hero taustakuva

Tällainen on Tanskan Legoland – poimi vinkit perhelomalle

Legoland Billund artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Tanskan Billundissa sijaitseva Legoland on suosittu matkakohde erityisesti lapsiperheille. Matka perille taittuu vaivatta, ja perillä odottaa teemapuiston lisäksi myös erilaisia tapahtumia.
Teksti: Anne
Päivitetty: 03.06.2016
facebook   whatsapp

Legojen maailma kiehtoo kaikenikäisiä

Tanskassa sijaitseva suuri legopalikoista rakennettu huvipuisto on jaettu yhdeksään teema-alueeseen, joissa voi seikkailla niin merirosvojen tunnelmissa kuin ninjojen joukossakin. Osa Legolandin hurmasta piilee yksityiskohdissa – koko maailma on rakennettu eläväiseksi pienimpiä palikoita myöten.

Legolandissa riittää mielenkiintoista nähtävää myös aikuisille, sillä useat rakennukset ja hahmot viittaavat oikean elämän esikuviin. Historiaa ja kulttuuria tuntevat voivatkin siis kisailla siitä, kuka tunnistaa eniten näköisteoksia. Maailmanmatkaajat taas ihastuvat kohteeseen rakennettuun maailman pienoisversioon, josta voi tunnistaa tuttuja matkakohteita.

Yli 60 miljoonasta legopalikasta rakennetut Legolandin nähtävyydet sopivat koko perheelle. Vauhtia voi hakea vuoristoradan kyydistä tai puiston tarjoamista hurjista merirosvoseikkailuista, legoista valmistettuja kauheuksia kuhisevaa kummitustaloa unohtamatta. Erityisesti perheen pikkuväki ihastuu Duplo-maailmaan, ja aikuiset voivat tunnelmoida villin lännen kaupungissa.

Hauskoja tapahtumia pitkin kesää

Legolandin ohjelmaan kannattaa perehtyä jo matkaa suunnitellessa, sillä teemapuistossa järjestetään pitkin kautta erilaisia teemailtoja ja tapahtumia, jotka ovat joko tiettyyn viikonpäivään tai tarkkaan ajankohtaan sidottuja. Ohjelma vaihtelee esimerkiksi kuukausittain, ja kullakin kuulla on tavallisesti oma viikoittainen tapahtumapäivänsä.

Legoland BillundLegoland Billund
Legoland Billundissa on monia erilaisia teema-alueita.

Legolandissa juhlitaan myös eri juhlapäivinä, ja esimerkiksi Halloweenin aikaan puisto täyttyy toinen toistaan kammottavimmista legopalikoista rakennetuista hahmoista.

Ninjago-teema-alue vie ninjojen maailmaan

Lego Ninjago World -alueella voi laittaa omat ninjataidot koetukselle ja kokeilla esimerkiksi hauskoja labyrintti- ja kiipeilyratoja. Alueen mielenkiintoisimpiin kohteisiin kuuluu teeman nimeä kantava Lego Ninjago -laite, jonka kyydissä olevien on hallittava neljä pääelementtiä voittaakseen vastustajan ja oltava tulen, salaman, maan ja jään mestareita.

Keväällä 2016 avattu, 11,3 miljoonan euron arvoinen Ninjago-alue on koko teemapuiston historian suurin hankinta. Yli 5 000 neliömetrin kokoinen alue pitää sisällään monia interaktiivisia ratoja, joissa voi muun muassa juosta lasersokkelon läpi aitoon ninjatyyliin.

Legoland BillundLegoland Billund
Ninjago-teema-alue on Legolandin vuoden 2016 uutuus.

Myös Ninjago-alue on rakennettu pääosin legopalikoista, ja alueen rakentamiseen onkin käytetty noin 1,5 tonnia legoja.

Runsaasti tekemistä koko perheelle

Billundin Legolandin yhdeksällä alueella riittää nähtävää, ja Ninjago-teema-alueen lisäksi legomaailmassa voi seikkailla muun muassa tarunhohtoisessa ritarien ja linnanneitojen täyttämässä satumaailmassa. Billundissa on lisäksi hurjien laitteiden täyttämä seikkailumaailma, hyytävän kammottava merirosvomaailma sekä jäätäviin tunnelmiin vievä Polar Land -alue.

Legolandissa on myös esimerkiksi koko Skandinavian suurin 4D-elokuvateatteri, eläviä haita, villin lännen tunnelmaa sille omistetulla alueella sekä perheen pienimmille suunnattu Duplo-maailma.

Näin pääset Legolandiin

Legoland sijaitsee Jyllannin niemimaalla Billundissa. Vaikka kaupungista löytyy omakin lentokenttä, saapuvat suomalaiset matkailijat yleensä Kööpenhaminaan, josta matkaa voi jatkaa esimerkiksi junalla tai vuokra-autolla. Matka-aika kaupunkien välillä on noin kolme tuntia. Myös matkatoimistoilta voi tiedustella valmismatkoja Legolandiin.

Legoland BillundLegoland Billund
Minilandissa voi tuntea itsensä jättiläiseksi pienissä, legoista rakennetuissa kaupungeissa seikkaillessaan.

Lentoyhteydet Suomesta ovat erinomaiset ja halpoja lentoja Kööpenhaminaan on tarjolla pahimpia lomasesonkeja lukuunottamatta lähes ympäri vuoden.

Hauska majoitusmuoto teemapuiston kupeessa on neljän tähden Hotel Legoland, josta löytyy erikoisia teemahuoneita ilahduttamaan koko perhettä.

Vieraile myös Legolandin ulkopuolella

Billundissa aivan Legolandin alueen ulkopuolella sijaitsee kolme muuta mielenkiintoista nähtävyyttä. Euroopan pisin, Lalandian Aquadome-vesipuistossa sijaitseva 167-metrinen Wild River -ulkovesiliukumäki tarjoaa kävijöille hurjaa vauhtia. Vesipuiston ulkovesiallas pidetään lämpimänä ympäri vuoden, joten lämpimässä vedessä voi pulikoida myös talvella. Pitkän ulkovesiliukumäen lisäksi alueella on myös monia altaita: aaltoallas, tornado-vesiallas sekä aivan akvaarion vieressä sijaitseva Cave-allas.

Reilun 20 kilometrin päässä Legolandista sijaitseva Givskudin eläintarha kiinnostaa paitsi eläinten myös laajan dinosaurusnäyttelynsä vuoksi. Luonnollisen kokoiset dinosaurukset vastaavat yli 200 miljoonan vuoden takaisia dinosauruksia, ja alueen jättiläinen, 40 metriä korkea Argentinosaurus jaksaa kiinnostaa kaikenikäisiä kävijöitä. Eläintarhan dinosauruskokoelmassa on yli 40 luonnollisen kokoista dinoa.

Billundissa riittää tekemistä myös hurjapäille. Jyllannin ja Fynin saaret yhdistävä Little Beltin silta on ainoa eurooppalainen kohde, jossa on mahdollisuus kokeilla siltakävelyä. Kokemus on mieleenpainuva, sillä siltakävelyllä pääsee kiipeämään 60 metriä merenpinnan yläpuolelle, alla olevien autojen ja junien yli.

Teksti: Anne Ventelä ja Inka Khanji
Kuvat: Legoland Billund

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.