Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Viikonloppuloma Kööpenhaminassa – näin saat kaiken irti lyhyestäkin vierailusta

Shuttestock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Kööpenhamina tarjoaa viikonloppulomailijalle kiinnostavia nähtävyyksiä, herkullista ruokaa sekä suurkaupungin tunnelmaa tiiviissä paketissa.
Teksti: Anna Mäkelä
Päivitetty: 17.07.2019
facebook   whatsapp

1. Värikäs Nyhavn lumoaa

Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa kannattaa suunnata Nyhavnin värikkäälle satama-alueelle, jossa on mukava nauttia lounasta tai käyskennellä mukulakivikaduilla.

Tunnettu postikorttimaisema on värikkäiden talojen ja satamaa reunustavien veneiden ansiosta näky, jonka useimmat haluavat nähdä. Vaikka Nyhavn on matkailijoiden suosiossa ja kesäpäivänä tupaten täynnä väkeä, löytyy sieltä myös ripaus paikallista tunnelmaa. Aiemmin merimiesten suosiossa olleesta rähjäisestä satamasta on nimittäin kehittynyt moderni ja eläväinen ajanviettopaikka. Aurinkoinen päivä kuluukin mukavasti istuskelemalla jossain Nyhavnin lukuisista kuppiloista ja katselemalla paikallista elämänmenoa.

ShutterstockViikonloppuloma Kööpenhaminassa
Nyhavn on Kööpenhaminan kauneimpia alueita.

Nyhavn on mainio kohde vuodenajasta riippumatta, sillä väriloisto luo tunnelmaa paitsi kesällä myös talvikuukausina.

2. Tivolissa on tunnelmaa kaikenikäisille

Tivoli on paljon muutakin kuin huvipuisto ja tarjoaa myös aikuisille tunnelmallisen rentoutumispaikan. Tivolissa voi laitteissa kieppumisen lisäksi nauttia hyvästä ruoasta valitsemassaan ravintolassa tai kuunnella konserttia illan hämärtyessä.

Tivolissa järjestetään teatteriesityksiä sekä konsertteja, joissa esiintyy usein eturivin artisteja. Ohjelmaan ja aukioloaikoihin pääsee tutustumaan Tivolin nettisivuilla.

ShutterstockViikonloppuloma Kööpenhaminassa
Tivolin huvipuisto sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla Kööpenhaminassa, ja on jo miljöönsä puolesta kohde, jossa kannattaa vierailla.

3. Kulinaristisia nautintoja Michelin-keittiöistä nakkikioskeihin

Tanska on kuuluisa herkullisista smørrebrødeistään ja hot dogeistaan. Näiden lisäksi vaativimmankin kulinaristin kannattaa tutustua kööpenhaminalaiseen ravintolakattaukseen. Kaupungista löytyy lukuisia Michelin-tähdillä palkittuja ravintoloita.

Viikonloppuloma Kööpenhaminassa
Klassisia smørrebrød-leipiä voi maistella vaikkapa Torvehallerne-kauppahallissa.

Myös konstailematon katuruoka on kuitenkin yhä voimissaan, eikä yhdenkään turistin tarvitse tutustua kaupunkiin nälkäisenä.

Kauppahalli Torvehallerne on nähtävyys jo itsessään, ja joka kulmasta löytyvät leipomot tarjoavat makuelämyksiä. Kokeile ainakin rapsakoita viinereitä!

>> Lue myös: Ravintolavinkit Kööpenhaminaan – 7 paikkaa, joissa herkuttelua et unohda

4. Boheemia elämänmenoa vapaakaupungissa

Kööpenhaminan sisällä sijaitsee vapaakaupunki Christiania, jonka maine on ollut perustamisestaan asti kyseenalainen, mutta on sittemmin hieman parantunut. Graffitien täyttämät seinät ja kasvien villitsemät asuinalueet ovat mieleenpainuvia, ja Christianian omalaatuisissa ja värikkäissä pikku taloissa asuu kaikkiaan noin tuhat asukasta.

ShutterstockViikonloppuloma Kööpenhaminassa
Christianian vapaakaupunki jakaa mielipiteitä, mutta kannattaa kokea ainakin kerran elämässä.

Kaupungin Pusher Streetillä kaupataan avoimesti kannabista, mutta muuten alue on idyllistä ja boheemia kuppiloineen, ravintoloineen ja rakennuksineen. Euroopan viimeisiin hippiyhdyskuntiin kuuluva Christiania on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

5. Koe kaupunki paikalliseen tapaan: polje kaupungin halki

Kööpenhaminan julkinen liikenne on oivallinen, mutta kun haluat nähdä kaupungin tanskalaisen silmin, on syytä vuokrata polkupyörä. Kööpenhaminan liikenne toimii pyöräilijöiden ehdoilla, ja pyöräkaistalla on turvallista polkea.

ShutterstockViikonloppuloma Kööpenhaminassa
Pyöräily on tanskalaisten suosituin tapa siirtyä paikasta toiseen.

Tanskan tasainen maasto helpottaa sunnuntaipyöräilijää, ja fillari onkin käytännöllisin tapa siirtyä paikasta toiseen. Pyörävuokraamoja on reilusti ja hinnat ovat kohtuullisia. Vuorokauden pyörävuokrasta saa pulittaa 80-200 kruunua eli noin 10-26 euroa pyörän mallista ja laadusta riippuen.

>> Lue lisää vinkkejä Kööpenhaminaan!

Teksti: Anna Mäkelä
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.