Kuva: Shutterstock
Päiväretket Kööpenhaminasta

Päiväretki Kööpenhaminasta – nämä 4 kohdetta kannattaa kokea

Kööpenhaminan lähistöltä löytyy useita kiinnostavia päiväretkikohteita.

1. Modernia taidetta Louisianassa

Nykytaiteen museo Louisiana sijaitsee noin 40 kilometriä Kööpenhaminasta pohjoiseen. Täällä voit tutustua muun muassa Andy Warholin ja Pablo Picasson teoksiin. Vaikuttavan taidekokoelman lisäksi Louisianassa järjestetään vaihtuvia ja kiinnostavia näyttelyitä.

Museossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja luentoja. Etenkin kesäisin myös museon ympäristö on upea, ja horisontissa voit nähdä Ruotsin. Muista vierailla myös museokaupassa, josta löydät kekseliäimmät tuliaiset.

Lousianaan voi matkustaa Kööpenhaminasta joko junalla, bussilla tai vuokra-autolla.

2. Satumaiset maisemat Mønin saarella

Møns klint on yksi Pohjoismaiden parhaiten säilyneitä salaisuuksia. Tasaisesta maastostaan tunnettu Tanska yllättää matkailijan vain tunnin ajomatkan päässä Kööpenhaminasta upeilla jyrkänteillä.

Etelä-Sjællandissa sijaitsevan Mønin saaren itärannikolla pystysuorat vitivalkoiset kalliot kurottuvat jopa 128 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Keväällä meri hohtaa Pohjoismaille epätyypillisen turkoosina, ja aurinko saa kalliot hehkumaan epätodellisen valkoisena. Toisaalta myös syksyinen näkymä on vaikuttava: tummat rantakivet ja jopa uhkaavana aaltoileva Itämeri luovat vaikuttavan kontrastin valkoisille kallioille.

3. Linna pikkukaupungissa

Frederiksborgin linna on Hillerødin pikkukaupungin merkittävin nähtävyys ja suurin renessanssin aikainen linna Euroopassa.

Linnassa pääsee tutustumaan tanskalaiseen historiaan 500 vuoden ajalta. Linnan upeiden puitteiden lisäksi kävely hulppeassa barokkityylisessä puutarhassa kruunaa minkä tahansa kevät- tai kesäpäivän.

Matka Kööpenhaminasta Hillerødiin vie junalla noin 40 minuuttia.

4. Kulttuuria Århusissa

Århus on Tanskan toiseksi suurin kaupunki, jonne pääsee junalla parhaimmillaan alle kolmessa tunnissa. Århusin kävijä voi käyskennellä vanhassakaupungissa ja poiketa sen moninaisiin putiikkeihin ja museoihin.

Kaupunki on parhaiten tunnettu Aros-taidemuseostaan, jonka huipulla matkailija voi katsella islantilaistaiteilija Olafur Eliassonin taideteoksen Your Rainbow Panoraman lävitse eri sateenkaaren väreissä hehkuvaa Århusia.

Teksti: Anna Mäkelä
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Päivitetty: 6.6.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia