Hyppää sisältöön

Näin pääset halvalla Kööpenhaminaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 03.05.2022
Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina ei loista budjettikohteen maineella, mutta kaupungissa voi lomailla myös edullisesti. Lue vinkit ja lähde matkaan!

Tartu halpoihin lentotarjouksiin

Kööpenhamina sijaitsee vajaan 900 kilometrin päässä Helsingistä, ja kaupunkiin pääseekin Suomesta nopeasti, sillä suora lento Helsingistä kestää noin puolitoista tuntia. Lentoja on tarjolla mukavasti, ja suoria yhteyksiä tarjoavat muun muassa Finnair, Norwegian ja Scandinavian Airlines. Halpoja lentoja on saatavilla hyvin, sillä lyhyen välimatkan ja suositun reitin vuoksi hinnat pysyvät matalina ympäri vuoden. Halvimmillaan lennot Helsingistä Kööpenhaminaan maksavat noin 80 euroa. Air Baltic liikennöi suoralla yhteydellä Tampereelta Kööpenhaminaan.

Lennot saa edullisesti kun liput varaa hyvissä ajoin etukäteen, mutta Kööpenhaminaan on tarjolla halpoja lentoja usein myös lyhyellä varoitusajalla. Suositut loma-ajat nostavat Kööpenhaminan-lentojen hintaa, ja esimerkiksi joulun sekä pääsiäisen aikaan lennoista voi joutua maksamaan reilusti yli sata euroa. Kesäisin halpoja lentoja on tarjolla runsaasti. Seuraa lentoyhtiöiden omia tarjouskampanjoita, joiden aikana lennot saa kaikkein edullisimmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Arkena lentäminen on usein halvempaa kuin viikonloppuisin, joten suunnittele kaupunkilomasi mieluiten arkipäiville tai viikonlopun yli.

>> Etsi halpoja lentoja Kööpenhaminaan Rantapallon lentohaun avulla!

Löydä edullinen majapaikka

Kööpenhaminaan on mahdollista matkustaa halvalla, mutta kaupungissa majoittuminen on melko kallista. Tanskan korkeahko hintataso nostaa myös majoituksen hintaa, mutta kaupungissa on runsaasti myös edullisia majoitusvaihtoehtoja.

Halvimmillaan perustasoinen hotelli maksaa Kööpenhaminassa hieman alle sata euroa yöltä, ja halvan majapaikan perässä ei välttämättä ole pakko mennä kauas keskustasta. Kööpenhaminassa onkin useita edullista majoitusta tarjoavia hotelliketjuja, joiden siisteissä huoneissa majoittuu melko halvalla. Halpaa hotellimajoitusta tarjoavat esimerkiksi Cabinn, Copenhagen Go ja Zleep. Jos haluat majoittua hyvätasoisessa hotellissa mutta et ole valmis maksamaan majoituksesta maltaita, etsi hyviä hotellitarjouksia ja tartu niihin heti.

Trendikäs Kööpenhamina on täynnä hostelleja, joissa minibudjettimatkailija majoittuu edullisesti. Halvimmillaan yö kööpenhaminalaisessa hostellissa maksaa noin 18 euroa, ja parhaimmillaan hintaan kuuluu myös aamiainen. Tanskalaiset hostellit ovat usein melko siistejä ja hyvätasoisia, joten hostellissa nukkuminen ei välttämättä ole hotellia huonompi vaihtoehto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos majoitut mieluiten autenttisesti siellä missä paikallisetkin, kokeile kotimajoitusta. Kööpenhaminassa on hyvät mahdollisuudet kokeilla sohvasurffausta ja asunnon tai huoneen lyhytaikaista vuokrausta, sillä tarjontaa riittää. Etsit sitten majoitusta keskustasta tai hieman sen ulkopuolelta, asuntoja, huoneita ja sohvia on tarjolla runsaasti.

>> Löydä edullinen hotelli Kööpenhaminasta Rantapallon hotellihaun avulla!

Säästä syömällä harkitusti

Kööpenhaminan-lomalla on mahdollista säästää valitsemalla tarkoin, missä rahansa kuluttaa. Ravintolassa syöminen ei välttämättä käy kalliiksi, jos selvität etukäteen missä on paras hinta-laatusuhde ja tartut vastaantuleviin tarjouksiin. Kööpenhaminassa on esimerkiksi useita buffet-ravintoloita joissa voi syödä edullisesti vatsan täyteen koko päivän edestä, mutta myös esimerkiksi edullisia etnisiä ruokapaikkoja, jotka eivät syö koko matkabudjettia.

Jos majoitut hostellissa tai kotimajoituksessa, ota yhteiskeittiöstä kaikki irti ja valmista ruoka itse. Tee ostokset paikallisissa ruokakaupoissa ja säästät kokkaamalla matkan ateriat majapaikan keittiössä. Samalla pääset tutustumaan paikallisiin raaka-aineisiin ja erikoisuuksiin, kun ostat raaka-aineet sieltä mistä paikallisetkin. Jos et matkusta aivan minibudjetilla ja haluat panostaa laatuun, tee ruokaostokset kööpenhaminalaisissa kauppahalleissa, esimerkiksi hyvälaatuisista herkuistaan tunnetussa Torvehallernessa.

Kööpenhamina on melko pieni kaupunki, ja keskutasta pääsee kävellen tunnettujen nähtävyyksien äärelle. Älä siis hassaa rahojasi julkisen liikenteen lippuihin vaan kävele. Samalla saat selkeän kuvan kaupungista ja pääset ihastelemaan nähtävyyksien lisäksi kööpenhaminalaista arkkitehtuuria. Jos välimatkat tuntuvat liian pitkiltä käveltäviksi, tee kuten paikalliset ja pyöräile. Kööpenhamina on täynnä polkupyörävuokraamoja, jotka paitsi tarjoavat edullisen kulkupelin, myös takaavat ikimuistoisen kokemuksen Kööpenhaminassa.

>> Lue lisää vinkkejä Kööpenhaminaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aurinkoiset Kööpenhaminan rantakadut

Kaikki irti kaupunkilomasta – Kööpenhaminan parhaat nähtävyydet

Kööpenhamina, Tanska

Penninvenyttäjän Kööpenhamina – kaiken tämän voit tehdä täysin ilmaiseksi

Kööpenhamina, Tanska

Tämä lumoava uima-allas tekee tutusta Kööpenhaminasta trooppisen kohteen – tunnet olevasi jossain paljon kauempana

Kööpenhaminan ravintolavinkit

Ravintolavinkit Kööpenhaminaan – 7 paikkaa, joissa herkuttelua et unohda

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja