hero taustakuva

Kävele Tukholma tutuksi – kolme kiinnostavaa kaupunkikierrosta

artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Teemakierrokset vievät matkailijan tarujen ja todellisuuden Tukholmaan antaen uuden näkökulman tuttuun kaupunkiin.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 13.08.2013
facebook   whatsapp

1. Näe paikalliselämää kaupunginosissa

Tukholmalaisilla kaupunginosilla on kaikilla omat kiehtovat piirteensä – mainio tapa tutustua kaupungin moniin kasvoihin on osallistua opastetulle kävelykierrokselle.

Tunnelmallinen vanhakaupunki komeine rakennuksineen ja kapeine kujineen on Tukholmaan saapuvien turistien kestosuosikki. Vai tutustuisitko mieluummin trendikkääseen Södermalmiin, hienostuneeseen Östermalmiin tai nuorekkaaseen Vasastaniin?

Kaupunginosakierroksia järjestetään myös erilaisilla teemoilla. Kävelylle voi lähteä vaikkapa jazzin tai historian ystävien kanssa. Joulun alla Tukholmaan saapuneita shoppailijoita ohjataan joulutoreille.

Stockholm Stories

2. Kävelyreitti Abban tahtiin

Abba-kävelykierros vie osallistujat 70-luvun Tukholmaan, jossa huippusuosittu yhtye jyräsi listojen kärjessä. Tutuksi tulee muun muassa Sheraton-hotelli, joka toimi useiden Abban musiikkivideoiden kuvauspaikkana. Reitin varrelle osuvat myös artistien vanhat kotikonnut Gamla Stanissa.

Abban vaiheiden ohella kuulijoiden mieleen saattaa jäädä myös Tukholman kaupungin historiaa. Pari tuntia kestäviä kierroksia vedetään ruotsiksi ja englanniksi.

Jos porukalla liikkuminen ei innosta, voi Abba-kohteet kiertää seuraamalla Tukholman kaupunginmuseon laatimaa teemakarttaa.

Tukholman kaupunginmuseo

3. Dekkareiden jalanjäljillä

Edesmenneen Stieg Larssonin supersuosituissa Millennium-dekkareissa Tukholmalla on iso rooli – ei siis olekaan ihme, että kaupungista löytyy kirjoihin pohjautuva kävelykierros. Sesonkiaikaan opastusta saa myös suomeksi.

Noin puolentoista tunnin mittaisella kierroksella kuljetaan kirjoista tuttuja katuja pitkin ja poiketaan päähenkilöiden Mikael Blomkvistin ja Lisbeth Salanderin suosimiin kauppoihin ja ravintoloihin. Kierros päättyy Tukholman kaupunginmuseoon Millenniumille omistetulle osastolle.

Dekkarikierroksen voi tehdä myös omatoimisesti ostamalla Tukholman kaupunginmuseosta Millennium-kartan.

Tukholman kaupunginmuseo

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Visit Sweden / Nicho Södling

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.