Hyppää sisältöön

Helsinki-Vantaan lentokenttälounget esittelyssä – rentoudu ennen matkaa!

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 11.04.2023
Haluatko aloittaa lomamatkan juhlavasti tai tehdä lentokentällä vietetystä odotusajasta mahdollisimman miellyttävän? Lentokenttälounget tuovat matkaan pientä luksusta.

Plaza Premium -lounge tuloaulassa

Helsinki-Vantaan tuloaulassa sijaitseva Plaza Premium -lounge on paikka, joka on avoinna kaikille matkustajille. Loungessa on mukavat oleskelutilat, pieni ruokailualue sekä perällä rauhallinen työskentelyalue ja pari neuvotteluhuonetta. Lisäksi vierailijat pääsevät saunomaan, ja lisämaksusta käytössä ovat myös unikapselit.

Lämmin aamiainen on tarjolla kymmeneen asti, ja sen jälkeen saatavana on all day dining -valikoima. Ruokalistaa voi selata näppärästi qr-koodilla, ja ruoka tilataan verkkopalvelun kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiPlaza Premium lounge
Lounge sijaitsee Helsinki-Vantaan tuloaulassa.

Loungeen pääsevät kaikki lentoaseman tuloaulassa vierailevat, sillä sisäänpääsy ei edellytä matkalippua. Sisälle pääsee American Express -kortilla tai maksamalla sisäänpääsymaksun, jonka suuruus riippuu vierailuajasta. Halvimmillaan vierailu maksaa 24 euroa, ja sillä voi viipyä yhden tunnin.

Sijainti: tuloaula
Hinta ovelta ostettuna: alkaen 24 euroa

>> Lue lisää tuloaulan Plaza Premium -loungesta!

Finnair lounge

Helsinki-Vantaan Schengen-alueella sijaitseva Finnair lounge löytyy lähtöportti 22:sen yläpuolelta. Tyylikäs ja valoisa lounge tarjoaa mukavat oltavat 280 kävijälle samanaikaisesti, ja vierailun yhteydessä voi syödä, juoda ja rentoutua. Kävijöiden saatavilla on myös rauhallisia työpisteitä sekä maisemat kiitoradalle päin.

Loungessa on tarjolla lämmintä ruokaa koko aukioloajan kello 5.30–23.30. Aamupala on tarjolla 10.30 asti, ja loppupäivän saatavana on sama lämmin ruoka. Juomavalikoimassa on muun muassa virvoitusjuomia ja viiniä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiFinnairin Schengen-lounge Helsinki-Vantaalla
Vaaleat sävyt ja pohjoismainen design tuovat loungeen rauhallisen tunnelman.

Loungeen pääsevät ilmaiseksi Finnair Plus -ohjelman Platinum Lumo-, Platinum- ja Gold -jäsenet sekä Oneworldin Emerald- ja Sapphire -luokkien matkustajat. Loungeen voi myös ostaa sisäänpääsyn ruuhka-aikojen ulkopuolella. Sisäänpääsyn hinta on aikuiselta 48 euroa ja kerrallaan loungessa voi oleskella kolmen tunnin ajan.

Sijainti: lähtöportti 22
Hinta ovelta ostettuna: 48 euroa

>> Lue lisää Finnairin Schengen-loungesta!

Aspire Lounge by Swissport

Helsinki-Vantaan lentoaseman Schengen-alueella sijaitseva Aspire-lounge on värikäs ja moderni tila, jossa näkyy myös suomalaisuus. Kotimainen design sekä suomalaista luontoa korostavat sisustusratkaisut, kuten esimerkiksi pöytinä toimivat puupöllit, tuovat suomalaista kulttuuria vierailijoille tutuksi.

Loungen palvelut kattavat paitsi suihkun myös sanomalehdet, verkkoyhteyden ja television. Nälästä pääsee eroon noutopöydässä, josta löytyy kevyttä ruokaa, lämpimiä ja kylmiä juomia sekä pientä makeaa.

FinaviaAspire-lounge Helsinki-Vantaalla
Non-Schengen-alueella sijaitsevassa loungessa on paljon suomalaisia elementtejä.

Muun muassa Priority Pass -kortti takaa sisäänpääsyn Aspire-loungeen, mutta sisälle pääsee myös 35 euron sisäänpääsymaksua vastaan.

Sijainti: terminaali 2, lähtöportti 27
Hinta ovelta ostettuna: 35 euroa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää Aspire Loungesta

Finnair Business Lounge

Non-Schengen-matkailijoille suunnattu Finnairin Business Lounge tarjoaa tilaa 400 matkailijalle, mahdollisuuden käydä suihkussa ennen lennolle lähtöä sekä viihtyisän tunnelman suomalaisen designin keskellä. Loungessa voit rentoutua ikonisessa Pallo-tuolissa, tilata drinkin viihtyisässä baarissa tai ottaa nokkaunet rauhoitetussa hiljaisessa osassa.

Sisustuksen lisäksi myös ruokatarjoilussa on panostettu kotimaisiin tuotteisiin. Keskiyöllä lähtevillä Aasian lennoilla matkustavia loungeasiakkaita ilahdutetaan myöhäisillan buffetilla, jonka jälkeen koneessa voi nukahtaa täysin vatsoin.

Inka KhanjiFinnair Business Lounge
Takaosan baari on todellinen katseenvangitsija.

Lounge on käytettävissä veloituksetta business-tason matkustajille sekä Finnair Plus Platinum- ja Gold-jäsenille. Kolmen tunnin mittaisen vierailun voi ostaa 45–55 euron hintaan riippuen siitä, ostaako lipun ennakkoon vai vasta saapumisen yhteydessä.

Sijainti: lähtöportin 52 läheisyydessä
Hinta ovelta ostettuna: 55 euroa

>> Lue lisää Finnairin Business loungesta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Finnair Platinum Wing

Helsinki-Vantaan eksklusiivisin paikka on ehdottomasti vain Finnairin platina- ja Oneworldin emerald-korteilla avautuva Finnair Platinum Wing. Sisäänpääsyä ei voi ostaa, ja lounge onkin suositeltu kaikkein korkeimman tason asiakkaille.

Palveluihin lukeutuu muun muassa sauna, esimerkiksi vuosikertasamppanjaa ja high end -juomia tarjoileva baari sekä à la carte -annoksia tarjoava ravintola. Sisustus on tummasävyinen, ja mukailee lentoyhtiön pitkän matkan koneiden tunnelmaa.

Inka KhanjiFinnair Platinum Wing
Loungen ravintolan takana on hiljainen alue, jossa voi halutessaan ottaa vaikka nokkaunet.

Platinum Wing sijaitsee Finnairin Business loungen yhteydessä. Sisäänpääsya loungeen ei voi ostaa.

Sijainti: lähtöportin 52 läheisyydessä
Hinta ovelta ostettuna:

>> Lue lisää Finnairin Platinum wing -loungesta!

Plaza Premium Lounge

Kaikille matkustajille avoin hongkongilaisomisteinen Plaza Premium Lounge. Lentoaseman non-Schengen-alueella sijaitseva lounge tarjoaa rutkasti istumapaikkoja, lapsille suunnatun leikkialueen sekä hyvät tarjoilut.

Inka KhanjiPlaza Premium Lounge, Helsinki
Plaza Premium Lounge tarjoaa lämmintä aasialaispainotteista ruokaa sekä mainiot maisemat.

Loungen hintaan sisältyvät virvoitusjuomat, kahvit, olut ja viini, lämmin ruoka sekä makeiset. Ruokaa on tarjolla aamusta keskiyöhön, ja tarjoiluissa näkyy vaikutteita niin suomalaisesta kuin hongkongilaisestakin keittiöstä. Plaza Premium Loungen sisustus mukailee ketjun muiden loungejen linjaa.

Loungeen on pääsy niin Priority Pass -kortilla kuin sisäänpääsyn ostamallakin. Kahden tunnin vierailu loungessa maksaa 48 euroa.

Sijainti: lähtöportin 40 läheisyydessä
Hinta ovelta ostettuna: 48 euroa

>> Lue lisää Plaza Premium -loungesta

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Finnair, Finavia ja Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lennot Wieniin

Lisää lentoja Lappiin – Lufthansa ja Austrian Airlines avaavat kolme uutta reittiä

Lentokoneen matkustamo

Pidätkö turvavyötä auki lennon aikana? Pysäyttävä muistutus siitä, miksi niin ei kannattaisi tehdä

Suorat lennot Egyptiin ja Marokkoon

Norwegian avaa kolme uutta reittiä Helsingistä – eksoottisia kohteita talveksi

Yölento

Mitä lentäjät näkevät yöllä ohjaamosta? Toisin kuin ehkä luulit, ajovalot eivät valaise reittiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja