hero taustakuva

Helppo vinkki upeisiin lomakuviin Japanissa – vuokraa japanilainen kesäkimono

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Haaveiletko lomakuvista, joissa voit pukeutua japanilaiseen perinnevaatteeseen? Näin se käy helposti!
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 04.04.2019
facebook   whatsapp

Pukeudu kuin paikallinen

Kun matkustat Japaniin, näet varmasti japanilaiseen perinnevaatteeseen eli kimonoon pukeutuneen paikallisen. Kimonoa käyttävät erityisesti iäkkäät japanilaiset, mutta perinnevaatteet myös nuorten japanilaisten suosiossa. Erityisen suosittuja ne ovat kesäfestivaalien eli matsurien aikaan.

Myös moni matkailija miettii hienoja lomakuvia kimonossa. Aidot kimonot ovat kuitenkin kalliita, eikä niitä useinkaan tehdä riittävän pitkiksi länsimaalaisille. Lomakuvia varten oikeaa kimonoa ei siis kannata hankkia, mutta kimonon kesäversion yukatan vuokraaminen on hyvä vaihtoehto.

Yukata on kimonon rennompi versio, ja se valmistetaan hengittävästä puuvillasta. Kesä, ilotulitukset ja kevyt, kankainen yukata kuuluvat japanilaiseen kesän viettoon.

Kiinnitä huomio kuoseihin

Monissa suurissa kaupungeissa kuten Tokiossa voi vuokrata yukatan englanniksi, ja esimerkiksi englanniksi palveleva vuokrausketju Vasara toimii useissa kaupungeissa ympäri maata. Vuokrauspalvelun henkilökunta auttaa pukemaan asun vuokraajan päälle, ja he opastavat myös oikeanlaisten kankaiden valinnassa.

Naiset pukeutuvat Japanissa tyypillisemmin heleänvärisiin yukatoihin, ja nuoremmilla naisilla värit voivat olla kirkkaampia kuin vanhemmilla. Miehet puolestaan pukeutuvat tummiin tai maanläheisiin väreihin. Tummaa yukataa valitessaan kannattaa muistaa, että yksivärinen musta yukata muistuttaa japanilaisia hautajaisista.

Monikäyttöistä puuvilla-asua käytetään monissa paikoissa. Vuokraamisen lisäksi yukataa voi kokeilla majoittumalla perinteisessä japanilaisessa majatalossa, jossa kylvyn jälkeen puettava yukata usein kuuluu huoneen varusteluun.

Marimekko-kuosista yukataa ovat käyttäneet myös Finnairin lentohenkilökunnan jäsenet Tokion-lennoillaan.

Katso kuvat erilaisista yukatoista!

>> Lue lisää vinkkejä Japaniin!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Aiheesta ”VUOKRAA JAPANILAINEN KESÄKIMONO”: Tumma naisten kimono ei valttamatta tarkoita hautajaisia. Yleistaen voi sanoa etta varikas naisten kimono kertoo kantajan olevan neiti, tumma kimono etta kyseessa on rouva. Toki rouvienkin kimonoissa voi olla varikkaita koristeita. Kaikkein arvokkain ”rouva-kimono” on musta tomesode jota pidetaan omien lasten haajuhlissa.
    Tosin turisteille vuokrataan lahes yksinomaan yukatoita. Okean kimonon pukemiseen tarvitaan ammattilaisen apua, ja se on aivan liian kallis turistille luovutettavaksi.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.