Hyppää sisältöön

Näin pääset Helsinki-Vantaan lentokentälle – löydä itsellesi kätevin vaihtoehto

  • Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 19.04.2023
Helsinki-Vantaan lentokentälle on kattavat liikenneyhteydet, joista löytyy jokaisen aikataululle ja budjetille sopiva. Katso lista vaihtoehdoista!

Junalla suoraan lentokentälle

Helsinki-Vantaan lentoasemalle pääsee keskustasta ja kehäradan varrelta näppärästi junalla. Juna lentokentälle kestää noin puoli tuntia.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle liikennöivät I- ja P-junat. I-juna kulkee kentälle keskustasta Tikkurilan kautta ja P-juna Huopalahden kautta. Junat pysähtyvät kaikilla kehäradan asemilla, joten esimerkiksi kaukojunalla muista kaupungeista saapuvat matkustajat voivat hypätä lentokenttäjunan kyytiin myös muilta asemilta kuten Pasilasta ja Tikkurilasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Keskustasta lentoasemalle matkustettaessa on ostettava ABC-vyöhykkeiden lippu, jonka hinta on hieman yli neljä euroa. Esimerkiksi Tikkurilasta lentokentälle kelpaa BC-vyöhykkeen lippu, jonka hinta on noin kolme euroa. Kaukoliikenteen junalipulla pääsee lentokentälle lisämaksutta, jos lipun pääteasemaksi on ostohetkellä valittu lentoasema.

Junalipun saa hankittua juna-asemilla sijaitsevista lippuautomaateista tai sen voi ostaa kätevästi myös älypuhelimille ladattavalla HSL:n mobiilisovelluksella. Lentokentällä lippuja voi ostaa lippuautomaateista, jotka sijaitsevat aseman sisäänkäynnin luona ja laiturialueella.

Helsingin lentoaseman rautatieasema löytyy helposti kylttien avulla. Sisäänkäynti asemalle sijaitsee tuloaulan kanssa samassa kerroksessa autonvuokrauspisteen jälkeen.

HSL:n ja Matkahuollon bussit

Pääkaupunkiseudulta sekä Suomen muista kaupungeista on tarjolla bussiyhteyksiä Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

HSL:n bussi numero 600 liikennöi Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Se lähtee Rautatientorin pysäkiltä ja liikennöi muun muassa Kallion, Vallilan ja Pakilan kautta lentokentälle. Matka-aika on arviolta 45 minuuttia ja lähtöjä on parhaimmillaan kymmenen minuutin välein. Bussilinja liikennöi myös yöaikaan pääsääntöisesti puolen tunnin välein. Öisin matka-aika on reilu puoli tuntia. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsingistä lentoasemalle matkustavat tarvitsevat ABC-vyöhykkeen lipun. Lippuja voi ostaa pysäkkien lähellä sijaitsevista lippuautomaateista tai kätevästi HSL:n mobiilisovelluksen kautta. Lipun hinta on vuonna 2023 4,10 euroa läpi vuorokauden.

Matkahuollon bussit liikennöivät suoria pikavuoroyhteyksiä Helsinki-Vantaan lentoasemalle useista eri kaupungeista. Suoria yhteyksiä on esimerkiksi Tampereelta, Turusta ja Lahdesta.

Taksi on kallein vaihtoehto

Helppo, mutta kalliimpi vaihtoehto saapua Helsinki-Vantaan kentälle on käyttää taksia. Taksin hinta määräytyy matkan pituuden, kuljetettavien matkustajien määrän sekä vuorokauden ajan mukaan. Taksimatka Helsingin keskustasta lentokentälle kestää noin puoli tuntia ja maksaa edullisimmillaan noin 40 euroa.

Taksilla pääsee suoraan lähtöaulan sisäänkäynnin eteen. Helsinki-Vantaalla on taksiasema tuloaulan edessä, missä on selvästi merkitty jonot eri taksiyrityksiä käyttäville matkustajille, joten haluamansa yritys on helppo valita siirtymällä haluamaansa jonoon.

Lentoasemalla toimii myös useampia taksiyrityksiä, jotka tarjoavat kiinteähintaisia ryhmätakseja ja tilausajoja.

Perinteisen taksin lisäksi lentokentälle pääsee edullisesti Bolt-sovelluksen kautta, jolloin hinta vaihtelee suuresti saatavilla olevien autojen määrästä riippuen. Halvimmillaan matkan voi saada noin 20 eurolla.

Oma auto parkkiin kentälle

Helsinki-Vantaan lentokentälle voi myös saapua omalla autolla, sillä kentän läheisyydessä on runsaasti pysäköintialueita. Kauempaa sijaitsevilta parkkialueilta on ilmainen bussikuljetus lentoasemalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
FinaviaPysäköinti Helsinki-Vantaalla
Kulku omalla autolla lentoasemalle onnistuu jouhevasti, sillä parkkitalosta pääsee terminaaliin joko jalkaisin tai ilmaisen bussiyhteyden avulla.

Finavian sivuilta parkkipaikan voi halutessaan varata etukäteen, jolloin varmistaa itselleen sopivan paikan haluamaltaan pysäköintialueelta.

Pysäköinnin hinta määräytyy sen keston sekä pysäköintipaikan sijainnin mukaan. Pysäköinti maksetaan pysäköintilipulla matkan jälkeen pysäköintialueelta poistuttaessa. Etukäteen varatun pysäköintipaikan voi maksaa jo varatessa, jolloin maksusta ei tarvitse huolehtia paikan päällä.

Lue myös: Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viisi asiaa, joiden takia matkustaja voidaan poistaa lennolta

Lentoemäntä paljastaa 5 syytä, joiden takia matkustaja voidaan heittää ulos lennolta – yhteen et voi itse vaikuttaa

Lentokoneen merkkiäänien salaiset merkitykset

Nämä tutut äänet sinäkin olet kuullut lennolla – mutta tiesitkö niiden salaisista merkityksistä?

Lentokoneissa on salainen ominaisuus, josta voit saada tukea

Tiesitkö jo tästä lentokoneen piilotetusta ominaisuudesta? Sinäkään et ehkä ole huomannut käyttää sitä

Lyhenne SSSS tarkoittaa tiukempaa tarkastusta lentokentällä

Tätä salaista koodia et halua löytää piilotettuna lentolippuusi – tiedätkö mitä tarkoittaa SSSS?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja