Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Japani on muutakin kuin Tokio! Tutustu Kioton tunnetuimpiin nähtävyyksiin – olet ehkä nähnyt niistä ainakin yhden

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Tuntuuko Tokio liian vilkkaalta ja sekavalta? Matkusta Kiotoon ja näe nämä seitsemän nähtävyyttä!
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 14.11.2019
facebook   whatsapp

1. Kiyomizudera

Japanin entinen pääkaupunki Kioto on täynnä historiallista nähtävää ja vanhoja temppeleitä. Jos pitää valita vain yksi temppeli, lähde kaupungin itälaidalla sijaitsevaan Kiyomizuderan temppeliin.

Shutterstock
Kioton näyttävin temppeli on puinen Kiyomizudera, joka on kauneimmillaan syksyn ruska-aikaan ja keväällä kirsikankukkien kukkiessa.

Massiivinen buddhalaistemppeli sijaitsee rinteellä puisten pilarien varassa. Temppelin alapuolella on vesiputous, jonka veden juomisen uskotaan edistävän terveyttä ja pitkää ikää.

Suosituin matkustuaika Kiyomizuderan temppeliin on syksyisin ja keväisin, jolloin joko ruskan värit tai kirsikankukkien kukinnot ovat parhaimmillaan.

2. Fushimi Inari

Hieman kauempana Kioton keskustasta on Fushimi Inari -temppeli, joka ei niinkään ole tunnettu itse temppelirakennuksesta, vaan temppelin takaa lähtevistä vuoristopoluista. Polkuja reunustavat tuhannet punaiset portit, jotka ovat lahjoituksia yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä.

Shutterstock
Tunnetuimpiin Japani-kuviin kuuluvat Fushimi Inari -temppeliltä löytyvät tuhat punaista torii-porttia.

Vaellus vuoren huipulle kestää kahdesta kolmeen tuntia, ja matkalla on ravintoloita sekä näköalapaikka, josta näkee vuorien ympäröimän Kioton kaupungin.

3. Higashiyama ja Gion

Aivan Kiyomizuderan lähellä sijaitsee historiallinen Higashiyaman alue, jossa voi matkustaa Japanin historiaan. Higashiyaman alueelta löytyvät parhaiten säilyneet historialliset kadut, joita reunustavat perinteiset puiset japanilaistalot, tuliaiskaupat ja ravintolat.

Historiansa lisäksi Kioto on tunnettu geishoistaan. Geisha on perinteinen japanilainen viihdyttäjä, joka meikkaa kasvonsa valkealla ja kirkkailla väreillä sekä pukeutuu japanilaiseen perinneasuun kimonoon.

Shutterstock
Higashiyaman kaupunginosa on yksi parhaiten säilyneistä historiallisista alueista Kiotossa.

Koska Kiotossa on geishoja kouluttava oppilaitos, moni Kiotossa vieraileva toivoo näkevänsä geishan kaupungissa. Yllätys voi olla suuri, kun kadulla ei kävelekään yhtään geishaa ohi – geishan tai geisha-oppilaan maikon näkeminen kadulla on harvinaista.

Maikot liikkuvat iltaisin, joten paras aika nähdä maiko matkalla iltaesitykseensä on vierailla Gionin kaupunginosassa puoli kuuden jälkeen illalla. Gionin alueelta löytyy myös laadukkaita ravintoloita, temppeli ja viihtyisiä vanhoja kujia.

4. Kinkakuji

Kiotossa on kaksi samalla tavalla nimettyä temppeliä: kultainen Kinkakuji ja tummanpuhuva Ginkakuji. Sananmukaisesti nimet tarkoittavat kultaista paviljonkia ja hopeista paviljonkia.

Ginkakuji ei todellisuudessa ole hopeinen, mutta pohjois-Kiotossa sijaitsevan Kinkakujin kaksi ylintä kerrosta on kokonaan peitetty lehtikullalla. Kinkakujia ympäröi vaikuttava japanilainen puutarha.

Shutterstock
Kinkakuji-temppelin kaksi ylintä kerrosta on peitetty lehtikullalla.

Alkuperäisessä loistossaan temppeli ei ole, sillä se on palanut useaan otteeseen. Viimeisin uudelleen rakennettu versio on vasta vuodelta 1955.

5. Arashiyama

Oletko nähnyt Japanin-matkaoppaissa kuvan, jossa bambut reunustavat viihtyisää kujaa? Kuva on todennäköisesti otettu Kioton Arashiyamalta, joka on vuoristoinen alue kaupungin länsireunalla.

Arashiyama tunnetaan kuuluisan bambumetsänsä lisäksi kevään kirsikankukista ja syksyn ruskaväreistä, sillä alueen luonto on kauneimmillaan syksyllä ja keväällä. Alueella on paljon kahviloita, ravintoloita ja tuliaiskauppoja.

Shutterstock
Arashiyaman bambumetsä on yksi tunnetuimpia Japani-kuvia.

Jos aikoo tutustua koko alueeseen, pyörän vuokraaminen on kannattavaa, sillä pyörällä pääsee kätevästi myös Arashiyaman rauhallisille asutusalueille.

6. Nijon linna

Jos Japanin historia kiinnostaa, Kioton pakollisiin vierailukohteisiin kuuluu Nijon linna.

Shutterstock
Nijon linna sopii historiasta kiinnostuneelle, mutta laaja linna-alue kauniine rakennuksineen käy myös valokuvauskohteeksi.

Laaja linna-alue on peräisin Edo-aikakaudelta, jolloin linna oli Tokugawa-sotilashallinnon käytössä. Sotilashallinnon jälkeen se on toiminut myös keisarillisena palatsina. Linna on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi.

7. Kawaramachi

Jos aikoo vaateostoksille Kiotossa, Kioton historialliset tomut voi pudistella nykyaikaisella Kawaramachin alueella. Kioton pääkaduksi nimetty ostoskatu yhdistää perinteistä japanilaista ostoskulttuuria nykyaikaan, ja sen varrelta löytyvät niin hyvät paikallisravintolat, karaoke-baarit kuin kansainväliset ketjuliikkeetkin.

>> Lue lisää vinkkejä Kiotoon!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.