Hyppää sisältöön

Arvaatko? Nämä ovat maailman ainoat maat, joissa ei ole lentokenttää – tuttuja myös suomalaisille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 02.02.2018
Tiedätkö mihin maihin et voi saapua lentäen?

Maat, joissa ei ole lentokenttää

Maailmassa on vain muutama valtio, jossa ei ole lainkaan lentokenttää. Syy on yksinkertainen: kyseessä on niin pieni maa, että omalle lentokentälle ei ole varsinaista tarvetta.

Lentokentättömät maat ovat kuitenkin tuttuja monille matkailijoille, sillä muutamat niistä sijaitsevat aivan suosittujen lomakohteiden kupeessa. Tällaisia ovat esimerkiksi pinta-alaltaan maailman pienimmät valtiot Vatikaani ja Monaco.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vatikaanivaltio sijaitsee käytännössä Roomassa, ja Monacoon on puolestaan helppo tehdä päiväretki Ranskan Rivieralta. Monacoa lähin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee Nizzassa, jonne on tarjolla edullisia lentoja myös Suomesta.

Myös muut lentokenttää ilman jääneet maat ovat Euroopan minivaltioita. Italian ympäröimä San Marino on Maailman matkailujärjestön (UNWTO) listauksen mukaan kaikkein vähiten vierailtu maa Euroopassa, eikä siellä ole myöskään omaa lentoasemaa. San Marino on helppo saavuttaa lentämällä Riminin lentokentälle.

Espanjan ja Ranskan välissä Pyreneiden vuoristossa sijaitseva Andorra on niin ikään lilliputtivaltio, joka tunnetaan hiihtokeskuksista ja verovapaista ostoksista. Andorraan matkustetaan yleensä lentämällä Gironan, Barcelonan tai Toulousen lentoasemalle ja jatkamalla matkaa autolla.

Andorran matkailutoimiston mukaan maassa ei ole lentokenttää haastavan ja vuoristoisen maaston takia. Espanjan puolella sijaitsevan yksityisiä lentoja vastaanottavan lentokentän Andorra-La Seu d’Urgellin ei pidä erehtyä löytyvän Andorrasta.

Keski-Euroopan Liechensteinista ei myöskään kannata etsiä omaa lentokenttää. Minivaltioon haluavien matkailijoiden kannattaa lentää Sveitsin, Itävallan tai Saksan puolella sijaitseville lentokentille ja ottaa Liechenstein osaksi Euroopan automatkaa. Lähin lentokenttä on Sveitsin St. Gallen-Altenrhein.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentokenttiä puuttuu myös joiltain alueilta, jotka on tunnustettu valtioiksi vain tiettyjen maiden toimesta. Tällainen on esimerkiksi Palestiina.

Lähde: Business Insider, Visit Andorra
Kuva: Flickr / S@ndrine Néel

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Halpalentoyhtiö Eurowings avaa uuden reitin Suomesta

Easyjetin lennot Suomesta

Halpalentoyhtiö Easyjet avaa kuusi uutta reittiä Suomesta

Miksi jet lag on pahempi itään matkustettaessa?

Oletko huomannut saman? Jet lag iskee pahemmin itään päin matkustettaessa – tässä syy

Passi

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden matkaa varten

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja