Hyppää sisältöön

Viisi päiväretkeä Tokiosta – nämä kaikki ehdit tehdä viikonkin lomalla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 20.02.2019
Irrottaudu hetkeksi Japanin pääkaupungin sykkeestä ja lähde päiväretkelle metropolin ulkopuolelle!

1. Shoppailijan Yokohama

Japanin toiseksi suurimpaan kaupunkiin Yokohamaan on helppo matkustaa junalla Tokiosta, sillä matka sinne kestää alle puoli tuntia. Tokion ulkopuolelle matkustaminen kannattaa, koska monipuolisessa Yokohamassa riittää tekemistä koko päiväksi. Erityisen hyvin Yokohama sopii shoppailuun.

Yokohamassa saa helposti kulumaan kokonaisen päivän, sillä kaupungissa sijaitsee yksi maailman suurimmista kiinalaiskortteleista. Kävelymatkan päässä kiinalaiskorttelista on rantabulevardi Minato Mirai 21, jonka nimi tarkoittaa tulevaisuuden satamaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alueella kohoaa myös näköalarakennus Landmark Tower, joka oli vuoteen 2014 saakka Japanin korkein rakennus. Vaikka rakennus häviää korkeudessa Tokion Skytreelle, sen näköalatasanteelta avautuu loputon kaupunkinäkymä, joka on lumoava varsinkin öiseen aikaan. Näköalatasanteelle vie Japanin nopein hissi, joka kuljettaa 69. kerrokseen alle 40 sekunnissa.

China Town, Yokohama
Yokohaman kiinalaiskortteli on yksi maailman suurimpia.

Yokohaman satama-alueella sijaitsee myös huvipuisto, ostoskeskuksia ja maailmanpyörä. Jos on kiinnostunut japanilaisen pikaruoan historiasta, voi vierailla raamen-nuudeleille omistetussa museossa tai kuppinuudeleiden historiasta kertovassa museossa. Museossa voi myös suunnitella oman kuppinuudeliannoksensa.

2. Historiallinen Kamakura

Historiasta kiinnostuneen päiväretkikohde on alle tunnin junamatkan päässä sijaitseva Kamakura. Kamakura on toiminut Japanin poliittisena keskuksena 1100-luvun loppupuolella. Vaikkei tietäisikään Japanin monivaiheista historiaa, alueen kauniit temppelit ihastuttavat varmasti.

Kenties tunnetuin yksittäinen nähtävyys Kamakurassa on suuri pronssinen Buddha-patsas, joka on yli 11 metriä korkea ja Japanin toiseksi korkein.

Kamakura, Japani
Tsurugaoka Hachimangun temppeli on erityisen suosittu käyntikohde uutenavuotena, joten vuodenvaihteen aikaan matkailevan on syytä varautua ruuhkiin. Kesällä vehreä Kamakura on kaunis vaellusympäristö.

Kamakura sopii vaeltajille, koska sitä ympäröivät kauniit metsät ja viehättävät vaellusreitit. Kesäisin Kamakurassa viihtyvät rantalomailijat, ja alueen hiekkarannat houkuttelevat myös paikallisia. Suosituimmat rannat ovat Yuigahama ja Zaimokuza, joissa pääsee nauttimaan auringonpalvonnasta heinä–elokuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Syyskuussa Tokion seudulla voidaan mitata vielä rantalämpötiloja, minkä vuoksi matkailija saattaa yllättyä äkisti tyhjentyneiden rantojen vuoksi. Rantakausi päättyy virallisesti syyskuun alussa, jolloin rantavalvojat lopettavat kesän urakkansa. Tällöin myös hyvin suuri osa japanilaisista päättää rantalomakauden.

3. Vietä päivä Enoshimassa

Kamakuran lähistöllä sijaitsevan pienen Enoshima-saaren voi yhdistää samaan päiväretkeen tai toteuttaa täysin erillisenä.

Enoshima, Japani
Enoshiman saaren kallioilla voi kesäiseen aikaan esimerkiksi ottaa aurinkoa.

Saari houkuttelee paikallisia vierailijoita temppeleidensä vuoksi, mutta saarella on myös muun muassa näköalatorni, josta avautuu selkeällä säällä näkymä Fuji-tulivuorelle. Enoshiman saarella voi vierailla myös luolissa ja kävellä kallioisen saaren ympäri. Kesällä rantakallioille voi tulle eväsretkelle tai paistattelemaan auringossa.

Saarelta löytyy somia matkamuistokauppoja ja perinteisiä japanilaisia ravintoloita.

4. Pidä hauskaa huvipuistoissa

Klassisin huvipuisto Tokiossa kävijöille on Tokion Disneyland, mutta niiden, jotka haluavat kokea jotakin muuta, kannattaa tehdä päiväretki FujiQ Highland -huvipuistoon. Huvipuisto sijaitsee noin puolentoista tunnin junamatkan päässä Tokiosta.

FujiQ Highland, Japani
FujiQ Highland -huvipuistossa on laitteita, jotka nousevat korkealle, tippuvat jyrkästi ja kuplivat vatsanpohjassa. Huveihin täytyy yleensä jonottaa vähintään puoli tuntia, joten varaa mukaan hyvää jonotustekemistä!

Nimensä mukaisesti FujiQ Highland sijaitsee Fuji-vuoren juurella, joten vuoren bongaamiseen sijainti ei voisi olla parempi. Japanin tunnetuinta tulivuorta pääsee ihaimemaan muun muassa 79 metrin korkeuteen kohoavalta vuoristoradalta.

Vuoteen 2019 saakka alueella sijaitsi myös kauhutalo, jossa kävijät vierailivat hylätyssä sairaalassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Rantojen ja vuorien Chiba

Jos kaipaa salaisia aarteita ja aitoutta, kannattaa lähteä Chiban prefektuuriin Tokion naapuriin. Yksi Tokion alueen läheisimpiä luontokohteita on Chiban maakunnassa sijaitseva Nokogiriyama-vuori. Nokogiriyama on helppo vaelluskohde aloittelijoillekin, sillä ylös pääsee köysirataa pitkin.

Nokogiriyama
Mykistävä maisema yhdistettynä helppoon vaellusreittiin tekee Nokogiriyama-vuoresta vierailun arvoisen. Näköalakielekettä kutsutaan myös helvetin näköalapaikaksi, koska sen jyrkkä näkymä alas on tappava varomattomille reunan yli kurkkijoille. Nykyisin kieleke on aidattu.

Huipulla matkailijaa odottavat vaikuttavat kallioveistokset ja mykistävät näköalat. Jyrkänteeltä näkee selkeällä säällä myös meren yli Tokioon, ja hyvällä tuurilla voi bongata myös Tokion korkeimman rakennuksen, Skytreen.

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock ja Elina Venttola

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maa, jossa et halua viettää joulua yksin – 5 faktaa japanilaisesta joulunvietosta

Vinkit syömäpuikkojen käyttämiseen

Vältä mokat syömäpuikoilla – 10 virhettä, joihin on helppo sortua

Japani on muutakin kuin Tokio! Tutustu Kioton tunnetuimpiin nähtävyyksiin – olet ehkä nähnyt niistä ainakin yhden

Voiko vessateemainen ravintola olla liian yököttävä? Aasian 5+1 oudointa teemaravintolaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja