Kuva: Zagrebin matkailu
Zagreb, Kroatia

Kaikki irti kaupunkilomasta! Kroatian pääkaupunki Zagreb on parhaimmillaan juuri nyt – lue vinkit

Kroatian pääkaupunki Zagreb tarjoaa matkailijalle vehmaita keskustan puistoja, näyttäviä historiallisia rakennuksia, keskieurooppalaista kahvilakulttuuria ja välimerellistä vieraanvaraisuutta. Näin vietät onnistuneen kesäloman Zagrebissa!

ILMOITUS

Helppo kaupunkiloma Zagrebissa

Kroatian pohjoisosassa sisämaassa sijaitseva pääkaupunki Zagreb on sekoitus rikasta kulttuuritarjontaa, autenttisia toreja ja vilkasta yöelämää. Kaupungissa on myös runsaasti erilaisia ravintoloita, jännittäviä tapahtumia sekä laaja valikoima erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Zagreb tarjoaa kävijöille myös erinomaiset ostosmahdollisuudet.

Kattava majoitusvalikoima tarjoaa jotain jokaiseen makuun ja kukkarolle, sillä saatavilla on majoitusta viiden tähden luksushotelleista tarkan euron budjettiin. Valitsitpa minkä tahansa majoitusvaihtoehdon, saat vastineeksi vakaat standardit ja laatupalvelua.

Zagreb, Kroatia
Kuva: Zagrebin matkailu
Zagrebin maisemat ovat parhaimmillaan kesällä.

Kaupunkiin saapuminen onnistuu näppärästi lentäen, sillä Zagrebin lentoasema sijaitsee näppärästi reilun 15 kilometrin päässä keskustasta, joten kaupunkiin hurauttaa lentokentältä noin 20 minuutissa.

Helpoin ja vaivattomin tapa ottaa kaikki irti Zagrebin-lomasta on hankkia Zagreb-kaupunkikortti, joka on paras matkaseuralainen Zagrebissa. Kortti oikeuttaa ilmaiseen julkiseen liikenteeseen ja joko vapaaseen pääsyyn tai alennuksiin yli 50 eri kohteessa.

Vaikka Zagrebissa saa helposti kulumaan pidemmänkin loman, on kaupungista käsin helppo matkustaa ympäri maata: Kroatian kuuluisalle rannikolle tai maan upeisiin luontokohteisiin on lyhyt matka.

Zagrebin kesän 2018 päätapahtumat

Kesäkausi on suosituinta matkustusaikaa myös Zagrebissa, mikä näkyy muun muassa erinomaisena tapahtumatarjontana. Katso Zagrebin kiinnostavimmat kesätapahtumat ja ota kaikki irti lomasta!

Zagreb, Kroatia
Kuva: Zagrebin matkailu
Ranskalainen tunnelma on läsnä Zagrebissa koko kesän.

Kesä Strossilla – Strossmartre

Kesäkuusta syyskuulle 2018

Yli sadan päivän ajan ohikulkijat voivat aistia Pariisin tunnelmaa Zagrebin yläkaupungin Strossmayer-promenadilla. Alueelta avautuvat majesteettiset näköalat Zagrebin ylitse, kesällä raikaa huolella valittu musiikkiohjelma, minkä lisäksi kävijät voivat nauttia taideinstallaatioista, ulkoilmaelokuvateatterista, taidemaalareista ja pop-up-kojuista. Alueella riittää tomantiikkaa ja nostalgiaa joka puolella.

Zagreb, Kroatia
Kuva: Zagrebin matkailu
Nelipäiväinen designfestivaali täyttää Zagrebin kadut heinäkuussa.

Design District Zagreb

14. kesäkuuta–17. kesäkuuta 2018

Zagrebin designtapahtuma tarjoaa muotoilua, arkkitehtuuria, taidetta, muotia ja gastronomiaa. Neljän päivän ajan kaupungissa pääsee tarkastelemaan pop-up-gallerioita, urbaaneja puutarhoja, piknikkejä ja taideinstallaatioita sekä kaduilla että puistoissa. Näiden lisäksi Zagrebin kaduilla on muotoiluprojekteja, DIY-työpajoja, design – ja arkkitehtitoimistojen avoimia ovia, luovia juhlatiloja, musiikkia ja paljon muuta jännittävää ohjelmaa.

Zagreb, Kroatia
Kuva: Zagrebin matkailu
Zagreb Classic tarjoaa useita tunnelmallisia musiikkielämyksiä.

ZG Classic 2018

Kesäkuu–heinäkuu 2018

ZG Classic on kaupungin sisältörikkain musiikkifestivaali, joka kolmen viikon aikana kerää yhteen yli tuhat esiintyvää taiteilijaa. Festivaalin aikana voi nauttia 13:sta kroatialaisten ja kansainvälisten orkesterien esittämistä konserteista. Kuuntelee Nabucoo-oopperaa tähtitaivaan alla, nauti Kroatian yleisradion sinfoniaorkesterin esityksistä, ja tunnelmoi Zagrebin musiikkiakatemiaa tai maan parhaita kuoroja.

Zagreb, Kroatia
Kuva: Zagrebin matkailu
Kiihkeä tunnelma on läsnä kesäkuussa järjestettävällä INmusic-festivaalilla.

INmusic Festival #13

25.–27. kesäkuuta 2018

INmusic Festival on nostanut Zagrebin musiikkimaailman kartalle. Kansainväliseen maineeseen nousseet bändit saapastelevat Jarun-järvelle kesäkuun loppupuolella. Vuoden 2018 vetonauloja ovat muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, The Kills, Alice In Chains ja David Byrne.

Zagreb, Kroatia
Kuva:
Heinäkuussa avautuvat sisäpihat tarjoavat tunnelmallisia iltoja Zagrebissa.

Sisäpihat – jokaisella pihalla on oma tarinansa

13.–22. heinäkuuta 2018

Viidettä vuotta peräkkäin kaupungin seitsemän kuuluisaa rakennusta ja galleriaa avaavat pihojensa portit suurelle yleisölle. Jos olet kaupungissa, tämä on todellinen pakko nähdä -tapahtuma: suuntaa kulkusi yläkaupunkiin ja vastassa on hyvää musiikkia, maukkaita herkkupaloja sekä virvoittavia juomia.

>> Tutustu muihin Zagrebin tämän kesän tapahtumiin!

Zagreb, KroatiaKuva: Zagrebin matkailu

Lähde ja kuvat: Zagrebin matkailutoimisto

ILMOITUS

Päivitetty: 6.6.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia