Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Näin pääset Helsinki-Vantaan lentokentälle – löydä itsellesi kätevin vaihtoehto

Finavia artikkelin kuva
Lennot
Helsinki-Vantaan lentokentälle on kattavat liikenneyhteydet, joista löytyy jokaisen aikataululle ja budjetille sopiva. Katso lista vaihtoehdoista!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 04.10.2017
facebook   whatsapp

Junalla suoraan lentokentälle

Heinäkuussa 2015 avattu junayhteys Helsinki-Vantaan lentoasemalle on helpottanut liikkumista kentän ja Helsingin keskustan välillä. Matka-aika keskustasta lentoasemalle on noin puoli tuntia.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle liikennöivät I- ja P-junat. I-juna kulkee kentälle keskustasta Tikkurilan kautta ja P-juna Huopalahden kautta. Junat pysähtyvät kaikilla kehäradan asemilla, joten esimerkiksi kaukojunalla muista kaupungeista saapuvat matkustajat voivat hypätä lentokenttäjunan kyytiin myös muilta asemilta kuten Pasilasta ja Tikkurilasta.

Keskustasta lentoasemalle matkustettaessa on ostettava seutulippu, jonka hinta on reilut viisi euroa. Esimerkiksi Tikkurilasta lentokentälle kelpaa Vantaan sisäinen lippu, jonka hinta on noin kolme euroa. Kaukoliikenteen junalipulla pääsee lentokentälle lisämaksutta, jos lipun pääteasemaksi on ostohetkellä valittu lentoasema.

Junalipun saa hankittua juna-asemilla sijaitsevista lippuautomaateista tai sen voi ostaa kätevästi myös älypuhelimille ladattavalla mobiilisovelluksella. Lentokentällä lippuja voi ostaa lippuautomaateista, jotka sijaitsevat aseman sisäänkäynnin luona ja laiturialueella.

Helsinki-Vantaan juna-asema sijaitsee terminaalien 1 ja 2 välisellä alueella alemmassa kerroksessa, jossa on saapuvien lentojen tuloaulat. Juna-asemalla sijaitsevat myös Suomen pisimmät liukuportaat.

Inka KhanjiHelsinki-Vantaan lentoasema
Helsinki-Vantaalla sijaitsevan juna-aseman liukuportaat ovat Suomen pisimmät.

Finnair City Bus

Finnair City Bus liikennöi Helsingin rautatieaseman vieressä sijaitsevalta Elielinaukiolta Helsinki-Vantaan lentoasemalle 20 minuutin välein. Matka-aika on noin 30 minuuttia.

Helsingistä lentoaseman suuntaan bussi ajaa suoraan lentokentälle yhtä pysäkkiä lukuun ottamatta. Reitin ainoa pysäkki sijaitsee Hesperian puistossa Töölössä. Lentoasemalta keskustaan päin liikennöidessä bussilla on useampia pysäkkejä, joilla se pysähtyy tarpeen mukaan.

Finnair City Bus -lipun voi ostaa joko verkosta tai bussin kuljettajalta ja se maksaa reilut kuusi euroa. Reitille on myytävillä myös sarjalippuja, jolloin yksittäisen matkan hinta on halvempi. Kertamatkan voi maksaa myös Finnair Plus -pisteillä.

HSL:n ja Matkahuollon bussit

Pääkaupunkiseudulta sekä Suomen muista kaupungeista on tarjolla bussiyhteyksiä Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

HSL:n busseista 415, 615 ja 617 liikennöivät Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Bussi 415 lähtee Elielinaukiolta ja 615 Rautatientorilta. Niiden matka-aika lentoasemalle on 45 minuutista ylöspäin. Bussi 617 liikennöi Hakaniemestä lentoasemalle arkipäivisin ja sen matka-aika on arviolta 35 minuuttia. Yöaikaan lentokentälle haluavia matkustajia palvelevat linjat 415N ja 562N.

Helsingistä lentoasemalle matkustavat tarvitsevat seutulipun. Lippuja voi ostaa pysäkkien lähellä sijaitsevista lippuautomaateista tai suoraan bussin kuljettajalta. Yöaikaan klo 2.30-4.00 välisenä aikana on käytössä yöhinnat.

Matkahuollon bussit liikennöivät suoria pikavuoroyhteyksiä Helsinki-Vantaan lentoasemalle useista eri kaupungeista. Suoria yhteyksiä on esimerkiksi Tampereelta, Turusta ja Lahdesta.

Taksi on kallein vaihtoehto

Helppo, mutta kalliimpi vaihtoehto saapua Helsinki-Vantaan kentälle on käyttää taksia. Taksin hinta määräytyy matkan pituuden, kuljetettavien matkustajien määrän sekä vuorokauden ajan mukaan. Taksimatka Helsingin keskustasta lentokentälle kestää noin puoli tuntia ja maksaa edullisimmillaan noin 40 euroa.

Taksilla pääsee suoraan terminaalin sisäänkäynnin eteen. Helsinki-Vantaalla on taksiasema molempien terminaalien edessä. Lentoasemalla toimii myös useampia taksiyrityksiä, jotka tarjoavat kiinteähintaisia ryhmätakseja ja tilausajoja.

Oma auto parkkiin kentälle

Helsinki-Vantaan lentokentälle voi myös saapua omalla autolla, sillä kentän läheisyydessä on runsaasti pysäköintialueita. Kauempaa sijaitsevilta parkkialueilta on ilmainen bussikuljetus lentoasemalle.

FinaviaHelsinki-Vantaan lentoasema
Helsinki-Vantaan lentoasemalla on useita pysäköintialueita.

Finavian sivuilta voi tarkistaa vapaiden parkkipaikkojen tilanteen. Parkkipaikan voi halutessaan varata etukäteen, jolloin varmistaa itselleen sopivan paikan haluamaltaan pysäköintialueelta.

Pysäköinnin hinta määräytyy sen keston sekä pysäköintipaikan sijainnin mukaan. Pysäköinti maksetaan pysäköintilipulla matkan jälkeen pysäköintialueelta poistuttaessa. Etukäteen varatun pysäköintipaikan voi maksaa jo varatessa, jolloin maksusta ei tarvitse huolehtia paikan päällä.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Finavia, Inka Khanji

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Onko lentokentän juna-asemalla matkalaukuille saatavana kärryjä?


  2. Erittäin hyvä info lentokentän suuntaan matkustaville.
    Hyvä ja edullinen hotelli kahdelle hengelle lentokentän vierestä olisi vielä etsittävä.


  3. Sen verran on asiat muuttunut vuonna 2017, että enää ei saa junalippuja ostettua junasta. Ja seutulipun hinta on 5,50.


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.