Hyppää sisältöön

Budjettimatkalla Tokiossa – 5 asiaa, jotka voit tehdä suurkaupungissa täysin ilmaiseksi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 31.01.2019
Japani on Itä-Aasian kalleimpia maita, mutta matka sen pääkaupunkiin Tokioon ei välttämättä vaadi suurta matkabudjettia. Nämä viisi asiaa voit kokea Tokiossa täysin ilmaiseksi!

1. Nauti ilmaisista näköaloista miljoonakaupunkiin

Japanin pääkaupunki Tokio on tunnettu kahdesta korkeasta rakennuksestaan: 634-metrisestä Skytreestä ja 333-metrisestä Tokyo Towerista. Jos Skytreen noin 15 euron ja Tokyo Towerin 7–8 euron sisäänpääsymaksut tuntuvat kalliilta, miljoonakaupungin vilinää ja valoja on mahdollista katsella myös ilmaiseksi, sillä pitkin kaupunkia on useita ilmaisia näköalatasanteita.

Tunnetuin ilmainen näköalapaikka on Tokyo Metropolitan Government Building, joka sijaitsee Shinjukun kaupunginosassa. Rakennus kurottaa 243 metriä maanpinnan yläpuolelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tokyo Metropolitan Government Buildingin näköalatasanteella pääsee ihailemaan Tokiota myös korkeammalta kuin Tokyo Towerin edullisimmalta tasanteelta. Siinä missä Tokyo Towerin halvempi tasanne on 150 metrin korkeudessa, ilmaisia näköaloja pääsee ihailemaan 202 metristä.

Erityisen suosittu Tokyo Metropolitan Government Building on auringon laskiessa, sillä hyvällä säällä näköalatasanteelta voi nähdä Fuji-vuoren.

Odaiba, Tokio
Odaiban tekosaarelta avautuu yksi Tokion parhaimmista yönäkymistä.

Öiseen aikaan hyviä näköaloja Tokioon voi etsiä myös kaupungin edustalle rakennetulta Odaiban tekosaarelta.

2. Käyskentele puistoissa

Tokio kätkee sisäänsä useita puistoja, joista monet ovat ilmaisia. Parhaat ilmaiset puistot ovat Uenon puisto ja muodistaan tunnetun Harajukun lähistöllä sijaitseva Yoyogi-puisto.

Tokio, Japani
Uenon puisto on suosittu paikka eväsretkelle erityisesti keväällä, kun kirsikankukat kukkivat.

Yoyogi-puisto on parempi vierailukohde syksyllä ruskan aikaan kuin keväällä, sillä puistossa on verrattain vähän kirsikkapuita. Jos on liikkeellä kirsikankukkien kukinta-aikaan, on syytä mennä eväsretkelle eli hanami-piknikille Uenon puistoon. Puisto on paikallisten kesken tunnettu ajanviettopaikka, jonne mennään niin työlounaille kuin opiskelijaporukallakin katsomaan kirsikankukkia, syömään eväitä ja juomaan olutta tai paikallista riisiviiniä eli sakea.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Pistäydy temppeliin

Tokiossa on helppo tehdä retki paikallisiin temppeleihin, sillä jopa keskeltä korkeita pilvenpiirtäjiä voi löytää useita pieniä temppeleitä. Tokiossa on sekä shinto- että buddhalaistemppeleitä.

Meiji Jingu, Tokio
Yoyogi-puistossa sijaitseva Meiji jingu on Tokion vierailluimpia shintolaistemppeleitä.

Shintotemppelin erottaa usein punaisesta torii-portista ja portin läheisyydessä istuvista vartioleijonista. Buddhalaistemppelin puolestaan tunnistaa pagodasta ja temppelissä poltettavista suitsukkeista.

Tokion tunnetuin buddhalaistemppeli Sensoji sijaitsee Asakusan kaupunginosassa, ja tunnetuin shintolaistemppeli Meiji jingu Yoyogi-puistossa.

4. Käy ilmaisissa museoissa

Laukkumuseo, olutmuseo, poliisimuseo, Nikonin kameramuseo. Tokiossa on mistä valita, jos haluaa vierailla ilmaiseksi museossa. Suurkaupungin museotarjonta tarjoaa huvia erikoisempaakin museoelämystä hakeville matkustajille, sillä museoita löytyy aina viemäröinnin historiasta hyönteisille omistettuihin museoihin.

Edo Tokyo -museo Tokiossa
Tokio on täynnä ilmaisia museoita, joita ei löydy matkaoppaista. Myöskään tunnetummat museot kuten Edo Tokyo -museo eivät maksa paljon, sillä niihin pääsee sisään usein alle 5 eurolla.

Osassa museoista pääsee pientä maksua vastaan myös työpajoihin tai kierrokselle. Esimerkiksi Yebisun olutmuseoon ja paperin taittelun eli origamin hirstoriaa esittelevään Origami Kaikaniin pääsy on ilmaista, mutta oluenvalmistusta esittelevä kierros ja origamipaja maksavat muutamia euroja.

5. Koe paikalliset festivaalit eli matsurit

Jos haluaa kokea japanilaiset kesäfestivaalit eli matsurit, paras aika matkustaa on kesällä. Paikallisten suosimat festivaalit juontavat juurensa buddhalaiseen ja shintolaiseen uskontoon. Niissä voi nähdä muun muassa näyttäviä asuja, tansseja ja kulkueita. Lisäksi festivaalit ovat hyvä tilaisuus maistaa japanilaista katuruokaa ja katsoa illan päätteeksi ammuttavia ilotulituksia.

Ilotulistus Tokiossa
Toisin kuin Suomessa, Japanissa paras aika nähdä ilotulituksia on kesällä.

Perinteisesti naiset pukeutuvat kevyeen kesäkimonoon eli yukataan festivaalien aikana. Yukatan vuokraaminen on matkailijalle helppo tapa nauttia kesäöistä kuin paikallinen, sillä yukatan saa vuokrattua monissa paikoissa pientä maksua vastaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joitakin festivaaleja järjestetään myös talvella. Esimerkiksi kiinalaista uuttavuotta vietetään myös Tokion naapurissa Yokohamassa, jossa on maan suurin kiinalaiskaupunginosa.

>> Lue myös: Halvalla Tokioon – lue vinkit pienen budjetin matkalle

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maa, jossa et halua viettää joulua yksin – 5 faktaa japanilaisesta joulunvietosta

Vinkit syömäpuikkojen käyttämiseen

Vältä mokat syömäpuikoilla – 10 virhettä, joihin on helppo sortua

Japani on muutakin kuin Tokio! Tutustu Kioton tunnetuimpiin nähtävyyksiin – olet ehkä nähnyt niistä ainakin yhden

Voiko vessateemainen ravintola olla liian yököttävä? Aasian 5+1 oudointa teemaravintolaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja