Kuva: Inka Khanji
Voiko naimaton pariskunta yöpyä samassa hotellihuoneessa Dubaissa?

Tätä lakia turistit rikkovat Dubaissa – voiko naimaton pariskunta jakaa yhteisen hotellihuoneen?

Ajatus lemmenlomasta Dubaissa voi tuntua naimattomista pariskunnista kuumottavalta, kun tutustuu paikalliseen lakiin.

Dubai on yksi moderneimpia emiraatteja

Sään viilentyessä kotimaassa on loma Dubaissa monen suomalaisen mielessä. Samaan aikaan mieltä saattavat askarruttaa eksoottisen lomakohteen tavat ja monet kielletyt asiat.

Paikallisesta laista löytyy ainakin yksi kohta, jota turistit rikkovat surutta. Asuminen saman katon alla vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa naimattomana tai ilman läheistä perhesidettä on lailla kielletty – ja tämä koskee virallisesti myös hotellihuoneen jakamista.

Laki ja käytäntö eivät kuitenkaan välttämättä kohtaa Dubaissa, jossa turismi on kasvanut jättibisnekseksi. Lukemattomat pariskunnat lomailevat vuosittain Dubaissa, eivätkä kaikki suinkaan ole naimisissa. Dubaita voidaankin pitää modernimpana muihin emiraatteihin verrattuna.

Suurin osa hotelleista on valmis sulkemaan silmänsä naimattomien pariskuntien yhteisiltä huoneilta, eikä asiaa lähdetä tivaamaan. Eri sukunimistä ei tarvitse hermoilla, sillä Arabiemiraateissa monilla aviopareilla on eri sukunimet.

Rennoimmin avioliiton ulkopuolisiin lemmenlomiin suhtaudutaan kansainvälisten ketjujen luksushotelleissa. Suosittujen lomakohteiden ulkopuolella tai paikallisten pyörittämissä pienemmissä majapaikoissa tilanne voi olla toinen.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, ettei naimattomuuden tarvitse olla este yhteiselle lomalle Dubaissa. Hotellin vastaanottovirkailijat tuskin esittävät aiheesta kysymyksiä – saati että alkaisivat itse selvittää suhteen tilaa.

Mikäli asia hermostuttaa, voi siihen vaikuttaa muutamalla helpolla niksillä. Monet matkailijat siirtävät lomalla Arabiemiraateissa sormuksen vasempaan nimettömään ja viittaavat kumppaniin aviopuolisona, vaikka kyseessä olisikin vain seurustelukumppani.

Hotellihuoneen jakamisesta stressaamisen sijaan kannattaa kiinnittää huomiota julkisten hellyydenosoitusten välttelyyn. Käsi kädessä kävelyä ei pidetä paheksuttavana, mutta suudelmat, halailut ja hyväilyt tulee jättää suosiolla hotellihuoneen puolelle.

Samaa sukupuolta edustavien pariskuntien kannattaa muistaa, että Arabiemiraateissa seksuaalivähemmistöihin liittyvä suvaitsevaisuus on lapsenkengissä, eikä homo- tai lesbosuhteita tunnusteta. Näin ollen samaa sukupuolta olevien matkailijoiden oletetaan jakavan huoneen ystävinä, ei pariskuntina.

>> Lue myös: Älä mokaa Dubaissa – 5 yleisintä virhettä, joihin matkailijat sortuvat

Lähde: USA Today
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 24.10.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia