Hyppää sisältöön

Koe jotain uutta Dubaissa – seikkaile keskustan ulkopuolella ja tutustu jännittäviin kaupunginosiin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 26.10.2017
Dubain-lomasta saa eniten irti tutustumalla kaupungin eri osiin, joista jokaisella on omia erityispiirteitä.

Tee uusi aluevaltaus tutussa kaupungissa

Keskellä aavikkoa sijaitseva Dubai on moderni lomakaupunki, joka on tunnettu mahtavista pilvenpiirtäjistä, luksushotelleista ja nähtävyyksistä, joista moni on maailman suurin omassa sarjassaan.

Dubai Downtown eli kaupungin keskusta on matkailijoiden keskuudessa Dubain kuuluisin alue ja koti lukuisille kaupungin maamerkeille. Keksustasta löytyy esimerkiksi maailman korkein rakennus Burj Khalifa ja maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dubai on kuitenkin mainettaan monipuolisempi, sillä kaupungista voi löytää uusia puolia ja perinteistä elämänmenoa tutustumalla kaupungin eri osiin. Kokemisen arvoisiin elämyksiin kaupungissa kuuluvat illallinen Dubai Marinan tasokkaissa ravintoloissa, rantapäivä Jumeirahissa ja shoppailu Deiran perinteisillä markkinoilla.

Tutustu Dubain kiinnostaviin kaupunginosiin!

Dubai Marina

Dubai Marina on hulppea satama-alue, jota ympäröivät toinen toistaan korkeammat pilvenpiirtäjät. Alueella kohoaa esimerkiksi hieman yli 300 metriä korkea Cayan Tower. Muun muassa luksusasuntoja sisältävä rakennus on tunnettu erikoisesta muodostaan, sillä se näyttää väännetyltä. Dubai Marinassa voi viettää aikaa kävellen pitkin rantaa kulkevia katuja tai hypätä risteilyn kyytiin katselemaan kaupungin maisemia mereltä käsin.

Erityisesti ruoan ystävien kannattaa suunnata Dubai Marinan alueelle, jossa on lukuisia ravintoloita ja baareja. Monet ravintoloista pitävät ovensa auki yömyöhään ja alueelle suunnataan erityisesti illallistamaan. Iltaa varten on hyvä tehdä pöytävaraus etukäteen, mutta päiväsaikaan ravintoloihin mahtuu yleensä hyvin nauttimaan lounasta.

Inka KhanjiDubai Marina
Dubai Marinassa sijaitseva Cayan Tower on tunnettu sen erikoisesta muodosta.

Jumeirah

Jumeirah on oiva valinta matkailijalle, joka haluaa viettää rentoa päivää hiekkarannalla tai nauttia piknikiä puistossa. Alueella on sekä julkisia että maksullisia rantoja. Vaaleahiekkainen Jumeirah Public Beach, joka tunnetaan myös nimellä Russian Beach, on kaupungin suosituimpia julkisia rantoja. Se on suosittu sekä matkailijoiden että kaupungissa asuvien ulkomaalaisten keskuudessa, ja erityisesti viikonloppuisia rannalla on paljon väkeä. Maksullinen Jumeirah Beach Park on viihtyisä puistoalue, jossa on esimerkiksi leikkipaikkoja lapsille, pelikenttiä ja grillauspaikkoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luksushotelli Burj Al Arab, joka kutsuu itseään maailman ainoaksi seitsemän tähden hotelliksi, on Jumeirahin tunnetuin maamerkki. Alueella on myös muita nähtävyyksiä kuten Jumeirahin moskeija, jonne pääsevät vierailemaan myös muita uskontokuntia edustavat matkailijat.

Deira

Dubain vanhimpiin kaupunginosiin kuuluva Deira on värikäs alue, jossa sekoittuvat vanhat tavat ja moderni elämänmeno. Deiraan pääsee tutustumaan hyppäämällä perinteisen veneen kyytiin, jotka kuljettavat myös matkailijoita.

Inka KhanjiVene Dubaissa
Dubaissa voi liikkua myös perinteisen veneen kyydissä.

Deira on tunnettu erityisesti soukeista eli perinteisistä markkina-alueista, joihin kannattaa suunnata tutustumaan Dubaissa lomaillessa. Markkina-alueiden kapeilla kujilla voi tehdä ostoksia tai kokeilla edulliseen hintaan paikallisia herkkuja. Osa markkinoista on erikoistunut esimerkiksi mausteisiin, hajuvesiin tai kultaesineisiin ja -koruihin.

>> Lue lisää: Viisi vinkkiä Dubai Marinaan – koe nämä elämykset

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Flickr/Oiva Eskola, Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja