Hyppää sisältöön

Viisi tärppiä Dubai Marinaan – koe nämä elämykset

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 03.03.2016
Arabiemiraateissa sijaitsevan Dubain Dubai Marina -alue tarjoaa matkailijalle monenlaista tekemistä rennoista ravintolaillallisista hurjapäisiin laskuvarjohyppyihin. Lue vinkit suositulle alueelle!

Istu iltaa ja koe unohtumattomia elämyksiä

Aivan Persianlahden rannalla sijaitseva Dubai Marina on suosittu kohde erityisesti matkailijoiden joukossa, sillä eurooppalainen tunnelma ja näyttävät pilvenpiirtäjät tuovat kontrastia kaupunkia ympäröivään aavikkoon ja hiekkamaisemaan.

Dubai Marina on nimensä mukaisesti venesatama, jossa voi piipahtaa lyhyesti matkan aikana tai vaihtoehtoisesti viettää myös pidemmän tovin, sillä satama-alueella riittää tekemistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tunnelma komeista pilvenpiirtäjistä tunnetussa Dubai Marinassa poikkeaa muusta kaupungista, ja on melko eurooppalainen rantabulevardeineen sekä tunnelmallisine kahviloineen. Vain terassille nostetut vesipiiput sekä kahviloiden arabiankieliset kyltit paljastavat sijainnin olevan juuri arabimaassa.

Lue viisi vinkkiä Dubai Marinaan!

1. Risteile satamasta

Mitäpä olisi vierailu venesatamassa ilman meri-ilman hengittämistä laivan kannelta käsin? Vaikka oma huvipursi ei lepäsi venesataman laiturilla, on Dubai Marinassa siitä huolimatta mahdollista päästä veneilemään pilvenpiirtäjämaisemiin kaupungin edustalle.

Satamasta voi hypätä helposti vuokraveneen kyytiin, ja risteilyjä on järjestetään monenlaisilla veneillä. Tarjolla on luksusvenematkoja, mutta myös vaatimattomampia risteilyjä. Matkojen sisältö räätälöidään asiakkaiden toiveiden mukaisesti, mutta tarjolla on esimerkiksi muutaman tunnin mittaisia risteilyjä kaupungin edustalla. Satamasta voi lähteä lisäksi risteilemään parin päivän mittaiselle matkalle tai vaikkapa kalastusristeilylle.

Jahdit, Dubai Marina
Näyttävän jahdin kyytiin on mahdollista päästä osallistumalla risteilylle.

Matkailijoille suunnatut venevuokrat sisältävät tavallisesti miehistön kapteeneineen, joten vesille voi lähteä myös ilman kokemusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Vietä rento ilta Dubai Marinassa

Dubai Marinan rantabulevardi on täynnä tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita, joissa voi viettää mieleenpainuvan illan pilvenpiirtäjiä katsellen.

Palvelutarjonta on hyvin runsasta, sillä alue on erityisesti ilta-aikaan hyvin suosittu, eikä päivisin rauhallisella rantabulevardilla mahdu aina auringonlaskun jälkeen edes kulkemaan ilman tungosta. Päiväsaikaan ravintoloissa ja kahviloissa on runsaasti tilaa, mutta illallista varten onkin siis suositeltavaa tehdä pöytävaraus. Ennen ravintolan valintaa kannattaa kuitenkin muistaa, että Dubaissa vain hotellien yhteydessä toimivat ravintolat saavat tarjoilla alkoholia.

Vastapäätä rantabulevardia sijaitsevien pilvenpiirtäjien valot syttyvät illan pimetessä yksi kerrallaan, ja luovat taianomaisen tunnelman keskelle aavikkoa rakennetussa kaupungissa.

3. Löhöile rannalla

Dubai Marinan alueella sijaitsee myös pitkä hiekkaranta, jossa voi ottaa rennosti ja nauttia Arabiemiraattien lämpimästä ilmastosta ja Persianlahden viilentävästä vedestä. Marina Beach -ranta on julkinen, eli siellä voi käydä ilman sisäänpääsymaksua.

Marina Beach, Dubai
Hoidettu julkinen ranta kutsuu löhöämään.

Ellei rannalla makoilu sovi suunnitelmiin, voi Marina Beachiin tutustua myös kävelemällä pitkin rantaa kiertävällä kävelyreitillä. Myös rannan tuntumassa sijaitseva JBR Walk -alue tarjoaa tekemistä rantapäivän lomaan: alueella on runsaasti kansainvälisten ketjujen kauppoja, kahviloita sekä ravintoloita, mutta myös muutamia paikallisia liikkeitä.

4. Varaa majapaikka Dubai Marinasta

Syy matkailijoiden valtavaan määrään on osaksi myös Dubai Marinan valtavassa majoitustarjonnassa, sillä alueella on runsaasti paitsi perinteisiä hotelleja myös huoneistohotelleja. Vaikka alue on hyvin suosittu, voi sieltä siitä huolimatta löytää tasokkaan majapaikan edulliseen hintaan.

Vaikka Dubai on erityisesti hotellimajoitusta rakastavien lomalaisten kaupunki, ovat huoneistohotellit suosittuja erityisesti perheiden keskuudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pienellä alueella on myös todellinen luksushotellien keskittymä, sillä Dubai Marinassa sijaitsevat muun muassa Ritz-Carltonin, Le Royal Meridienin, Hiltonin sekä Mövenpickin hotellit.

5. Tee ikimuistoinen laskuvarjohyppy

Dubai on kohde, jonka useimmat hurjapäät haluaisivat nähdä ilmasta käsin. Se onnistuu helposti Dubai Marinassa, jonka kärkeen rakennetulla alueella sijaitseva Skydive Dubai -keskus tarjoaa mahdollisuuden kokea laskuvarjohyppy Dubain mahtipontisten maisemien äärellä.

Laskuvarjokeskuksen tarjontaan sisältyy niin laskuvarjohyppyjä kokeneille hyppääjille, mutta myös ensikertalaisille tarkoitettuja tandem-hyppyjä kokeneen ohjaajan kanssa. Noin 210 kilometrin tuntivauhtiin kiihtyvä pudotus on lomakokemus, joka on erityinen juuri Dubain tekosaarien yläpuolella.

Skydive Dubai järjestää myös monenlaista muuta ilma-aktiviteettia, esimerkiksi siipipuku- eli wingsuit-lentoja ja ryhmille suunnattuja laskuvarjohyppyjä.

Keskuksen yhteydessä sijaitsee myös kahvila niille, jotka tyytyvät katselemaan hurjapäiden pudotusta turvallisesti maan pinnalta käsin.

>> Lue lisää vinkkejä Dubaihin Rantapallon kohdeoppaasta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja