Hyppää sisältöön

Näin lumoava on eksoottinen Abu Dhabi – katso kuvasarja!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 28.11.2014
Arabiemiirikuntien pääkaupunki Abu Dhabi on eksoottinen matkakohde, johon on helppo rakastua. Katso 33 kuvaa upeasta kaupungista!

Itä ja länsi sekoitettuna

Jos Lähi-idän mystiikka kiehtoo, mutta kaipaat matkan aikana myös moderneja hotelleja ja mukavuuksia, Abu Dhabi on sinulle sopiva kohde.

Persianlahden rannalla reilun sadan kilometrin päässä Dubaista sijaitseva Abu Dhabi on sekoitus arabialaisia moskeijoja, toreja ja koristeellisia rakennuksia sekä moderneja museoita ja hotelleja. Kuuntele minareeteista soivaa rukouskutsua ja pujottele Lähi-idän eksotiikkaa uhkuvien rakennusten välissä kohti nykyaikaisia ostoskeskuksia ja museoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katso kuvat upeasta Abu Dhabista ja lumoudu!

1. Lähi-idän mystiikkaa pursuava arkkitehtuuri

Abu Dhabissa on runsaasti moskeijoita, ja kuuluisin niistä on puhtaanvalkoinen Sheikki Zayedin moskeija. Tämä 40 000 ihmistä sisäänsä mahduttava moskeija on yksi maailman suurimmista. Moskeijojen lisäksi arabialainen arkkitehtuuri on näkyy myös muissa rakennuksissa.

2. Perinteinen kohtaa modernin

Upeiden moskeijojen ja romanttisten kaariholvien vastapainoksi Abu Dhabi on täynnä moderneja rakennuksia. Siitä hyvänä esimerkkinä ovat lukemattomat ostoskeskukset ja museot, joiden kaltaista nykyaikaista arkkitehtuuria ei välttämättä uskoisi arabikaupungista löytyvän.

3. Ostoskeskuksia ja perinteisiä markkinoita

Perinteisen ja modernin arabialaisen kulttuurin sekoitus näkyy myös ostoksilla, sillä Abu Dhabissa voit valita, kulutatko matkakassasi nykyaikaisessa ostoskeskuksessa, perinteisellä torilla eli soukissa vai molemmissa.

4. Älä unohda rantoja

Vaikka Abu Dhabi onkin mielenkiintoinen kulttuurikohde, on siellä myös upeita rantoja. Voitkin viettää rennon rantapäivän shoppailun ja kaupunkikiertelyn lomassa, kunhan muistat huomioida paikalliset kulttuurisidonnaiset tavat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Nauti paikallisia erikoisuuksia

Abu Dhabi on kulinaristille mieleinen kohde, sillä kaupunki on täynnä eri ruokakulttuureja edustavia ravintoloita. Tyypillinen paikallinen ruoka on libanonilaisvaikutteista, ja perinteinen illallinen koostuukin lihavartaista, hummuksesta ja kasviksista.

6. Koe mystinen yö

Abu Dhabi näyttäytyy auringon laskettua täysin uudella tavalla. Kävele pimeällä rannalla, ihastele pilvenpiirtäjien muodostamaa mahtavaa siluettia ja nauti arabialaisesta yöstä.

>> Löydä edulliset lennot Abu Dhabiin Rantapallon lentohaun avulla!

Kuvat: Flickr / Peter Rivera, Getty Images

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Dubain korkein infinity pool

Vau, mikä uima-allas! Tältä näyttää 200 metrin korkeuteen rakennettu infinity pool Dubaissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja