Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onnistunut viikonloppuloma Saksassa – 5 kohdetta unohtumattomaan matkaan

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Parin päivän mittainen viikonloppuloma on parhaimmillaan rentouttava, monipuolinen ja täynnä elämyksiä. Saksan kaupunkikohteet tarjoavat runsaasti tekemistä erilaisille matkailijoille, joten ne sopivat loistavasti lyhyeen lomaan. Lue vinkit!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 06.06.2018
facebook   whatsapp

ILMOITUS

1. München

Etelä-Saksan Baijerissa sijaitseva München on tunnelmallinen kulttuurikaupunki, jonne lentää Suomesta kahdessa ja puolessa tunnissa. Viikonlopun mittaisella matkalla ei siis tarvitse käyttää paljoa aikaa matkustamiseen, kun kohteeseen pääsee nopeasti. Kaunis arkkitehtuuri, loistava ravintolatarjonta ja kiinnostavat nähtävyydet ovat Münchenin valtteja.

Lyhyenkin kaupunkiloman aikana ehtii päästä sisälle kaupungin tunnelmaan. Kesäisin puistojen ja aukioiden yhteyteen nousevat Biergartenit eli olutteltat keräävät niin matkailijat kuin paikallisetkin nauttimaan rennosta illanvietosta ja paikallisista oluista – tämän aidommaksi ei Münchenin-loma mene!

ShutterstockMünchen, Saksa
München on tunnelmallinen saksalaiskaupunki, mihin on helppo matkustaa Suomesta.

Münchenissä voi myös nauttia hyvistä shoppailumahdollisuuksista, sillä keskusaukio Marienplatzin ympäristö on täynnä suomalaisittain uusia kauppoja ja ketjuliikkeitä. Jos rakastat kulttuurikokemuksia, älä jätä väliin Münchenin erinomaista kulttuuritarjontaa. Kaupungissa on kymmeniä teattereita, museoita ja elokuvateattereita, joten tekemistä riittää.

2. Bremen

Saksan pohjoisosassa Hampurin naapurissa sijaitseva Bremen on kompakti kaupunki, mihin pääsee näppärästi Tampereelta Ryanairin suorilla lennoilla. Hauska tunnelma, edullinen hintataso ja sympaattiset nähtävyydet ovat Bremenin valtteja. Saksalaisittain pieni kaupunki on juuri kokonsa vuoksi erinomainen viikonloppukohde.

ShutterstockBremen, Saksa
Tunnelmallinen Bremen on edullinen kaupunkikohde.

Bremenin tunnetuimpien nähtävyyksien joukkoon lukeutuvat muun muassa historiallinen ja näyttävä kaupungintalo, tunnelmalliset Schnoorin korttelit sekä kaupungintalon vieressä seisova hauska musikaalipatsas, joka on erityisesti perheen pienimpien mieleen. Nähtävyyksiä on vain kourallinen, joten niiden näkemisen jälkeen jää mukavasti aikaa kaupungin tunnelmointiin.

Kaupunkia halkoo Weser-joki, ja viikonloppuloman mieleenpainuvin kokemus on monille jokiristeily, mikä on parhaimmillaan kesäsäällä. Risteilyjä järjestetään runsaasti, ja tarjonnasta voikin valita omaan aikatauluun parhaiten sopivan.

3. Stuttgart

Tunnelmallinen Stuttgart sijaitsee vain noin kahden ja puolen tunnin lentomatkan päässä Helsingistä, eli kaupunkiin pääsee vaivatta. Neckar-joen varrella kohoava Stuttgart on noin 600 000 asukkaan kaupunki, joka tunnetaan erityisesti autoteollisuudestaan. Maineestaan huolimatta kaupunki tarjoaa runsaasti kiinnostavaa nähtävää viikonloppulomalaiselle.

Kaupungilla menee taloudellisesti hyvin, mikä näkyy myös kaupunkikuvassa: Stuttgart on hyvin siisti kaupunki. Puistoja on runsaasti, ja kaupunki on muutenkin hyvin viihtyisä.

ShutterstockStuttgart, Saksa
Stuttgartin kaupunkimaisema on hyvin tunnelmallinen.

Shoppailusta kiinnostuneille matkailijoille Stuttgart on todellinen pyhiinvaeluskohde. Kaupungin ulkopuolella, noin 35 kilometrin päässä Metzingenissä sijaitsevassa Outletcity Metzingenissä on kymmenien kansainvälisten merkkien outlet-myymälät, joissa on helppo tehdä onnistuneita löytöjä.

4. Frankfurt

Main-joen ympärillä sijaitseva Frankfurt tunnetaan lempinimellä Mainhattan, joka antaa vihiä kaupungin upeista pilvenpiirtäjistä. Euroopan talouselämän keskus on mainettaan tunnelmallisempi, sillä kylmän pankkimaailman lisäksi Frankfurtilla on myös toinen puolensa: kaupunki on täynnä kulttuuria, nähtävyyksiä ja shoppailumahdollisuuksia.

ShutterstockFrankfurt, Saksa
Mainhattanina tunnettu Frankfurt tarjoaa pilvenpiirtäjämaisemia.

Kansainvälinen Frankfurt on helppo kohde matkailijalle, sillä toisin kuin monissa muissa saksalaiskaupungeissa, Frankfurtissa pärjää mainiosti englannin kielellä. Tärkeimpien nähtävyyksien joukkoon lukeutuvat historiallinen Paulskirche-kirkko, Palmengartenin puisto, Frankfurtin katedraali sekä Römerbergin alue.

Suomesta on varsin helppo matkustaa Frankfurtiin, sillä kaupunkiin on hyvä päivittäinen lentotarjonta. Sekä Lufthansa että Finnair liikennöivät Helsinki-Vantaalta Frankfurtiin suorilla lennoilla. Matkustusaika on noin kaksi ja puoli tuntia.

5. Berliini

Saksan pääkaupunki Berliini on monille suomalaisille tunnettu kaupunki, ja monipuolisessa kaupungissa viikonloppuloma hujahtaa nopeasti. Erilaiset kaupunginosat, kiehtovat historialliset kohteet sekä mielenkiintoinen kulttuuri saavat matkailijan rakastumaan Berliiniin.

ShutterstockBerliini, Saksa
Lukuisten kiinnostavien nähtävyyksien täyttämä Berliini on oivallinen kohde viikonloppulomalle.

Kaupungin valtteja ovat halvan hintatason lisäksi monipuoliset nähtävyydet, suurkaupunkitunnelma sekä matkailijaystävälliset palvelut. Englanniksi on helppo pärjätä, minkä lisäksi kulkeminen kaupungissa on varsin vaivatonta. Berliinissä voi tutustua viimeisimpien trendien mukaisiin elämyksiin, mutta nauttia myös perinteisestä korkeakulttuurista.

Berliini on hyvin helppo matkakohde Suomesta, sillä se sijaitsee noin kahden tunnin mittaisen lennon päässä Helsingistä. Lyhyt välimatka tekee siitä entistä helpomman kohteen myös nopealle lomalle.

Lähde: Saksan matkailu
Kuvat: Shutterstock

ILMOITUS

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Voi hyvänen aika! Stuttgart ei ole näin tunnelmallinen, koska kuva on yliopistokaupunki Tuebingenistä Neckarin rannalla noin 60 km Stuttgartista.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.