Hyppää sisältöön

Maailman kuuluisin cocktail syntyi tässä luksushotellissa – tuttu myös monelle matkailijalle

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 22.01.2024
Singaporen Raffles-hotellissa syntynyt Singapore Sling on yksi maailman kuuluisimmista cocktaileista.

Täällä Singapore Sling syntyi

Monien klassisia cocktaileja tarjoilevien baarien listoilta löytyy Singapore Sling. Ainakin Singaporessa vierailleet matkailijat tietävätkin, että kuuluisa drinkki syntyi Raffles-hotellin Long Barissa vuonna 1915.

Cocktailin kehitteli baarimikko Ngiam Tong Boon, joka tarinan mukaan suunnitteli herkullisen värisen drinkin nimenomaan naisille. 1900-luvun alussa naisten alkoholin juomista ei pidetty sopivana julkisilla paikoilla, joten cocktailin tuli muistuttaa mahdollisimman paljon hedelmämehua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Juoman alkuperäinen nimi oli Straits Sling, joka muovautui myöhemmin synnyinkaupunkinsa mukaan Singapore Slingiksi.

Shutterstock / Iryna RaskoSingaporen kuuluisin hotelli
Raffles-hotellissa voi vierailla, vaikka ei majoittuisikaan siellä.

Singapore Slingistä on olemassa loputtomasti versioita. Jos kokeilet klassikkodrinkkiä eri ravintoloissa Singaporessa, tulet todennäköisesti testaamaan monen eri baarimikon näkemyksen. Myöskään Long Barin nykyisin käyttämän reseptin ei uskota olevan täysin alkuperäinen.

Singapore Sling voidaan valmistaa joko ravistamalla tai sekoittamalla. Nykyisin monet paikat tarjoilevat suositun drinkin valmiista seoksesta, ja tuoreista ananaksista puristetun mehun sijaan käytetään tavallista pullomehua. Juoman pinnalle kohoava vaahto saadaan usein aikaiseksi vain lisäämällä reseptiin soodavettä.

Hotellibaari on avoinna kaikille

Jo vuonna 1887 avattu Raffles on Singaporen lukuisista luksushotelleista klassisin, ja yksi kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä. Long Barissa voi käydä nauttimassa Singapore Slingin, vaikka ei asuisikaan hotellissa.

Tummasävyinen Long Bar on rauhallinen pysähtymispaikka suurkaupungin helteessä ja hulinassa. Vaikka Raffles onkin tasokas hotelli, ei Long Barissa tarvitse stressata pukukoodista. Paikka on rento.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Listalla on perinteisen Singapore Slingin lisäksi myös lukuisia erilaisia versioita klassikosta. Long Barin suosituin tilaus on kuitenkin itseoikeutetusti juuri se drinkki, joka teki paikasta kuuluisan.

Long Barissa tarjoillaan myös ruokaa. Lounasvieraat voivat valita paketin, johon kuuluu sekä ateria että Singapore Sling. Jokaisessa pöydässä on myös kulhollinen maapähkinöitä. Älä ihmettele pähkinänkuorien täyttämää lattiaa – sinne ne kuuluukin heittää.

Shutterstock / FootageLabRaffles-hotellin Long Bar
Long Barissa tarjoiltavien pähkinöiden kuoret voi heittää suoraan lattialle.

Cocktailien hinta-laatusuhteesta voi olla montaa mieltä. Kaupungin edullisimpia Rafflesin Singapore Slingit eivät ole, mutta matkailijoille legendaarinen baari on usein reissun must-kohde. Juoman mukana voi ostaa myös logolla varustetun lasin omaan baarikaappiin.

Singaporesta löytyy kuitenkin useita hyviä cocktail-baareja, joissa saattaa saada jopa alkuperäistä paremman version.

Rafflesin nykyinen Long Bar ei ole sama paikka, jossa kuuluisa cocktail aikoinaan keksittiin. Alkuperäinen baari sijaitsi hotellin aulassa, ja sai legendan mukaan nimensä juuri pituutensa takia. Nykyisellä paikallaan Long Bar on toiminut vasta 80- ja 90-luvun vaihteessa tehdystä remontista lähtien.

Shutterstock / TodamoRaffles-hotellin baari
Long Bariin voi saapua ilman pöytävarausta.

Hotellissa vieraillessa aikaa kannattaa varata myös putiikkien kiertelyyn. Kalliiden merkkiliikkeiden lisäksi Rafflesista voi napata myös kohtuuhintaisia pikkutuliaisia. Matkamuistomyymälästä löytyy loputtomasti hotellin logolla tai cocktailin reseptillä varustettuja tuotteita keittiöpyyhkeistä magneetteihin ja muistikirjoihin.

Singapore Sling -resepti

Suomalaisbaarien versio Singapore Slingistä on hieman erilainen, mutta tältä näyttää Raffles-hotellin käyttämä resepti. Juomasta voi halutessaan tehdä myös alkoholittoman version.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3 cl giniä
1,5 cl kirsikkabrandya
12 cl ananasmehua
1,5 cl limemehua
0,75 cl Cointreau’ta
0,75 cl D.O.M. Benedictine -yrttilikööriä
1 cl grenadiinia

  • Lisää ripaus Angostura-katkeroa
  • Koristele ananaksella ja kirsikalla

>> Lue myös: Singaporen parhaat nähtävyydet – 15 vinkkiä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Singaporen nähtävyydet

Singaporen parhaat nähtävyydet – nämä 15 paikkaa on koettava

Lomakohteiden juomat

Mitä lomakohteissa juodaan? Katso neljä suosikkidrinkkiä, joilla voit luoda lomatunnelmaa kotona

Voiko vessateemainen ravintola olla liian yököttävä? Aasian 5+1 oudointa teemaravintolaa

Singapore

Älä mokaa Singaporessa – nämä ovat matkailijoiden tyypilliset virheet

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja