Kuva: Flickr / steven_auger
Hylätty hotelli Belvedere Kroatiassa

Hylätty hotelli Kroatian ykköskohteessa on aavemainen näky – toiminut hittisarjan kuvauspaikkana

Dubrovnikin hylätty hotelli on toiminut muun muassa tv-sarjan kuvauspaikkana.

80-luvun hotelli hylättiin Kroatiassa

Tänä päivänä Kroatia on yksi Euroopan ylivoimaisesti suosituimmista kesälomakohteista. Dubrovnikin ja Splitin kaltaisessa matkailijoiden täyttämissä kaupungissa on vaikea kuvitella, että vielä 90-luvulla maassa riehui sota.

Uusien lomakeskusten lisäksi Kroatiassa on monia hylättyjä hotelleja – näivettyihän alueen turismi sodan myötä kokonaan. Yksi näistä menneen loiston muistoista on lähellä Dubrovnikia sijaitseva hotelli Belvedere, joka avattiin vuonna 1985.

Komealle paikalle rakennettu luksushotelli ehti olla toiminnassa vain kuusi vuotta, ennen kuin se johtui hyökkäyksen kohteeksi. Siitä lähtien hotellin rauniot ovat seisseet tyhjillään rapistumassa lukuun ottamatta aikoja, jolloin se on toiminut muun muassa hätämajoituksena.

Sittemmin hylätty Belvedere on alkanut kiinnostaa myös matkailijoita, eikä vähiten siksi, että hotellissa on kuvattu television hittisarjaa Game of Thrones. Fantasiasarjan fanit tunnistavat helposti Oberynin ja Mountainin tappelun kuvauspaikkana toimineen pienen amfiteatterin.

Virallisesti paikka ei ole avoinna kävijöille, mutta se ei ole estänyt seikkailunhaluisia reissaajia vierailemasta paikan päällä. Hotellin ulkopuolelle pystytetty kyltti kertoo sen olevan yksityisomistuksessa – sisään vain omalla vastuulla.

Hotelli rakennettiin aikoinaan moneen eri tasoon, ja siellä oli 200 huonetta. Huonokuntoisen rakennuksen käytävät, parvekkeet ja tasot voivat olla turvallisuusriskejä.

Hotelli Belvedere myytiin yksityiselle venäläismiljardöörille vuonna 2014, ja se on tarkoitus kunnostaa jälleen tasokkaaksi hotelliksi. Hylätyn rakennuksen kauppahinta oli huimat 12 miljoonaa euroa.

Remonttiprojekti ei ole kuitenkaan edennyt kovinkaan jouhevasti, sillä Total Croatia News -sivuston mukaan Dubrovnikin kaupunki on kieltäytynyt myymästä osaa venäläismiehen havittelemista tiluksista. Kaupunki on kuitenkin ilmoittanut tukevansa projektia.

Ainakin sijaintinsa puolesta Belvederellä on kaikki edellytykset päästä matkailijoiden suosioon. Hotellilta avautuu upea maisema kohti Dubrovnikia sekä Lokrumin saarta.

Katso alta matkailijoiden Instagramissa jakamia kuvia hylätystä hotellista!

Enter at your own risk.

A post shared by Amos Aviv (@amosiaviv) on

A post shared by Amos Aviv (@amosiaviv) on

Exploring an abandoned hotel ???

A post shared by Brandy Cerne (@andyandybrandy) on

hotel belvedere, destroyed in the croatian war of independence

A post shared by joe curtin (@jlcurtin) on

Chilling at the pool.

A post shared by Amos Aviv (@amosiaviv) on

100m papallona, estiu 2016

A post shared by anna rubio (@denisvenice) on

Niin ikään lähellä Dubrovnikia sijaitsee Kuparin rantakohde, jossa on kokonainen keskittymä hylättyjä hotelleja. Krk-saarella puolestaan rapistuu hotelli, jossa toimi aikoinaan miestenlehti Penthousen kasino.

Lähde: Untapped Cities, Atlas Obscura, Brands & Films, Total Croatia News
Kuvat: Flickr / steven_auger, Instagram

Päivitetty: 26.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia