Hyppää sisältöön

Halvalla Lontooseen – katso vinkit!

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 06.02.2018
Näin pääset halvalla Lontooseen. Kalliista maineestaan huolimatta Lontoossa voi lomailla myös pienellä budjetilla.

Nappaa edullinen halpalento

Ison-Britannian pääkaupunkiin Lontooseen pääsee Suomesta nopeasti lentäen, sillä suora lento Helsingistä kestää vain noin kolme tuntia. Suoria lentoja tarjoavat muun muassa Finnair, British Airways ja Norwegian. Halpalentoyhtiö Norwegianilla on usein erittäin edullisia tarjouslentoja, joilla voi päästä Lontooseen halvalla ympäri vuoden. Edullisimmillaan edestakaiset lennot Helsingistä Lontooseen saa noin 60 eurolla.

Lennot saat halvimmalla, kun olet liikkeellä muutamaa kuukautta ennen matkaa. Erityisen ajoissa kannattaa olla, jos suunnittelet matkaa kesä- tai joulusesonkien ajalle. Lontooseen on halvinta matkustaa tammikuusta maaliskuuhun, mutta edullisia lentoja on saatavilla myös loppukeväälle ja alkutalvelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös sillä on merkitystä, minä viikonpäivänä lennät Lontooseen, ja esimerkiksi maanantaina on halvempi lentää Lontooseen kuin perjantaina. Jos haluat saada lennot mahdollisimman halvalla, valitse arkipäiville osuvat matkapäivät. Esimerkiksi maanantaista perjantaihin sijoittuvan matkan lennot voi saada hyvin edullisesti.

>> Etsi halpoja lentoja Lontooseen Rantapallon lentohaun avulla

Majoitu keskustan ulkopuolella

Majoittuminen Lontoossa on todella kallista, ja hyvää hinta-laatusuhdetta on vaikea löytää. Halvimmat lontoolaiset hotellit ovat usein tunkkaisia ja ahtaita, sekä sijaitsevat kaukana kaupungin keskustasta. Kapeat ja jyrkät porraskäytävät, vuosikymmeniä vanhat kokolattiamatot ja vetävät ikkunat ovat kuitenkin osa kaupungin rakennusten viehätystä, ja voivat tarjota oikealla asenteella suhtautuvalle matkailijalle mieleenpainuvia kokemuksia.

Jos haluat majoittua hyvätasoisessa hotellissa järkevään hintaan, varaa majoitus keskustan ulkopuolelta. Kaupungin metroverkosto takaa, että pääset nähtävyyksien luo helposti.

Perinteisten hotellien rinnalle on Lontoossa noussut myös riisuttuja versioita, jotka toimivat kuin halpalentoyhtiöt. Niissä pelkkä majoitus on halpa, mutta kaikesta muusta, esimerkiksi television käytöstä, tulee maksaa lisämaksu. Tällainen hotelliketju on esimerkiksi halpalentoyhtiö EasyJetin EasyHotel, joita on Lontoon alueella seitsemän. Lontoossa on tarjolla myös runsaasti hostelleja, joissa on mistä valita: on perinteisiä, pubin yläkerrassa sijaitsevia hostelleja mutta myös persoonallisia teemahostelleja. Hostelliyön hinta riippuu eniten sijainnista, ja keskustan ulkopuolella sijaitseva hostelli on huomattavasti edullisempi kuin esimerkiksi Lontoon Zone 1 -alueelle perustettu hostelli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kotimajoituspalvelut ovat nouseet suosioon myös Lontoossa, ja kaupungista onkin mahdollista vuokrata esimerkiksi huone tai kokonainen asunto matkan ajaksi. Myös sohvasurffausyhteisö voi Lontoossa hyvin, ja se mahdollistaa myös ilmaisen majoituksen saamisen jopa kaupungin paraatipaikoilta.

>> Etsi halpoja hotelleja Lontoosta Rantapallon hotellihaun avulla

Syö ja viihdy Lontoossa halvalla

Lontoon ravintoloiden hintataso on samaa luokkaa kuin majoituksen, eli suomalaiseen makuun melko kallis. Kaupungissa on kuitenkin valtavasti ravintoloita, joiden joukkoon mahtuu paitsi kalliita huippuravintoloita, myös edullisia, herkullista ruokaa tarjoilevia peruspaikkoja. Pienellä budjetilla matkustavan ei siis kannata mennä Lontoossa umpimähkää seuraavaan kohdalle sattuvaan lokaaliin, vaan selvittää etukäteen muutama edullinen ravintola, joiden ruokalista miellyttää.

Hyvällä säällä Lontoo on täynnä täydellisiä ruokapaikkoja, sillä kaupungin upeat puistot tarjoavat loistavat puitteet ihanalle piknikille. Lontoolaisten ruokakauppojen hyllyt notkuvat helposti mukaan otettavia edullisia ruokia, kuten esimerkiksi voileipiä, salaatteja ja valmiiksi pilkottuja hedelmiä. Erityisesti kesällä kaupunkiin matkustava voi päästä ruokakuluissa yllättävän helpolla, jos syö joka päivä kirjaimellisesti ulkona.

Lontoo on täynnä lahjakkaita katutaiteilijoita, joiden esityksiä voi ihastella tuntikausia täysin ilmaiseksi. Paras paikka bongata tasapainoileva jonglööri tai ämpäreitä rummuttava muusikko on Covent Gardenin kauppahallin viereinen torialue, joka on perinteisesti Lontoon katutaiteilijoiden tukikohta. Myös suosittu ostoskatu Oxford Street täyttyy katutaitelijoista, mutta vasta illalla, kun kiireisimmät shoppailijat ovat kaikonneet.

>> Lue lisää Lontoo-vinkkejä Rantapallon kohdeoppaasta

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Näihin upeisiin paikkoihin pääset helposti Lontoosta – 10 kiinnostavaa päiväretkeä

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Lontoo, Iso-Britannia

Lontoon parhaat nähtävyydet – 25 vinkkiä, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Lontoo, Iso-Britannia

Lasten kanssa Lontooseen – 7 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja