Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

5 shoppailuvinkkiä Tokioon – kiinnostavimmat löytöretket suurkaupungin ostosparatiiseihin

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Valtava Tokio on kaupunki, josta voi löytää mitä tahansa, kunhan tietää, mistä etsii. Lue viisi vinkkiä erilaisille ostoksille idän miljoonakaupungissa!
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 17.12.2018
facebook   whatsapp

Yamanote-linjan varrella

Japani on eksoottinen maa, josta voi löytää mitä erikoisempia asioita. Pääkaupunki Tokio on metropoli, jossa rahanmenoa ei voi estää, sillä kaupungista löytyy lähes mitä vain ja kenelle tahansa.

Tärkeimmät nähtävyydet ja ostospaikat sijaitsevat Yamanote-junalinjan varrella. Tokion metrokartta saattaa vaikuttaa monimutkaiselta, mutta se on helppo saada haltuun, koska käytännöllinen Yamanote-linja kiertää kaupungin keskustan ympäri. Tokion päärautatieasema, Shinjuku ja Ikebukuro ovat suuria asemia, mutta englanninkielisten opasteiden avulla suunnistaa paikasta toiseen helposti.

Lue viisi erilaista ostosvinkkiä Tokioon!

1. Muotitietoisen valinnat Harajuku, Shinjuku ja Shibuya

Yamanote-linjan länsipuolella sijaitsevat Shinjuku, Harajuku ja Shibuya sijaitsevat niin lähekkäin, että kävelymatka Shinjukusta Shibuyaan kestää noin puoli tuntia.

Kolmesta pysäkistä erityisesti Harajuku on tunnettu muodista ja vaatteista. Harajukun Takeshita-katu on nähtävyys jo siksi, että muiden ostoksilla olevien katsominen on elämys. Muodikkaimmat ja erikoisimmat asut löytyvät juuri Harajukusta.

Shinjuku ja Shibuya ovat kaupunginosista niitä, joissa on paras mahdollisuus löytää mitä tahansa. Shibuya on täynnä kansainvälisiä vaateketjuja, äänitteitä ja elokuvia myyviä liikkeitä ja kirjakauppoja. Yksi alueen tunnetuimpia vaatekauppoja on Shibuya 109, joka sijaitsee maailman vilkkaimman risteyksen laidalla.

ShutterstockTokio, Japani
Muodin lisäksi Harajuku on tunnettu krepeistä, eli ranskalaistyyppisistä täytetyistä räiskäleistä.

Myös Shinjukusta löytyy monenlaisia liikkeitä, muun muassa ympäri vuorokauden auki oleva Don Quixote halpakauppa, jossa myydään kaikkea viime hetken tuliaisista pesukoneisiin. Tuliaisia etsivän kannattaa käydä myös Loftissa ja Tokyu Handsissa, joista löytää helpoiten muun muassa postikortit lähetettäväksi kotiin. Molemmilla on liikkeet sekä Shinjukussa että Shibuyassa.

2. Populaarikulttuuria harrastavien asemat Akihabara ja Ikebukuro

Japanilaista populaarikulttuuria harrastavan pysäkki on yleensä teknologiakaupunginosa Akihabara. Akihabara on japanilaisille tekniikkaa ja populaarikulttuuria myyvä kaupunginosa, josta löytää parhaiten niin uutta tietotekniikkaa kuin uusinta manga-sarjakuvaakin.

Akihabaran lisäksi mangan ja animen harrastajat voivat matkustaa Yamanote-linjan luoteisosaan Ikebukuroon. Ikebukuro on elävä ja suuri risteysasema, jonka kauppakeskuksista löytää niin populaarikulttuuria kuin muitakin ostoksia. Ikebukuron Sunshine City -kauppakeskuksessa voi ostosten lomassa käydä myös muun muassa kauppakeskuksen yläkerran planetaariossa.

Elina VenttolaTokio, Japani
SM2-ketjun liikkeet on nimetty suomeksi. Harajukusta löytää ketjun Ehkä söpö -nimisen liikkeen, ja myös muualla Tokion seudulla on suomenkielisiä vaateliikkeitä. Liikkeiden nimet ovat Keittiö, Olohuone ja Otan tämän.

3. Perinteikkäät tuliaiset Asakusan temppelialueelta

Perinteisempien tuliaisten etsimiselle on yksi perinteikäs kohde ylitse muiden: Asakusan temppelialue Yamanote-linjan koillispuolella. Asakusa on tunnettu vaikuttavasta Sensoji-temppelistään, joten se houkuttelee paljon matkailijoita. Matkailun sivutuotteena alueelle on syntynyt runsaasti matkamuistoja myyviä liikkeitä ja pienempiä kojuja.

Asakusasta on puolentoista kilometrin kävelymatka Sumida-joen yli Tokion korkeimpaan rakennukseen, Sky Treehen. Myös Sky Treen juurella voi tehdä tuliaisostoksia ja pistäytyä kahvilla ja korvapuustilla sen juuressa olevaan Muumikahvilaan.

4. Laatutietoisen Ginza

Tokion itäpuolella sijaitseva Ginzan kaupunginosan nimi tarkoittaa hopeista istuinta. Nimi ei voisi olla osuvampi, sillä Ginzan alue on tunnettu laadukkaista ostoksistaan ja moderneista ostoskeskuksistaan.

ShutterstockTokio, Japani
Laatutiteoisen matkailijan kohde on miljoonakaupunkimainen Ginzan kaupunginosa. Moderni kaupunginosa on tunnettu muun muassa kauppakeskuksistaan.

Lasista ja teräksestä rakennetut modernit rakennukset ovat kaukana perinteisestä japanilaisesta arkkitehtuurista. Huikentelevan korkeat rakennukset saavat uskomaan, että Tokio on yli 13 miljoonan asukkaan metropoli.

Tunnetuimpia ostoskeskuksia Ginzan alueella ovat ravintoloita ja muotia yhdistävät 13-kerroksinen Ginza Six sekä 11-kerroksinen Tokyu Plaza Ginza.

5. Tekstiilitaivas Nippori

Tokion salainen helmi käsitöistä kiinnostuneille on Nipporin tekstiilikaupunginosa. Pohjoisella Yamanote-linjalla sijaitseva Nippori on tavallisen näköinen Tokion kaupunginosa, joka kätkee sisäänsä käsityöharrastajien paratiisin.

Maria VenttolaNipporin Fabric Town
Nipporin Fabric Town edustaa erilaista ostoskulttuuria Tokiossa. Muun muassa kankaita myyvää kaupunginosaa on kehuttu tekstiilimatkailijan paratiisiksi.

Nipporissa on useita katuja, joissa on vieri vieressä kangas- ja nappikauppoja. Kaupat myyvät mitä erilaisempia kankaita, nappeja, lankoja ja käsityötarvikkeita, ja monissa kaupoissa kankaan metrihinta voi olla jopa 100 jeniä eli euron metriltä.

Jos matkustaa seurueessa, Nipporiin ei ole syytä tuoda käsitöistä innostumatonta matkaseuraa, sillä siellä saattaa vierähtää useampi tunti.

>> Lue lisää vinkkejä Tokion-kohdeoppaasta!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Elina Venttola ja Maria Venttola

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.