Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Päiväretki Kööpenhaminasta – nämä 4 kohdetta kannattaa kokea

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Kööpenhaminan lähistöltä löytyy useita kiinnostavia päiväretkikohteita.
Teksti: Anna Mäkelä
Päivitetty: 17.05.2022
facebook   whatsapp

1. Modernia taidetta Louisianassa

Nykytaiteen museo Louisiana sijaitsee noin 40 kilometriä Kööpenhaminasta pohjoiseen. Täällä voit tutustua muun muassa Andy Warholin ja Pablo Picasson teoksiin. Vaikuttavan taidekokoelman lisäksi Louisianassa järjestetään vaihtuvia ja kiinnostavia näyttelyitä.

Shutterstock / EQroyTanska
Kansainvälisen tason taidemuseo sijaitsee upeassa rakennuksessa.

Museossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja luentoja. Etenkin kesäisin myös museon ympäristö on upea, ja horisontissa voit nähdä Ruotsin. Muista vierailla myös museokaupassa, josta löydät kekseliäimmät tuliaiset.

Lousianaan voi matkustaa Kööpenhaminasta joko junalla, bussilla tai vuokra-autolla.

2. Satumaiset maisemat Mønin saarella

Møns klint on yksi Pohjoismaiden parhaiten säilyneitä salaisuuksia. Tasaisesta maastostaan tunnettu Tanska yllättää matkailijan vain tunnin ajomatkan päässä Kööpenhaminasta upeilla jyrkänteillä.

Etelä-Sjællandissa sijaitsevan Mønin saaren itärannikolla pystysuorat vitivalkoiset kalliot kurottuvat jopa 128 metrin korkeuteen merenpinnasta.

ShutterstockTanska
Olisitko uskonut, että Tanska tarjoaa tällaisia maisemia? Møns klint sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Kööpenhaminasta.

Keväällä meri hohtaa Pohjoismaille epätyypillisen turkoosina, ja aurinko saa kalliot hehkumaan epätodellisen valkoisena. Toisaalta myös syksyinen näkymä on vaikuttava: tummat rantakivet ja jopa uhkaavana aaltoileva Itämeri luovat vaikuttavan kontrastin valkoisille kallioille.

3. Linna pikkukaupungissa

Frederiksborgin linna on Hillerødin pikkukaupungin merkittävin nähtävyys ja suurin renessanssin aikainen linna Euroopassa.

ShutterstockTanska
Frederiksborgin linnavierailun yhteydessä aikaa kannattaa varata myös puutarhan tutkimiseen.

Linnassa pääsee tutustumaan tanskalaiseen historiaan 500 vuoden ajalta. Linnan upeiden puitteiden lisäksi kävely hulppeassa barokkityylisessä puutarhassa kruunaa minkä tahansa kevät- tai kesäpäivän.

Matka Kööpenhaminasta Hillerødiin vie junalla noin 40 minuuttia.

4. Kulttuuria Århusissa

Århus on Tanskan toiseksi suurin kaupunki, jonne pääsee junalla parhaimmillaan alle kolmessa tunnissa. Århusin kävijä voi käyskennellä vanhassakaupungissa ja poiketa sen moninaisiin putiikkeihin ja museoihin.

ShutterstockTanska
Århusin arkkitehtuuri tarjoaa silmäkarkkia päiväretkeläisille.

Kaupunki on parhaiten tunnettu Aros-taidemuseostaan, jonka huipulla matkailija voi katsella islantilaistaiteilija Olafur Eliassonin taideteoksen Your Rainbow Panoraman lävitse eri sateenkaaren väreissä hehkuvaa Århusia.

Teksti: Anna Mäkelä
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.