Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kun astut Dubrovnikin vanhankaupungin portista, ohitat nämä huomaamattomat kasvot – väitetään tuovan onnea

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Oletko bongannut Dubrovnikin vanhassakaupungissa tämän erikoisen näyn?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 26.07.2019
facebook   whatsapp

Maskeron tuo onnea Dubrovnikissa

Kaikki Dubrovnikissa vierailevat matkailijat poikkeavat jossain vaiheessa muurien ympäröimässä vanhassakaupungissa. Jos astut sisään Pilen portista, voit bongata samalla hauskan paikallisen maamerkin.

Stradun-kadun vasemmalla puolella seinästä löytyvät kiveen hakatut kasvot ja niiden avonainen suuaukko. Voit havaita kasvot läheltä fransiskaaniluostarin sisäänkäyntiä noin puoli metriä kadun yläpuolelta.

Kyseessä on gargoili eli vedensyöksijä, jonka oli tarkoitus esittää pöllöä. Kroatiassa tätä erikoista naamiota kutsutaan nimellä Maskeron. Ennen se oli väylä, jota pitkin sadevesi johdettiin katolta kadulle. Putkitöiden jälkeen vesi ei kuitenkaan enää syökse gargoilin suusta.

Miksi gargoili sitten kiinnittää kaupungissa liikkuvien paikallisten ja turistien huomion? Maskeron on suosittu kuvauspaikka siihen liittyvän legendan ansiosta. Seinästä voi nähdä, että lukuisat ihmiset ovat painaneet sitä vasten kätensä seistessään kasvojen päällä.

Väitetään, että Maskeron voi tuoda onnea rakkaudessa. Tämä vaatii kuitenkin sen, että onnistut nousemaan kivikasvojen päälle ja tasapainottelemaan paikoillasi samalla kun riisut paitasi. Ennen temppua voi tietysti miettiä, kuinka asiallista paidan riisuminen on kaupunkiympäristössä.

Jos haluat nähdä muita erikoisia paikkoja Dubrovnikissa, kokeile löydätkö kaupunginmuurin ulkopuolelle rakennetun kalliobaari Buza Barin.

Katso alta matkailijoiden kuvia erikoisesta maamerkistä!

Lue myös: Älä ohita näitä – 3 paikkaa, jotka on nähtävä Dubrovnikissa

Lähde: Atlas Obscura
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.