Hyppää sisältöön

Näin pääset Helsinki-Vantaan lentokentälle – löydä itsellesi kätevin vaihtoehto

  • Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 14.05.2024
Helsinki-Vantaan lentokentälle on kattavat liikenneyhteydet, joista löytyy jokaisen aikataululle ja budjetille sopiva. Katso lista vaihtoehdoista!

Junalla suoraan lentokentälle

Helsinki-Vantaan lentoasemalle pääsee keskustasta ja kehäradan varrelta näppärästi junalla. Juna lentokentälle kestää noin puoli tuntia.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle liikennöivät I- ja P-junat. I-juna kulkee kentälle keskustasta Tikkurilan kautta ja P-juna Huopalahden kautta. Junat pysähtyvät kaikilla kehäradan asemilla, joten esimerkiksi kaukojunalla muista kaupungeista saapuvat matkustajat voivat hypätä lentokenttäjunan kyytiin myös muilta asemilta kuten Pasilasta ja Tikkurilasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Keskustasta lentoasemalle matkustettaessa on ostettava ABC-vyöhykkeiden lippu, jonka hinta on hieman yli neljä euroa. Esimerkiksi Tikkurilasta lentokentälle kelpaa BC-vyöhykkeen lippu, jonka hinta on noin kolme euroa. Kaukoliikenteen junalipulla pääsee lentokentälle lisämaksutta, jos lipun pääteasemaksi on ostohetkellä valittu lentoasema.

Junalipun saa hankittua juna-asemilla sijaitsevista lippuautomaateista tai sen voi ostaa kätevästi myös älypuhelimille ladattavalla HSL:n mobiilisovelluksella. Lentokentällä lippuja voi ostaa lippuautomaateista, jotka sijaitsevat aseman sisäänkäynnin luona ja laiturialueella.

Helsingin lentoaseman rautatieasema löytyy helposti kylttien avulla. Sisäänkäynti asemalle sijaitsee tuloaulan kanssa samassa kerroksessa.

HSL:n ja Matkahuollon bussit

Pääkaupunkiseudulta sekä Suomen muista kaupungeista on tarjolla bussiyhteyksiä Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

HSL:n bussi numero 600 liikennöi Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Se lähtee Rautatientorin pysäkiltä ja liikennöi muun muassa Kallion, Vallilan ja Pakilan kautta lentokentälle. Matka-aika on arviolta 45 minuuttia ja lähtöjä on parhaimmillaan kymmenen minuutin välein. Bussilinja liikennöi myös yöaikaan pääsääntöisesti puolen tunnin välein. Öisin matka-aika on reilu puoli tuntia. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
FinaviaPysäköinti Helsinki-Vantaalla
Kulku omalla autolla lentoasemalle onnistuu jouhevasti, sillä parkkitalosta pääsee terminaaliin joko jalkaisin tai ilmaisen bussiyhteyden avulla.

Helsingistä lentoasemalle matkustavat tarvitsevat ABC-vyöhykkeen lipun. Lippuja voi ostaa pysäkkien lähellä sijaitsevista lippuautomaateista tai kätevästi HSL:n mobiilisovelluksen kautta. Vuonna 2024 lipun hinta on 4,10 euroa läpi vuorokauden.

Matkahuollon bussit liikennöivät suoria pikavuoroyhteyksiä Helsinki-Vantaan lentoasemalle useista eri kaupungeista. Suoria yhteyksiä on esimerkiksi Tampereelta, Turusta ja Lahdesta.

Onnibusin kautta voi ostaa lippuja lentokentälle esimerkiksi Tampereelta, Jyväskylästä ja Lahdesta. Lisäksi yhtiön busseilla on pysäkki Vantaan Keimolassa, josta voi kävellä junaan Kivistön asemalle ja jatkaa Helsinki-Vantaalle.

Taksi on kallein vaihtoehto

Helppo, mutta kalliimpi vaihtoehto saapua Helsinki-Vantaan kentälle on taksi. Hinta määräytyy matkan pituuden, kuljetettavien matkustajien määrän sekä vuorokauden ajan mukaan. Taksimatka Helsingin keskustasta lentokentälle kestää noin puoli tuntia ja maksaa edullisimmillaan noin 40 euroa.

Taksilla pääsee suoraan lähtöaulan sisäänkäynnin eteen. Helsinki-Vantaalla on taksiasema tuloaulan edessä, missä on selvästi merkitty jonot eri taksiyrityksiä käyttäville matkustajille.

Lentoasemalla toimii myös useampia taksiyrityksiä, jotka tarjoavat kiinteähintaisia ryhmätakseja ja tilausajoja.

Perinteisen taksin lisäksi lentokentälle pääsee edullisesti Bolt-sovelluksen kautta, jolloin hinta vaihtelee suuresti saatavilla olevien autojen määrästä riippuen. Halvimmillaan matkan voi saada noin 30 eurolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oma auto parkkiin kentälle

Helsinki-Vantaan lentokentälle voi myös saapua omalla autolla, sillä kentän läheisyydessä on runsaasti pysäköintialueita. Kauempaa sijaitsevilta parkkialueilta on ilmainen bussikuljetus lentoasemalle.

Finavian sivuilta parkkipaikan voi halutessaan varata etukäteen, jolloin varmistaa itselleen sopivan paikan haluamaltaan pysäköintialueelta.

Pysäköinnin hinta määräytyy sen keston sekä pysäköintipaikan sijainnin mukaan. Pysäköinti maksetaan pysäköintilipulla matkan jälkeen pysäköintialueelta poistuttaessa. Etukäteen varatun pysäköintipaikan voi maksaa jo varatessa, jolloin maksusta ei tarvitse huolehtia paikan päällä.

Lue myös: Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Egyptiin ja Marokkoon

Norwegian avaa kolme uutta reittiä Helsingistä – eksoottisia kohteita talveksi

Yölento

Mitä lentäjät näkevät yöllä ohjaamosta? Toisin kuin ehkä luulit, ajovalot eivät valaise reittiä

Käsimatkatavarat

Näin pakkaat oikein lennolle – mitä käsimatkatavaroissa saa kuljettaa?

Lennot Kööpenhaminaan

SAS avaa uuden reitin Rovaniemeltä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja