Hyppää sisältöön

Mikä Japanin kohteista sopii sinulle? Koe maa trooppisilta saarilta puuterilumisille rinteille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.02.2019
Japani ei ole pelkästään kaupunkilomailijan ja historiaa rakastavan kohde, vaan maasta löytää myös rantalomia ja laskettelurinteitä. Lue vinkit viiteen erilaiseen lomaan Japanissa!

1. Vaihtoehto klassiselle kaupunkilomalle

Japanin pääkaupunki Tokio on kaupunkilomien klassikko. Valtava miljoonakaupunki houkuttelee matkailijoita monipuolisuudellaan ja hyvillä ostosmahdollisuuksillaan.

Jos haluat harpata tavallisten matkakohteiden ulkopuolelle ja kokea jotakin erilaista, lennä Japanin toiseksi suurimpaan kaupunkiin Osakaan. Myös Osaka on miljoonakaupunki, joka tarjoaa loputtomasti tekemistä kaupunkilomailijalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erityisesti Osaka on tunnettu letkeästä asenteestaan verrattuna Tokioon. Osakan murretta kuulee erityisesti komediaohjelmissa, ja Tokiossa käynyt matkailija saattaa pian myös huomata, että asiat toimivat Tokioon verrattuna nurinkurisesti – esimerkiksi liukuportaissa kuuluu seistä eri puolella kuin Tokiossa.

Osaka, Japani
Vanha Osakan linna sijaitsee keskellä Japanin toiseksi suurinta kaupunkia.

Osakasta voi myös löytää palasen historiaa Osakan linnasta ja mainioita ruokaelämyksiä Namban kaupunginosasta. Teemapuistojen ystäville Osaka tarjoaa vähintään yhtä paljon tekemistä kuin Tokio, sillä siinä missä Tokiossa koko perhe viihtyy Disneylandissa, Osakassa kaikenikäiset voi viedä päiväksi Universal Studios -teemapuistoon.

2. Historiannälkäisen Kioto ja kiireisen Kamakura

Jos haluaa kokea Japanin historiaa, Kioto on kohde, jota ei voi sivuuttaa. Osakan läheisyydessä sijaitseva Kioto on Japanin vanha pääkaupunki, joka henkii historiaa vanhoine temppeleineen ja palatseineen. Kioto on paikka, jossa voi kuvitella matkustaneensa menneeseen aikaan. Kaupungissa voi esimerkiksi vuokrata kesäkimonon eli yukatan ja kuvauttaa itsensä historiallisilla paikoilla.

Kioto, Japani
Kioton vanhakaupunki on Japanin-kävijän klassikko.

Ne, jotka janoavat lisää historiaa ja kulttuuria, voivat suunnistaa Kioton naapuriin Naraan. Kiotoa sanotaan usein Japanin vanhaksi pääkaupungiksi, mutta monet unohtavat, että vielä Kiotoakin vanhempi pääkaupunki on Nara. Naran suurin nähtävyys on Todaijin temppeli, joka on myös kirjaimellisesti suurin: temppelissä sijaitsee lähes 15 metriä korkea Buddha-patsas.

Mikäli matka suuntautuu lähelle Tokiota, eikä aika riitä Kiotoon ja Naraan matkustamiseen, Tokiosta pääsee helpolle päiväretkelle Kamakuraan. Kamakuraa on nimitetty Itä-Japanin Kiotoksi, sillä se tarjoaa matkailijalle lukuisia temppeleitä ja historiallisia paikkoja. Meren rannalla sijaitseva Kamakura on myös hyvä kohde yhdistetylle ranta- ja kulttuurilomalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue myös: Viisi aikahyppyä Japanin kiehtovaan historiaan – koe nämä aidot Keski-Japanin elämykset

3. Rantalomailijan paratiisisaari Okinawa

Japanin monipuolisuus näkyy parhaiten pohjois–eteläsuunnassa. Japanin eteläisimpiin saariin lukeutuva Okinawa sijaitsee lähempänä Taiwania kuin Japanin pääsaarta, ja saaren alkuperäiskansa eroaa Japanin valtaväestöstä niin kieleltään kuin ulkonäöltäänkin.

Helpoimmin Okinawan saarelle pääsee lentämällä sen pääkaupunkiin Nahaan. Saarta ympäröivät kirkkaansiniset rannat ja koralliriutat. Talvisinkin Okinawan lämpötilat voivat nousta 25 asteeseen, minkä vuoksi se yllättää trooppisella ilmastollaan tottuneetkin Japanin-kävijät.

Okinawa, Japani
Ishigakin saari Japanin Okinawalla hemmottelee rantalomailijaa turkoosilla merellä ja trooppisilla lämpötiloilla, joita ei koe muualla Japanissa.

Okinawa sijaitsee verrattain kaukana Japanin muista nähtävyyksistä. Jos aika on tiukilla, eikä matkabudjetti salli Okinawalle lentämistä, rannoista voi nauttia myös muualla Japanissa. Kesäaikaan rantalomaa kaipaava voi lähteä Tokiosta päiväretkelle Kamakuraan ja sen edustalla sijaitsevalle pienelle Enoshiman saarelle.

4. Hemmotteluloma kylpylässä

Japanilaisen kylpylän eli onsenin kokemiseksi kannattaa lähteä muutamaksi päiväksi ulos Tokiosta ja matkustaa retkelle Hakoneen. Hakone sijaitsee alle sadan kilometrin päässä Tokiosta.

Hakone, Japani
Hakone on tunnettu kylpyläkohde, mutta siellä riittää tekemistä myös aktiivisempaan lomailuun. Esimerkiksi Ashi-järven voi ylittää merirosvolaivalla.

Kuumista lähteistään tunnettu Hakone on erityisen hyvä paikka rentoutumiseen kylpylöissä. Hakone on myös maisemallisesti upea paikka, sillä alueelta näkee Fuji-vuoren. Eniten kylpyläkokemuksesta saa irti, kun vuokraa majoituksen perinteisestä japanilaisesta kylpylähotellista ryokanista ja varaa yhden päivän pelkästään rentoutumiseen.

Jos matkan kohteena on Kioton alue, paras rentoutumiskohde on Kurama onsen, joka sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kiotosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Laskettelijan suosikkikohde Niseko

Siinä missä Japanista voi löytää trooppisen ilmaston Okinawan saarelta, siellä pääsee myös laskettelemaan talvisin maan pohjoisosissa. Pohjoisin saari Hokkaido ja pääsaari Honshun vuoristo ovat talvisin lumisia alueita, mikä takaa hyvät rinteet talviurheilua rakastaville matkailijoille.

Hakuban rinteet Japanissa
Naganon olympialaiset pidettiin vuonna 1998 Japanissa, jossa kilpailiujen näyttämönä olivat Hakuban rinteet. Hakuba on erityisen hyvä vapaalaskukohde.

Ehdottomasti tunnetuin laskettelukohde Japanissa on Niseko, joka on myös yksi Aasian palkituimmista laskettelukohteista. Laskettelukeskus koostuu neljästä Niseko Annupuri -vuoren lomakeskuksesta, jotka sijaitsevat 100 kilometriä etelään pohjoisesta Sapporon kaupungista. Erityisesti laskettelukeskus on tunnettu kuivasta ja kevyestä puuterilumestaan, monipuolisesta maastostaan ja kauniista metsistään.

Vapaalaskusta pitävän kannattaa katsastaa myös Japanin Alpeilla sijaitseva Hakuba. Hakuban ylpeydenaihe on lumen määrä, sillä Japanin runsaslumisimmalla alueella sataa yli kymmenen metriä lunta vuodessa. Hakuba sijaitsee Japanin pääsaarella noin tunnin matkan päässä Naganosta ja noin neljän tunnin matkan päässä Tokiosta.

>> Lue lisää vinkkejä Japanin-kohdeoppaasta!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maa, jossa et halua viettää joulua yksin – 5 faktaa japanilaisesta joulunvietosta

Vinkit syömäpuikkojen käyttämiseen

Vältä mokat syömäpuikoilla – 10 virhettä, joihin on helppo sortua

Japani on muutakin kuin Tokio! Tutustu Kioton tunnetuimpiin nähtävyyksiin – olet ehkä nähnyt niistä ainakin yhden

Voiko vessateemainen ravintola olla liian yököttävä? Aasian 5+1 oudointa teemaravintolaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja