Hyppää sisältöön

Halvalla Pariisiin – katso vinkit!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 20.10.2014
Ranskan pääkaupunki Pariisi voi olla kallis lomakohde, mutta näillä vinkeillä loman toteuttaminen minibudjetilla onnistuu helposti.

Ole liikkeellä oikeaan aikaan ja osta halvat lennot

Ranskan pääkaupunkiin Pariisiin voi lentää Suomesta yllättävän halvalla. Suora lento Helsingistä Pariisiin kestää kolmisen tuntia, ja lennot maksavat halvimmillaan noin sata euroa. Suoria lentoja tarjoavat muun muassa Finnair, Air France ja Norwegian.

Halpalentoyhtiö Norwegian tarjoaa usein edullisimmat lennot, ja yhtiö lentää noin 20 kilometrin päässä Pariisin keskustasta sijaitsevalle Orlyn lentokentälle. Finnair liikennöi kaupungin pääkentälle Charles de Gaullelle, joka sijaitsee noin 25 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Halvimmat Pariisin-lennot nappaat, kun olet ostamassa lentoja useaa kuukautta ennen matkaa ja seuraat lentoyhtiöiden tarjouskampanjoita aktiivisesti. Jos aiot matkustaa Pariisiin sesonkiaikaan eli esimerkiksi jouluna, pääsiäisenä tai kesällä, kannattaa lennot ostaa erityisen ajoissa. Pariisiin on halvinta matkustaa talvella, mutta myös kesäisin on mahdollista saada lennot halvalla erityisesti, jos voit matkustaa arkipäivinä.

>> Etsi halpoja lentoja Pariisiin Rantapallon lentohaun avulla

Valitse edullinen majoitus

Pariisissa voi maksaa majoituksesta maltaita, mutta myös hyvätasoisia ja melko edullisia majapaikkoja on tarjolla, jos on valmis tinkimään sijainnista. Aivan keskustasta, tunnetuimpien nähtävyyksien kupeesta ei löydy halpaa ja hyvää hotellia helposti ja järkevä matkailija suuntaakin katseen keskustaa kauemmaksi.

Hotellit Pariisissa ovat sympaattisia, pienillä ranskalaisilla parvekkeilla varustettuja kauniissa rakennuksissa sijaitsevia majapaikkoja, joihin matkailijan on helppo ihastua. Etsit sitten periranskalaista putiikkihotellia tai modernia luksusmajoitusta, Pariisi tarjoaa kaikkea. Halvan majoituksen perässä matkustavat löytävät ilokseen Pariisista myös edullisia hotelleja, sillä kaupungissa on runsaasti yhden tähden hotelleja, jotka tarjoavat kaikki tarvittavat peruspalvelut halpaan hintaan.

Pariisi on täynnä toinen toistaan persoonallisempia mutta silti edullisia hostelleja, joissa voit tutustua muihin matkailijoihin helposti. Halvimmillaan yö pariisilaisen hostellin jaetussa huoneessa maksaa 16 euroa yöltä, joten hostellissa majoittuminen on mainio keino säästää matkakuluissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos haluat maistaa elämää Pariisissa oman pienen pariisilaisasunnon muodossa, yövy pariisilaisen kotona. Kotimajoituspalveluiden kautta voi vuokrata joko oman huoneen tai vaikkapa kokonaisen asunnon, ja sohvasurffaamalla aitoa pariisilaiselämää pääsee kokemaan aivan ilmaiseksi. Majoittuessasi pariisilaisessa asunnossa parhaat paikallisvinkit saat tietysti kysymällä majoittajalta.

>> Etsi halpoja hotelleja Pariisista Rantapallon hotellihaun avulla

Säästä ihailemalla kaupunkia jalan ja nauttimalla ilmaisista nähtävyyksistä

Vaikka Pariisi on suunnattoman iso kaupunki, voi siellä kulkea paikasta toiseen kätevästi myös jalan, sillä suosituimmat nähtävyydet sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Lisäksi pariisilaiseen tunnelmaan pääsee parhaiten sisälle nimenomaan käveleskelemällä kaupungin kapeita katuja pitkin ja ihailemalla teitä vierustavia upeita rakennuksia.

Pariisilaisista nähtävyyksistä voi nauttia ilmaiseksi, jos on alle 26-vuotias Euroopan Unionin kansalainen. Passia vilauttamalla pääsee imaiseksi muun muassa Louvren taidemuseoon, Centre Pompidou -keskukseen, d’Orsayn museoon, de l’Orangerien museoon, Panthéroniin, Riemukaareen sekä Pariisin ulkopuolella sijaitsevaan Versaillesin linnaan.

Samalla välttyy myös pitkiltä lipunmyyntijonoilta, ja taideaarteiden sekä upeiden maisemien äärelle pääsee muita nopeammin.

>> Lue lisää vinkkejä Pariisiin Rantapallon kohdeoppaasta

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Flickr / Ramón Durán

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

St Tropez, Ranskan Riviera

Ranskan Rivieralla on tarunhohtoinen maine – 10 faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

Pariisin nähtävyydet

Pariisin tärkeimmät nähtävyydet – 19 paikkaa, jotka eivät jätä kylmäksi

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Säästövinkki Espanjaan: tässä ovat maan halvimmat ruokakaupat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja