Hyppää sisältöön

Tällainen on Tanskan Legoland – poimi vinkit perhelomalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 03.05.2022
Tanskan Billundissa sijaitseva Legoland on suosittu matkakohde erityisesti lapsiperheille. Matka perille taittuu vaivatta, ja perillä odottaa teemapuiston lisäksi myös erilaisia tapahtumia.

Legojen maailma kiehtoo kaikenikäisiä

Tanskassa sijaitseva suuri legopalikoista rakennettu huvipuisto on jaettu kymmeneen teema-alueeseen, joissa voi seikkailla niin merirosvojen tunnelmissa kuin ninjojen joukossakin. Osa Legolandin hurmasta piilee yksityiskohdissa – koko maailma on rakennettu eläväiseksi pienimpiä palikoita myöten.

Legolandissa riittää mielenkiintoista nähtävää myös aikuisille, sillä useat rakennukset ja hahmot viittaavat oikean elämän esikuviin. Historiaa ja kulttuuria tuntevat voivatkin siis kisailla siitä, kuka tunnistaa eniten näköisteoksia. Maailmanmatkaajat taas ihastuvat kohteeseen rakennettuun maailman pienoisversioon, josta voi tunnistaa tuttuja matkakohteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
LegolandLegoista rakennettu kaupunki
Miniland on kuin maailma pienoiskoossa. Legoista rakennetut kaupungit onhelppo tunnistaa tunnettujen maamerkkien perusteella.

Yli 60 miljoonasta legopalikasta rakennetut Legolandin nähtävyydet sopivat koko perheelle. Vauhtia voi hakea vuoristoradan kyydistä tai puiston tarjoamista hurjista merirosvoseikkailuista, legoista valmistettuja kauheuksia kuhisevaa kummitustaloa unohtamatta. Erityisesti perheen pikkuväki ihastuu Duplo-maailmaan, ja aikuiset voivat tunnelmoida villin lännen kaupungissa.

Hauskoja tapahtumia pitkin kesää

Legolandin ohjelmaan kannattaa perehtyä jo matkaa suunnitellessa, sillä teemapuistossa järjestetään pitkin kautta erilaisia teemailtoja ja tapahtumia, jotka ovat joko tiettyyn viikonpäivään tai tarkkaan ajankohtaan sidottuja. Ohjelma vaihtelee esimerkiksi kuukausittain, ja kullakin kuulla on tavallisesti oma viikoittainen tapahtumapäivänsä.

LegolandLegoista rakennetun näköinen juna
Legolandin tunnelmasta voi nautiskella myös teemapäivinä, kun puistossa tapahtuu jotain erityistä.

Legolandissa juhlitaan myös eri juhlapäivinä, ja esimerkiksi Halloweenin aikaan puisto täyttyy toinen toistaan kammottavimmista legopalikoista rakennetuista hahmoista.

Ninjago-teema-alue vie ninjojen maailmaan

Lego Ninjago World -alueella voi laittaa omat ninjataidot koetukselle ja kokeilla esimerkiksi hauskoja labyrintti- ja kiipeilyratoja. Alueen mielenkiintoisimpiin kohteisiin kuuluu teeman nimeä kantava Lego Ninjago -laite, jonka kyydissä olevien on hallittava neljä pääelementtiä voittaakseen vastustajan ja oltava tulen, salaman, maan ja jään mestareita.

Keväällä 2016 avattu, 11,3 miljoonan euron arvoinen Ninjago-alue on koko teemapuiston historian suurin hankinta. Yli 5 000 neliömetrin kokoinen alue pitää sisällään monia interaktiivisia ratoja, joissa voi muun muassa juosta lasersokkelon läpi aitoon ninjatyyliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös Ninjago-alue on rakennettu pääosin legopalikoista, ja alueen rakentamiseen onkin käytetty noin 1,5 tonnia legoja.

Runsaasti tekemistä koko perheelle

Billundin Legolandin alueilla riittää nähtävää, ja Ninjago-teema-alueen lisäksi legomaailmassa voi seikkailla muun muassa tarunhohtoisessa ritarien ja linnanneitojen täyttämässä satumaailmassa. Billundissa on lisäksi hurjien laitteiden täyttämä seikkailumaailma, hyytävän kammottava merirosvomaailma sekä esimerkiksi jäätäviin tunnelmiin vievä Polar Land -alue.

LegolandLegoista rakennettu kaupunki
Teemapuistosta löytyy myös Lego Movie -elokuvalle pyhitetty alue.

Legolandissa on myös koko Skandinavian suurin 4D-elokuvateatteri, eläviä haita, villin lännen tunnelmaa sille omistetulla alueella sekä perheen pienimmille suunnattu Duplo-maailma.

Näin pääset Legolandiin

Legoland sijaitsee Jyllannin niemimaalla Billundissa. Vaikka kaupungista löytyy omakin lentokenttä, saapuvat suomalaiset matkailijat yleensä Kööpenhaminaan, josta matkaa voi jatkaa esimerkiksi junalla tai vuokra-autolla. Matka-aika kaupunkien välillä on noin kolme tuntia. Myös matkatoimistoilta voi tiedustella valmismatkoja Legolandiin.

Lentoyhteydet Suomesta ovat erinomaiset ja halpoja lentoja Kööpenhaminaan on tarjolla pahimpia lomasesonkeja lukuunottamatta lähes ympäri vuoden.

LegolandPrinsessa suutelemassa dinosaurusta
Vierailun aikana pääsee näkemään monia tuttuja hahmoja, jotka seikkailevat ympäri Legolandia.

Teemapuiston kupeessa sijaitsevat Hotel Legoland tai Castle Hotel, joista löytyy erikoisia teemahuoneita ilahduttamaan koko perhettä. Legoteemaiset hotellit kruunaavat vierailun, ja ovat helppo valinta, sillä teemapuistossa vierähtää helposti koko päivä.

Vieraile myös Legolandin ulkopuolella

Billundissa aivan Legolandin alueen ulkopuolella sijaitsee kolme muuta mielenkiintoista nähtävyyttä. Euroopan pisin, Lalandian Aquadome-vesipuistossa sijaitseva 167-metrinen Wild River -ulkovesiliukumäki tarjoaa kävijöille hurjaa vauhtia. Vesipuiston ulkovesiallas pidetään lämpimänä ympäri vuoden, joten lämpimässä vedessä voi pulikoida myös talvella. Pitkän ulkovesiliukumäen lisäksi alueella on myös monia altaita: aaltoallas, tornado-vesiallas sekä aivan akvaarion vieressä sijaitseva Cave-allas.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
LegolandDuploista rakennettu leikkipuisto
Jos Legolandin leikkien jälkeen jää vielä virtaa muuhun, kannattaa vierailla myös lähikohteissa.

Billundissa riittää tekemistä myös hurjapäille. Jyllannin ja Fynin saaret yhdistävä Little Beltin silta tarjoaa mahdollisuuden kokeilla siltakävelyä. Kokemus on mieleenpainuva, sillä siltakävelyllä pääsee kiipeämään 60 metriä merenpinnan yläpuolelle, alla olevien autojen ja junien yli.

Teksti: Anne Ventelä ja Inka Khanji
Kuvat: Legoland Billund

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aurinkoiset Kööpenhaminan rantakadut

Kaikki irti kaupunkilomasta – Kööpenhaminan parhaat nähtävyydet

Kööpenhamina, Tanska

Penninvenyttäjän Kööpenhamina – kaiken tämän voit tehdä täysin ilmaiseksi

Kööpenhamina, Tanska

Tämä lumoava uima-allas tekee tutusta Kööpenhaminasta trooppisen kohteen – tunnet olevasi jossain paljon kauempana

Kööpenhaminan ravintolavinkit

Ravintolavinkit Kööpenhaminaan – 7 paikkaa, joissa herkuttelua et unohda

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja