Hyppää sisältöön

Voiko kuka tahansa vierailla tunnetuissa luksushotelleissa, vaikka ei majoittuisi niissä? 5 tapaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.10.2019
Haluatko vierailla hotellissa, jossa majoittumiseen oma budjettisi ei riitä? Usein se on helppoa.

Saako kuka tahansa kävellä sisään hotelliin?

Maailman tunnetuimmat luksushotellit ovat jo itsessään nähtävyyksiä. Ne saatetaan tuntea salamyhkäisestä historiasta, persoonallisesta arkkitehtuurista tai monista julkkisvieraista. Monissa hotelleissa on myös kuvattu elokuvia tai tv-sarjoja.

Lähemmäs tuhat euroa yöltä veloittavat hotellit edustavat elämyksiä, jotka eivät ole kaikkien saavutettavissa. Mutta tiesitkö, että kiinnostuneet voivat yleensä kävellä sisään luksushotelleihin katsomaan miltä ne näyttävät? Onhan tarjolla muitakin palveluita kuin majoitus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ylelliseen hotelliin astellessa ei tarvitse kysellä lupia, ellei ovella erikseen tiedustella esimerkiksi huonekorttia. Muista kunnioittaa hotellivieraita ja pysytellä julkisissa tiloissa. Huoneisiin johtavat käytävät ovat yksityisaluetta.

Vierailua varten kannattaa pukeutua siististi ja varautua korkeisiin hintoihin palveluiden suhteen. Mahdolliset pöytävaraukset on tehtävä hyvissä ajoin etukäteen.

Osa hotelleista noudattaa tiukempaa linjaa. Mitä pienempi ja kalliimpi hotelli on kyseessä, sitä tarkemmin vieraiden turvallisuudesta ja yksityisyydestä huolehditaan. Vastaavasti myös isojen resort-hotellien porteilla saatetaan tarkistaa rannekkeet.

Lue alta viidestä tavasta, joiden avulla voit kokea legendaariset hotellit ilman yöpymistä!

1. Tee varaus hotellin ravintolaan

Kaikissa luksushotelleissa on ravintola, ja niistä lähes kaikkiin on mahdollista päästä tekemällä pöytävarauksen. Ravintoloita ei yleensä ole rajattu pelkästään hotellivieraiden käyttöön. Samalla reissulla pääset todennäköisesti kurkistamaan myös muihin hotellin julkisiin tiloihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockVoiko Burj Al Arab -hotellissa vierailla?
Dubain Burj Al Arab kiinnostaa matkailijoita myös nähtävyytenä.

Moni matkailija on kiinnostunut näkemään, miltä “maailman ainoan seitsemän tähden hotellin” myyttiä kantava Burj Al Arab näyttää. Vierailu Dubain purjeen muotoisessa hotellissa onnistuu edullisimmin tekemällä pöytävarauksen hienostuneelle iltapäiväteelle.

2. Kiertele hotellin liikkeissä

Isoissa ja kuuluisissa hotelleissa on usein shoppailualue, joka on avoinna muillekin kuin hotellin omille vieraille. Luksustuotteiden lisäksi valikoimasta löytyy yleensä matkamuistomyymälä, jossa kaupitellaan hotellin logolla varustettuja tuotteita.

Ostoksille pääsee esimerkiksi New Yorkin Plaza-hotellissa, Los Angelesin Beverly Hills Hotelissa, Singaporen Marina Bay Sands -hotellissa sekä San Diegossa sijaitsevassa Hotel del Coronadossa, jossa kuvattiin Marilyn Monroen tähdittämää elokuvaa Piukat paikat.

3. Poikkea drinkille hotellin baariin

Yksi kuuluisimpia hotellibaareja on Singaporen Raffles-hotellin Long Bar, jossa keksittiin Singapore Sling -drinkki. Kaupungin suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluva baari on avoinna kaikille.

Raffles SingaporePoikkea Singapore Raffles Hotelin baariin
Raffles-hotellissa nautittu Singapore Sling on Singaporen-loman klassikko.

Vai nauttisitko cocktailin mieluummin esimerkiksi Etelä-Ranskassa sijaitsevan Hotel du Cap-Eden-Rocin baarissa? 1900-luvun alun kulttuuriväen keskuudessa huippusuosituksi nousseen hotellin sanotaan olleen merkittävässä asemassa uima-allastrendien luomisessa.

4. Allaspassit ja muut palvelut

Luksushotellien paras ominaisuus on tietysti allasalue. Monet tasokkaat hotellit rajaavat uima-altaan vain hotellivieraiden käyttöön ruuhkien välttämiseksi, mutta poikkeuksiakin löytyy. Pohjois-Amerikan ja Karibian kohteiden hotelleihin voi ostaa allaspasseja helposti Resort Pass -sivuston kautta.

Kuuluisista hotelleista päivälippuja uima-altaalle tarjoavat esimerkiksi Marokon Marrakechin palatsimainen La Mamounia sekä Hollywoodin vanhaa glamouria henkivä Roosevelt Hotel.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ota etukäteen selvää myös muista hotellin tarjoamista palveluista. Tiesitkö, että Pariisin kuuluisassa Ritz-hotellissa voi osallistua muutaman tunnin kokkauskurssille?

5. Käytä hotellin spa-palveluita

Jos haluat nauttia lomalla hemmotteluhoidoista, voit viedä elämyksen astetta pidemmälle varaamalla spa-palveluita luksushotellista. Monet hotellit ottavat vastaan myös muita kuin hotellissa yöpyviä asiakkaita, ja varauksen voi tehdä kätevästi hotellin verkkosivujen kautta.

Mandarin Oriental Hotel GroupBangkok Mandarin Oriental
Hemmotteluhoidot Thaimaassa saavat uuden ulottuvuuden luksushotellissa.

Thaimaa tunnetaan erinomaisena hyvinvointikohteena. Esimerkiksi Bangkokin Mandarin Oriental -luksushotelliin voi varata hoitoja etukäteen hotellin verkkokaupasta.

Lue myös: Kuinka monta tunnet? 10 legendaarista hotellia, joissa haluat yöpyä salaperäisen menneisyyden takia

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Dorchester Collection, Shutterstock, Raffles Singapore, Mandarin Oriental Hotel Group

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Hotellin lounge

Mitä hotellien lounget oikein ovat? Tällaista on suljettujen ovien takana

Magical Pond -iglut Rukalla

Tältä näyttävät Rukan tyylikkäät lasi-iglut – sängystä näet revontulet ja valoisat kesäyöt

Pitääkö all inclusive -hotellissa antaa tippiä? Tätä sinäkin mietit ennen lomaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja