Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tämä luksushotelli oli ennen mafian leikkikenttä – salamyhkäinen historia näkyy yhä

iStockphoto artikkelin kuva
Hotellit
Havannan legendaarinen Hotel Nacional de Cuba palvelee matkailijoita edelleen.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 30.10.2016
facebook   whatsapp

Hotellilla yli 80-vuotinen värikäs historia

Kuuban pääkaupungissa Havannassa lomailevat matkailijat törmäävät mitä todennäköisimmin Hotel Nacional de Cubaan, mikäli haussa on luksushotelli. Viiden tähden hotelli sijaitsee komealla paikalla rannalla tarjoten vieraille hulppeat merimaisemat.

Tänä päivänä Kuuban kansallisten maamerkkienkin joukkoon listattu hotelli näyttäytyy matkailijoille äkkiseltään viattomana luksushotellina, jossa voi kokea menneen ajan tunnelmaa ja nauttia monipuolisista palveluista. Toisin oli ennen.

Kun hotelli avattiin vuonna 1930, se oli amerikkalaisomistuksessa ja suunnattu amerikkalaisturisteille. Kuubalaiset eivät tuolloin voineet yöpyä hotellissa lainkaan. Hotellin värikkään historian aikana se on toiminut muun muassa mafian temmellyskenttänä ja aikakautensa supertähtien majapaikkana.

Hotellissa ovat vuosien varrella majoittuneet muun muassa Ernest Hemingway, Marlon Brando, Ava Gardner, Winston Churchill ja Frank Sinatra. Uudemmista julkkiksista hotellissa on nähty ainakin Johnny Depp, Robert Redford ja Kate Moss. Julkkisvieraistaan ylpeässä hotellissa onkin kuvagalleria paikan päällä majoittuneista supertähdistä. Myös hotellihuoneet on nimetty kuuluisuuden henkilöiden mukaan.

Mafia-niminen hotellihuone muistuttaa menneestä

Hotelli tunnetaan vahvoista mafiakytköksistään. Vuonna 1946 siellä järjestettiin Yhdysvaltojen ja Italian mafian välinen suurkokous, johon osallistuivat kaikki aikakauden tunnetuimmat gangsterit. Kokous esitetään myös vuoden 1974 elokuvassa Kummisetä osa II. Yksi Nacional de Cuban hotellihuoneistakin on nimeltään Mafia.

Tuohon aikaan Havannaa pidettiin “Karibian Las Vegasina”, jossa näkyivät vahvat amerikkalaisvaikutteet. Mafia pyöritti hotelleja, ravintoloita ja baareja, ja uhkapelit ja prostituutio kukoistivat. Nacional de Cuban kasino suljettiin kokonaan vuonna 1959 Castron noustessa valtaan Kuubassa.

Art deco -tyylinen hotelli on yhä tänäkin päivänä suosittu turistinähtävyys Havannassa, jossa sitä ei voi olla huomaamatta paraatipaikalla rantakadun eli Malecónin varrella. Siellä voi poiketa esimerkiksi drinkeillä, vaikka ei hotellissa asuisikaan.

Lähde: Tico Times, Daily Mail
Kuva: iStockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.