Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Maailman kuuluisin cocktail syntyi tässä luksushotellissa – tuttu myös monelle matkailijalle

Shutterstock artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Singaporen Raffles-hotellissa syntynyt Singapore Sling on yksi maailman kuuluisimmista cocktaileista.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 29.04.2020
facebook   whatsapp

Täällä Singapore Sling syntyi

Monien klassisia cocktaileja tarjoilevien baarien listoilta löytyy Singapore Sling. Ainakin Singaporessa vierailleet matkailijat tietävätkin, että kuuluisa drinkki syntyi Raffles-hotellin Long Barissa jo 1900-luvun alussa.

Cocktailin kehitteli baarimikko Ngiam Tong Boon – tarinan mukaan herkullisen värinen drinkki suunniteltiin nimenomaan naiselle. Juoman alkuperäinen nimi oli Straits Sling, joka muovautui myöhemmin synnyinkaupunkinsa mukaan.

Singapore Slingistä on olemassa loputtomasti versioita – jos kokeilet klassikkodrinkkiä eri ravintoloissa Singaporessa, tulet todennäköisesti testaamaan monen eri baarimikon näkemyksen. Myöskään Long Barin nykyisin käyttämän reseptin ei uskota olevan täysin alkuperäinen.

Singapore Sling voidaan valmistaa joko ravistamalla tai sekoittamalla. Nykyisin monet paikat tarjoilevat suositun drinkin valmiista seoksesta, ja tuoreista ananaksista puristetun mehun sijaan käytetään tavallista pullomehua. Juoman pinnalle kohoava vaahto saadaan usein aikaiseksi vain lisäämällä reseptiin soodavettä.

Hotellibaari on avoinna kaikille

Jo vuonna 1887 avattu Raffles on Singaporen lukuisista luksushotelleista klassisin – ja yksi kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä. Long Barissa voi käydä nauttimassa Singapore Slingin, vaikka ei asuisikaan hotellissa.

Tummasävyinen Long Bar on rauhallinen pysähtymispaikka suurkaupungin helteessä ja hulinassa. Vaikka Raffles onkin tasokas hotelli, ei Long Barissa tarvitse stressata pukukoodista – paikka on rento.

Singaporen kuuluisa Raffles Hotel
Rafflesiin voi poiketa, vaikka ei olisikaan hotellin asiakas.

Listalla on perinteisen Singapore Slingin lisäksi myös lukuisia erilaisia versioita klassikosta. Long Barin suosituin tilaus on kuitenkin itseoikeutetusti juuri se drinkki, joka teki paikasta kuuluisan.

Long Barissa tarjoillaan myös ruokaa. Lounasvieraat voivat valita paketin, johon kuuluu sekä ateria että Singapore Sling. Jokaisessa pöydässä on myös kulhollinen maapähkinöitä. Älä ihmettele pähkinänkuorien täyttämää lattiaa – sinne ne kuuluukin heittää.

Cocktailien hinta-laatusuhteesta voi olla montaa mieltä. Kaupungin edullisimpia Rafflesin Singapore Slingit eivät ole, mutta matkailijoille legendaarinen baari on usein reissun must-kohde. Juoman mukana voi ostaa myös logolla varustetun lasin omaan baarikaappiin. Singaporesta löytyy kuitenkin useita hyviä cocktail-baareja, joissa saattaa saada jopa alkuperäistä paremman version.

Singaporen Raffles-hotellin aula
Raffles-hotelli huokuu menneen ajan tunnelmaa. Long Bar on kuitenkin rento paikka drinkille tai lounaalle.

Rafflesin nykyinen Long Bar ei ole sama paikka, jossa kuuluisa cocktail aikoinaan keksittiin. Alkuperäinen baari sijaitsi hotellin aulassa, ja sai legendan mukaan nimensä juuri pituutensa takia. Nykyisellä paikallaan Long Bar on toiminut vasta 80- ja 90-luvun vaihteessa tehdystä remontista lähtien.

Hotellissa vieraillessa aikaa kannattaa varata myös putiikkien kiertelyyn. Kalliiden merkkiliikkeiden lisäksi Rafflesista voi napata myös kohtuuhintaisia pikkutuliaisia. Matkamuistomyymälästä löytyy loputtomasti hotellin logolla tai cocktailin reseptillä varustettuja tuotteita keittiöpyyhkeistä magneetteihin ja muistikirjoihin.

Singapore Sling

Suomalaisbaarien versio Singapore Slingistä on hieman erilainen, mutta tältä näyttää Raffles-hotellin käyttämä resepti. Juomasta voi halutessaan tehdä myös alkoholittoman version.

3 cl giniä
1,5 cl kirsikkabrandya
12 cl ananasmehua
1,5 cl limemehua
0,75 cl Cointreau’ta
0,75 cl D.O.M. Benedictine -yrttilikööriä
1 cl grenadiinia

  • Lisää ripaus Angostura-katkeroa
  • Koristele ananaksella ja kirsikalla

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Singapore Tourism Board / Darren Soh, Marklin Ang

Katso halvat lennot Singaporeen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.