Kuva: Shutterstock
Ras Al Khaimah, Arabiemiraatit

Dubain naapurista löytyy paikkoja, joita et olisi osannut edes etsiä – maan korkein huippu on salaisuus kaukana ökyhotelleista

Arabiemiraattien korkein huippu ja maailman pisin köysirata – joko tunnet Dubai naapurin Ras Al Khaimahin?

Seikkailijan vaihtoehto Dubaille

Joko nousit Dubaissa lomaillessasi maailman korkeimman rakennuksen Burj Khalifan huipulle? Entä kertoiko kukaan, että naapurikaupungissa voit ihailla maisemia vielä korkeammalta – ja halvempaan hintaan?

Kaikki ovat nykyään kuulleet Dubaista, mutta Arabiemiraattien seikkailupääkaupungiksi hyvää vauhtia profiloituva Ras Al Khaimah on vielä tuntemattomampi matkakohde. Täältä löytyy koko maan korkein huippu, Jebel Jais, joka kohoaa 1 934 metriä merenpinnan yläpuolelle.

Juuri nyt Jebel Jais on entistä kiinnostavampi kohde matkailijoille, sillä sinne on avattu näköalatasanne 1 250 metrin korkeuteen. Vertailun vuoksi Burj Khalifan pilvenpiirtäjä on 828 metriä korkea. Maisemilta ei kuitenkaan vuoristossa kannata odottaa tornitaloja, uima-altaita ja puutarhoja.

Aktiivilomailija pysyy tyytyväisenä Hajarvuoristoon kuuluvan Jebel Jaisin alueella. Vaellus- ja pyöräilyreitit, kiipeilymahdollisuudet ja 30 kilometrin vuoristotie autoilijalle tarjoavat täysin erilaisia elämyksiä kuin Dubai.

Yksi Jebel Jaisin suurimmista vetonauloista on alkuvuodesta 2018 avattu maailman pisin köysirata. Kävijät voivat liukua vaijeria pitkin jopa 2,8 kilometrin mittaisen matkan verran. Hurjimmillaan vauhti voi kiihtyä 150 kilometriin tunnissa.

Ras Al Khaimahin kaupunki sijaitsee reilun sadan kilometrin päässä Dubaista, ja matka taittuu noin tunnissa liikenteestä riippuen. Ylös vuorille lähdettäessä aikaa on varattava reilummin.

Retki vuoristoon ei välttämättä vaadi omaa vuokra-autoa, sillä Dubaista pääsee helposti Ras Al Khaimahiin myös bussilla tai taksilla. Ras Al Khaimahista yhteysbussit puolestaan liikennöivät aina Jebel Jaisin näköalatasanteelle saakka.

Arabiemiraattien vaellusalueilla vieraillessa tulee muistaa, että kesäkuukausina patikointia ei kannata harkita kuivan ja kuuman sään takia. Toisaalta vuoristossa lämpötila on matalampi kuin Dubaissa, mikä saa monet hakemaan helpotusta helteeseen päiväretkellä.

Katso alta kuvia ja video Jebel Jaisin maisemista!

Lue myös: Dubai vai Abu Dhabi? Katso kuvat ja valitse sinulle paremmin sopiva lomakohde

Lähde: Jebel Jais, Visit UAE
Kuvat: Instagram
Video: YouTube / Ras Al Khaimah Tourist Development Authority

Päivitetty: 5.11.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia