Hyppää sisältöön

Tätä lakia turistit rikkovat Dubaissa – voiko naimaton pariskunta jakaa yhteisen hotellihuoneen?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.10.2017
Ajatus lemmenlomasta Dubaissa voi tuntua naimattomista pariskunnista kuumottavalta, kun tutustuu paikalliseen lakiin.

Dubai on yksi moderneimpia emiraatteja

Sään viilentyessä kotimaassa on loma Dubaissa monen suomalaisen mielessä. Samaan aikaan mieltä saattavat askarruttaa eksoottisen lomakohteen tavat ja monet kielletyt asiat.

Paikallisesta laista löytyy ainakin yksi kohta, jota turistit rikkovat surutta. Asuminen saman katon alla vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa naimattomana tai ilman läheistä perhesidettä on lailla kielletty – ja tämä koskee virallisesti myös hotellihuoneen jakamista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laki ja käytäntö eivät kuitenkaan välttämättä kohtaa Dubaissa, jossa turismi on kasvanut jättibisnekseksi. Lukemattomat pariskunnat lomailevat vuosittain Dubaissa, eivätkä kaikki suinkaan ole naimisissa. Dubaita voidaankin pitää modernimpana muihin emiraatteihin verrattuna.

Suurin osa hotelleista on valmis sulkemaan silmänsä naimattomien pariskuntien yhteisiltä huoneilta, eikä asiaa lähdetä tivaamaan. Eri sukunimistä ei tarvitse hermoilla, sillä Arabiemiraateissa monilla aviopareilla on eri sukunimet.

Rennoimmin avioliiton ulkopuolisiin lemmenlomiin suhtaudutaan kansainvälisten ketjujen luksushotelleissa. Suosittujen lomakohteiden ulkopuolella tai paikallisten pyörittämissä pienemmissä majapaikoissa tilanne voi olla toinen.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, ettei naimattomuuden tarvitse olla este yhteiselle lomalle Dubaissa. Hotellin vastaanottovirkailijat tuskin esittävät aiheesta kysymyksiä – saati että alkaisivat itse selvittää suhteen tilaa.

Mikäli asia hermostuttaa, voi siihen vaikuttaa muutamalla helpolla niksillä. Monet matkailijat siirtävät lomalla Arabiemiraateissa sormuksen vasempaan nimettömään ja viittaavat kumppaniin aviopuolisona, vaikka kyseessä olisikin vain seurustelukumppani.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellihuoneen jakamisesta stressaamisen sijaan kannattaa kiinnittää huomiota julkisten hellyydenosoitusten välttelyyn. Käsi kädessä kävelyä ei pidetä paheksuttavana, mutta suudelmat, halailut ja hyväilyt tulee jättää suosiolla hotellihuoneen puolelle.

Samaa sukupuolta edustavien pariskuntien kannattaa muistaa, että Arabiemiraateissa seksuaalivähemmistöihin liittyvä suvaitsevaisuus on lapsenkengissä, eikä homo- tai lesbosuhteita tunnusteta. Näin ollen samaa sukupuolta olevien matkailijoiden oletetaan jakavan huoneen ystävinä, ei pariskuntina.

>> Lue myös: Älä mokaa Dubaissa – 5 yleisintä virhettä, joihin matkailijat sortuvat

Lähde: USA Today
Kuva: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Lontoo, Iso-Britannia

Oletko sinäkin lausunut näiden suosittujen kohteiden nimet aina väärin? Et ole ainoa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja