin vuonna 2009.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellin palveluihin lukeutuvat ravintola, leikkihuone, baari, saunatilat sekä kuntosali. Executive-luokan asiakkaiden käytössä on myös oma lounge. Hotellin edustalla on noin sata parkkipaikkaa autolla saapuvia vieraita varten.

Inka KhanjiHilton Helsinki Airport
Hilton Helsinki Airport -hotellin huoneet on sisustettu skandinaaviseen tyyliin sopiviksi.

Sijainti muutaman minuutin kävelymatkan päässä terminaalista tekee hotellista helpon valinnan erityisesti silloin, kun lento lähtee aikaisin aamulla tai saapuu myöhään illalla. Hotellin varhaisaamiaista aletaan tarjoilla jo kello 3.30.

Lähteville matkustajille on hotellin omat lähtöselvityskioskit sekä lentojen aikatauluista kertovat opastaulut. Liikematkustajia palvelevat kokoustilat ja business center.

Huoneiden hinnat alkavat noin 150 eurosta.

Hilton Helsinki Airport

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Scandic Helsinki Airport

Vuonna 2018 valmistunut Scandic Helsinki Airport sijaitsee loistavalla paikalla lähellä T2-terminaalia, joten se sopii erityisesti aikaisin aamulla lähteville tai myöhään illalla saapuville. Terminaaliin pääsee kävelemään hotellilta katettua käytävää pitkin.

Scandic Helsinki Airport -hotellissa on yhteensä 150 huonetta, joista osa on perhe- tai lemmikkihuoneita. Hotellissa on myös esteettömiä huoneita. Moderneissa huoneissa on panostettu erityisesti laadukkaisiin sänkyihin ja viihtyisyyteen.

Inka Khanji
Scandic Helsinki Airport -hotellin tyylikkäässä aulassa on suosittu ravintola.

Tyylikäs sisustus ulottuu myös hotellin valoisaan aulatilaan, josta löytyvät vastaanotto, ravintola ja baari.

Monipuolinen aamiainen sisältyy huoneiden hintaan, ja suppeampi varhaisaamiainen alkaa päivittäin jo puoli neljältä aamulla. Hotellin ravintola on suosittu lounaspaikka, jossa voi poiketa syömässä, vaikka ei hotellissa yöpyisikään.

Hyvän sijainnin vuoksi hotelli on hieman hintavampi kuin kauempana kentästä sijaitsevat vaihtoehdot. Huoneiden hinnat liikkuvat noin 160–240 euron välillä.

Scandic Helsinki Airport

GLO Hotel Airport

Tämän lähemmäs lentoasemaa et pääse yöpymään: GLO Hotel Airport sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalissa 2. Pohjakerrokseen rakennettuun hotelliin laskeudutaan hissillä – kannattaa huomioida, että huoneissa ei ole ikkunoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

GLO Hotel Airportissa on 76 huonetta, joita voi myös varata päiväkäyttöön korkeintaan kahdeksaksi tunniksi kello 9–17 välisenä aikana. Huoneita on saatavilla kahdessa huoneluokassa: kävijät voivat majoittua joko Smart- tai Comfort-tason huoneissa.

GLO Hotel AirportGLO Hotel Airport
GLO Hotel Airport -hotellissa voi majoittua kahden kokoisissa huoneissa.

GLO Hotel Airport -hotellin palveluihin kuuluvat esimerkiksi aulabaari ja business center. Hotellissa ei ole omaa ravintolaa tai aamiaistarjoilua, mutta hotellin kautta voit ostaa lentokentän ravintoloista lunastettavan aamiaispaketin.

Hotellin aulassa on varattavana myös niin kutsuttuja restpodeja, joita voi varata nukkumista tai vaikka työntekoa varten 4–7 tunniksi. Lukittavat restpodit ovat varattavissa 1–2 hengelle ja niiden hinnat alkavat 40 eurosta neljäksi tunniksi.

Varsinaisten hotellihuoneiden yökohtaiset hinnat alkavat noin 150 eurosta. Finnair Plus -jäsenille majoittuminen hotellissa kerryttää pistesaldoa.

GLO Hotel Airport

Clarion Hotel Aviapolis

Loppuvuodesta 2016 avautunut Clarion Hotel Aviapolis tarjoaa tyylikkäät puitteet yöpymiseen lentoaseman tuntumassa. Hotelli tunnettiin vuoteen 2020 saakka nimellä Clarion Hotel Helsinki Airport.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Strawberry-ketjuun kuuluvassa hotellissa on yhteensä 258 huonetta, joiden joukosta löytyy sopiva vaihtoehto niin yksin, kaksin kuin perheenkin kanssa matkustaville. Huoneiden hinnat alkavat reilusta sadasta eurosta.

Lentokenttähotellit Helsinki-Vantaalla
Clarion Hotel Aviapolis on helppo saavuttaa julkisen liikenteen avulla.

Monipuolinen aamiaisbuffet sisältyy aina huoneen hintaan. Hotellin muihin palveluihin kuuluvat esimerkiksi kokoustilat, kuntosali ja saunaosasto.

Clarion Hotel Aviapolis sijaitsee aivan Aviapoliksen juna-aseman vieressä, johon on lentoasemalta vain kahden minuutin junamatka. Jos mukana on vain vähän matkatavaroita, voi lentoasemalta myös kävellä hotellille noin vartissa.

Clarion Hotel Aviapolis

Scandic Helsinki Aviacongress

Scandic Helsinki Aviacongress -hotelli on uudistettu täysin vuonna 2017. Hotellissa on yhteensä 286 viihtyisästi sisustettua huonetta, joista osa on allergia- tai lemmikkihuoneita. Huonevalikoimaan kuuluu myös esteettömiä huoneita.

Aviacongress on mainio vaihtoehto lasten kanssa matkustaville, sillä perhehuoneissa mahtuu majoittumaan neljä henkilöä. Perheen pienimmät on huomioitu esimerkiksi omalla leikkipaikalla, ja lapset viihtyvät myös hotellin uima-altaalla.

Inka Khanji
Scandic Helsinki Aviacongress -hotellin perhehuoneissa majoittuu mukavasti koko perhe.

Huoneiden hintaan sisältyy runsas aamiainen, jossa on tarjolla myös valikoima gluteenittomia tuotteita. Varhaisaamiaista on tarjolla neljästä eteenpäin, ja lämmintä aamiaista kuudesta alkaen. Vielä aikaisemmat lähtijät voivat napata mukaansa eväspussin. Hotellin ravintolassa tarjoillaan myös lounasta ja illallista.

Scandic Helsinki Aviacongress sijaitsee kätevän matkan päässä lentokentältä, lähellä Kauppakeskus Jumboa. Hotellilla on suuri parkkialue, jossa on tarjolla myös pitkäaikaispysäköintiä maksua vastaan. Halutessaan auton voi siis jättää matkan ajaksi hotellin parkkiin ja siirtyä lentokentälle ilmaisbussilla.

Edullisimmillaan huoneen voi saada jopa alle sadalla eurolla.

Scandic Helsinki Aviacongress

Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport

Noin 10 minuutin ajomatkan päässä Helsinki-Vantaan lentoasemasta sijaitseva Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport on kansainvälinen hotelli, joka on erityisesti liikematkustajien suosiossa.

Viihdekeskus Flamingon ja Jumbon kauppakeskuksen palvelut ovat kävelymatkan päässä hotellilta. Lentokentälle voi siirtyä hotellin tarjoamalla ilmaisella kuljetuksella.

Hotellin 281 huoneen joukossa on myös yhden hengen huoneita sekä executive-huoneita.

Inka KhanjiHoliday Inn Helsinki Airport
Holiday Innin yhden hengen huoneissa on 140 senttimetriä leveä sänky, mihin yksi majoittuja sopii mukavasti.

Executive-huoneet on yhdistetty kahdesta perushuoneesta, ja toisen kylpyhuoneen tilalle useimpiin huoneisiin on rakennettu erikoisuutena hyvällä valolla varusteltu meikkaus- ja valmistautumistila.

Lentokenttähotellissa aamiainen tarjoillaan jo aamuviidestä alkaen, ja aiemmille lennoille kiirehtiville asiakkaille tarjotaan mukaan otettavaa aamiaista, jos aamiainen sisältyy huoneen hintaan.

Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport -hotelli kuuluu IHG-palkkiojärjestelmään. Huoneiden hinnat alkavat noin sadasta eurosta.

Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport

Scandic Helsinki Aviapolis

Aivan Scandic Helsinki Aviacongress -hotellin vierestä löytyy myös Scandic Helsinki Aviapolis, joka on palveluiltaan ja tiloiltaan sopiva esimerkiksi liikematkailijoille.

Hotellissa on yhteensä 306 huonetta, joista suurin osa on standard-huoneita. Tämän lisäksi valikoimaan kuuluu myös esteettömiä huoneita sekä allergia- ja lemmikkihuoneita. Osa standard-huoneista on yhden hengen huoneita.

Hotellissa on ympäri vuorokauden avoinna oleva kuntosali sekä saunatilat. Olivo-ravintolasta saa aamiaista aamukuudesta alkaen ja illallista maanantaista perjantaihin. Varhaisaamiaisen ja illallista viikonloppuisin saa Aviacongress-hotellin puolelta.

Inka Khanji
Scandic Helsinki Aviapolis -hotellissa on viihtyisästi sisustetut huoneet.

Scandic Helsinki Aviapolis -hotellille on helppo saapua omalla autolla, sillä hotellivieraiden käytössä on suuri parkkipaikka sekä parkkihalli. Maksua vastaan auton voi jättää parkkiin loman ajaksi. Lentokentälle pääsee kätevästi esimerkiksi ilmaisella bussikuljetuksella.

Hotelli tarjoaa hyvin rahoille vastinetta, sillä huoneiden hinnat alkavat alle sadasta eurosta.

Scandic Helsinki Aviapolis

Break Sokos Hotel Flamingo

Suomen suurin hotelli Break Sokos Hotel Flamingo löytyy Flamingo -viihdekeskuksesta kauppakeskus Jumbon vierestä. Lentokentälle kestää hotellilta autolla noin 10 minuuttia.

Hotellissa on mahdollista virittäytyä lomatunnelmaan jo ennen matkaa, sillä viihdekeskuksessa on runsaasti tekemistä koko perheelle. Vesipuisto, kylpylä, hohtominigolf, elokuvateatteri ja laaja ravintolatarjonta ovat kaikki helposti saavutettavissa.

Visit Finland Suomen suurin hotelli
Yöpymiseen Flamingossa voi helposti yhdistää erilaisia huveja ja aktiviteetteja.

Flamingo toimii kahdessa erillisessä rakennuksessa, joissa on yhteensä yli 500 huonetta. Tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja myös pienten tai vähän isompien lasten kanssa lomaileville perheille.

Jos päivän aktiviteettien jälkeen ei jaksa lähteä ulos syömään, voi huoneisiin tilata ruokaa huonepalvelusta. Hotellin muihin palveluihin kuuluvat esimerkiksi pesulapalvelu sekä myymälä, josta saa juomia ja välipaloja sekä perushygieniatuotteita.

Hotelli ei tarjoa ilmaista lentokenttäkuljetusta Helsinki-Vantaalle. Lentoasemalle voi siirtyä bussilla, taksilla tai omalla autolla.

Flamingossa huoneiden hinnat alkavat noin 130 eurosta.

Break Sokos Hotel Flamingo

Skyline Airport Hotel

Skyline Airport Hotel – joka ennen tunnettiin nimellä Bonus Inn Airport Hotel – sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Helsinki-Vantaan lentoasemalta ja kävelyetäisyydellä kauppakeskus Jumbosta. Hotelli remontoitiin täysin vuonna 2020.

Hotellin minibussi kuljettaa asiakkaita hotellin ja kentän välillä. Autoilijoille on pihassa myös yli 200 pysäköintipaikkaa. Palveluihin kuuluu jopa 15 vuorokauden ilmainen pysäköinti loman ajaksi niille asiakkaille, jotka yöpyvät hotellissa ennen matkaansa tai sen jälkeen.

Skyline Airport Hotel on yli 200 huoneen hotelli, josta löytyy sopiva vaihtoehto kaikille aina yksin matkustavista viisihenkisiin perheisiin saakka. Hotellissa on kokoustiloja ja tilaussauna ulkoporealtaineen, joita voi vuokrata.

Hotelli on uudistuneeksi lentokenttähotelliksi varsin kohtuuhintainen: edullisimmillaan huoneen voi löytää jopa alle satasella.

Skyline Airport Hotel

Airport Hotel Pilot

Airport Hotel Pilot tarjoaa edullista majoitusta reilun 10 minuutin matkan päässä Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Hotellissa on yli sata huonetta, joiden joukossa on perhe- ja allergiahuoneita sekä huoneita, joihin saa tuoda lemmikkieläimiä.

Huoneiden hintaan kuuluu ilmainen pysäköinti, lentokenttäkuljetukset ja aamiainen. Aikaisilla lennoilla lähtijät saavat halutessaan aamiaista jo kello 3.30 alkaen.

Hotelli tarjoaa autolla saapuneille vieraille ilmaisen pysäköinnin korkeintaan viikoksi, mikäli he yöpyvät hotellissa ennen lomaa tai sen jälkeen.

Huoneiden hinnat alkavat vajaasta sadasta eurosta, joten yöpyminen Pilotissa tarjoaa hyvää vastinetta rahalle.

Airport Hotel Pilot

Lue myös: Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalla – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Helsinki-Vantaan erikoiset palvelut

Tässä ovat Helsinki-Vantaan yllättävimmät palvelut – tiesitkö näistä?

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja