Lontoo - kaupunki, johon ei voi kyllästyä

Lontoo elää ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Tämä kaupunkikohteiden brittiklassikko tarjoaa kiinnostavaa tekemistä kerta toisensa jälkeen.

Lontoo, Iso-Britannia

Halvat lennot Lontoon lentokentille

Lontoon lennot

Halvin aika lentää:
Tammikuu
Kallein aika lentää:
Heinä-elokuu, juhlapyhät
Halvimmat lennot:
alle 100 euroa
Suorat lennot Helsingistä:
Finnair, British Airways, Norwegian
IATA-tunnus:
LON
Heathrowin etäisyys keskustasta:
24km
IATA-tunnus:
LHR
Gatwickin etäisyys keskustasta:
44km
IATA-tunnus:
LGW
Stanstedin etäisyys keskustasta:
55km
IATA-tunnus:
STN

Lontoossa on kaiken kaikkiaan viisi kansainvälistä lentokenttää, joista Heathrow on maailmanlaajuisesti yksi vilkkaimmista. Yleisimmät lentokentät Suomesta matkustaessa ovat Heathrow ja Gatwick. Muita kenttiä ovat Stansted, Lontoon City Airport ja Luton.

Näin löydät halvat lennot Lontooseen

Lontooseen löytyy edullisia lentolippuja helposti ympäri vuoden. Ihanteellisin matkustusaika on hintojen puolesta kesä- ja talvisesonkien ulkopuolella. Halvin ajankohta lentää Lontooseen osuu tammikuulle, ja kalleimmillaan lennot ovat heinä-elokuun vaihteessa. Myös pääsiäisenä hinnat nousevat korkeiksi.

Halvimmillaan suorat meno-paluulennot Helsingistä Lontooseen maksavat alle sata euroa halpalentoyhtiö Norwegianilla. Myös muiden lentoyhtiöiden tarjouskampanjoista saa alle sadan euron lippuja. Halvimpia lentolippuja Suomesta Lontooseen etsiessä kannattaakin vertailla lentoyhtiöistä ainakin Norwegian, Lufthansa, Air Baltic ja SAS.

Helpoin tapa löytää halvat lennot Lontooseen on Rantapallon lentohaku, joka vertailee yhdellä haulla kaikkien lentoyhtiöiden tarjoukset ja kertoo parhaat hinnat haluamanasi ajankohtana. Lentohakua käyttämällä säästät aikaa, kun et joudu selaamaan läpi kaikkien lentoyhtiöiden ja eri matkatoimistojen tarjouksia erikseen.

>> Siirry tästä lentohakuun ja vertaile hinnat Lontooseen

Monipuolinen lentotarjonta ja jatkoyhteydet

Lontoon kansainvälinen lentokenttä Heathrow löytyy yleensä maailman viiden matkustajamääriltään vilkkaimman lentokentän listalta. Helsingistä suoraan Heathrow’lle lentävät Finnair ja British Airways.

Myös Norwegian lentää suoria lentoja Helsingistä, mutta yhtiö laskeutuu Lontoon toiseksi suurimmalle lentokentälle, Gatwickille, joka sijaitsee Lontoosta etelään.

Lontoo on myös Ison-Britannian junakeskus, joten jatkoyhteydet esimerkiksi Pariisiin tai Brysseliin voi taittaa Eurostar-pikajunilla kahdessa tunnissa.

Lennot Lontoosta kaukokohteisiin kuten Kuubaan, Thaimaahan tai Dominikaaniseen tasavaltaan maksavat halvimmillaan noin 500 euroa. Myös Yhdysvaltoihin pääsee Lontoosta muutamalla sadalla eurolla.

Heathrow’n lentokenttä

Heathrow toimii British Airwaysin päälentokenttänä, Virgin Atlanticin ja Delta Air Linesin tukikohtana, joten jos suunnittelet jatkavasi matkaa Lontoosta, kaikilla kolmella yhtiöllä on kattavat lentoyhteydet joka puolelle maailmaa.

Heathrow’sta pääsee Lontoon keskustaan Heathrow Express -junalla 15 minuutissa. Juna maksaa kolmisenkymmentä euroa. Hitaammalla Heathrow Connect -junalla matka keskustaan taittuu 25 minuutissa. Molempia junalinjoja voi käyttää ilmaiseksi terminaalien välillä liikkuessa.

Halvin vaihtoehto on kulkea metrolla, jolla on kolme pysäkkiä Heathrowin eri terminaaleilla. Matka-aika metron Piccadilly-linjalla Lontoon keskustaan on noin 45 minuuttia. Matkan hinta on Oyster-matkakortilla alle 10 euroa. Matkakortteja saa Heathrow’n lentokentältä.

Gatwickin lentokenttä

Lontoon Gatwickista pääsee nopeimmin keskustaan Gatwick Expressillä. Matka kestää puolisen tuntia, mutta se on jonkin verran kalliimpi kuin muut junavaihtoehdot Lontoon keskustaan. Southernin ja Thameslinkin junilla pääsee keskustaan jonkin verran halvemmalla. Junaliput näillä maksavat yleensä noin 20 euroa.

Lentoasemilta on myös bussiyhteyksiä keskustaan sekä muualle maahan.

Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 24.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Voisiko joku oikaista tekstiä:
esim Ryanairista, koska se ei ole lentänyt aikoihin Tampereelta Lontooseen.