Hyppää sisältöön

Tallinnan jännittävin uutuus: Paksun Margareetan tykkitorniin avattu museo tuo Viron merenkulun historian tutuksi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 28.02.2020
Viron merimuseo on paikka, joka saa kaikenikäiset innostumaan merenkulun historiasta.

Tutustu upeaan rakennukseen ja kiinnostaviin näyttelyihin

Harva tietää, miten merkittävä satamakaupunki Viron pääkaupunki Tallinna oli 1200–1600-luvuilla Hansaliiton toimiessa Itämeren alueella. Vanhankaupungin maamerkkeihin lukeutuvaan Paksun Margareetan tykkitorniin marraskuussa 2019 avattu Viron merimuseo on paikka, missä kävijät pääsevät tutustumaan merelliseen Tallinnaan.

Museo esittelee lukuisia esineitä ja pienoismalleja, jotka avaavat kävijöille virolaisen merenkulun historiaa. Viron merimuseon tärkein näyttelyesine on kuitenkin satoja vuosia vanha 20-metrinen hylky, joka sijaitsee museon parhaalla paikalla. Sen historia ulottuu 1300-luvulle, jolloin Viron pääkaupunki Tallinna oli osa Hansaliittoa ja Euroopan merkittävimpiä satamakaupunkeja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiViron merimuseo, Tallinna
Merimuseota rakentaessa oli huomioitava historiallinen rakennus, minkä ansiosta museo on täynnä arkkitehtonisesti kiinnostavia ratkaisuja.

Koggi-hylky löydettiin kuitenkin vasta vuonna 2015, kun se paljastui Kadriorgin kaupunginosan entisen huvipuiston alueelta rakennustyömaalla. Erinomaisesti säilyneestä hylystä ja sen ympäriltä löytyi lopulta satoja esineitä.

Museo-vierailukeskuksen näyttelyt koostuvat historiallisen hylyn lisäksi myös pienoismallikokoelmasta ja yli 700 merenkulun historiaan liittyvästä esineestä. Vierailun aikana kävijät pääsevät tutustumaan niin purjealuksiin, höyrylaivoihin kuin moottoroituihin aluksiinkin, minkä lisäksi museossa luodaan katsaus myös merenkulun tulevaisuuteen.

Inka KhanjiViron merimuseo, Tallinna
Museossa on kaikkiaan noin 700 merenkulun historiasta kertovaa näyttelyesinettä.

Monet museon elämykset haastavat kävijät mukaansa, ja lapsiperheitä ilahduttavat muun muassa solmutehtävät kuin laivakaraokekin.

Näyttelyt sijaitsevat useassa kerroksessa, ja samalla kävijät pääsevät tutustumaan tykkitornin ja Suuren rantaportin eri osiin. Tykkitornin katolla sijaitsee näköalatasanne, josta avautuu vaikuttava näkymä vanhaankaupunkiin. Museo on esteetön.

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tallinna

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Varo yleisiä mokia Tallinnassa

Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat

Tallinnan vanhakaupunki

Kaikki irti Tallinnan vanhastakaupungista! Kymmenen paikkaa lyhyellekin lomalle

Viron Tartto

Finnair aloittaa keväällä lennot Viron Tarttoon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja