Hyppää sisältöön

Hotellivinkit Pärnuun – 6 hotellia erilaisille matkailijoille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.07.2019
Viron kesäpääkaupunki Pärnun hotellitarjonta on hyvin monipuolinen. Katso, mikä majapaikka on eniten juuri sinun makuusi!

Tasokkaaseen matkaan: Hedon Spa & Hotel

Aivan meren rannalla sijaitseva Hedon Spa on rakennettu historiallisen mutakylpylän yhteyteen ja tarjoaa tasokasta majoitusta lyhyen matkan päässä Pärnun keskustasta. Hotellissa on 75 huonetta, joista seitsemän sijaitsee vanhassa mutakylpylärakennuksessa, ja loput hotellin uudessa osassa.

Kaikissa huoneissa on parvekkeet, ja näkymä on huoneluokasta riippuen joko läheisille puistoalueille, sisäpihalle tai merelle. Huoneiden varustukseen kuuluvat sekä kylpytakit että -tossut, minkä lisäksi huoneissa on myös kylpykassit kylpylävierailujen ja rantapäivien helpottamiseksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hedon Spa & Hotel sopii erityisesti matkailijalle, joka arvostaa rauhaa ja tasokkaita puitteita. Kylpyläosastoilla voi rentoutua niin taivasalla kuin sisätiloissakin, minkä lisäksi Hedon Spa tarjoaa rauhaa arvostaville vieraille myös hiljaisen kylpylän. Hotellissa on lisäksi kaksi ravintolaa, baari ja kuntosali.

Hedon Spa & Hotel
Ranna Puiestee 1

Varttuneemmalle väelle: Viiking Spa-Hotel

Terveys- ja kuntoutuslomien klassikkokohde on Pärnussa vuonna 1993 avattu Viiking Spa-Hotel, joka tarjoaa mutkatonta palvelua myös suomen kielellä. Terveysloma onnistuu Viikingissä vaivatta, sillä hotellissa voi paitsi käydä terveystarkastuksessa ja kuntoutushoidoissa myös ottaa kaiken irti ohjelmantäyteisestä kylpylä- tai hyvinvointipaketista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kylpylähotelli koostuu neljästä rakennuksesta, joista tuorein on vuodelta 2012. Vuonna 2015 Viikingiin avattiin uusi vesi- ja saunakeskus, joka on myös lapsiperheiden mieleen ja tarjoaa useita erilaisia saunoja sekä uima-altaita.

Viikingissä on yhteensä 154 huonetta. Saatavilla on paitsi perustason huoneita myös esimerkiksi sviittejä ja huoneistoja.

Viiking Spa-Hotel
Sadama 15

Erilainen lomakokemus: Villa Andropoff

Jos kaipaat jotain todella erilaista, majoitu noin kymmenen kilometrin päässä Pärnusta sijaitsevassa, entisen Neuvostoeliitin salaisessa lomapaikassa. Vuonna 1998 vapaaseen hotellikäyttöön otettu Villa Andropoff oli 1970-luvulta aina Neuvostoliiton hajoamiseen saakka ainoastaan maan korkeimman johdon ja valtiovieraiden käytössä.

Nykyisin Villa Andropoff on hyvin näyttävä hotelli, jossa on majoitustilaa 144 vieraalle. Saatavilla on niin kahden hengen huoneita kuin neljän ja kuuden hengen huoneistoja. Aivan hotellin läheisyydessä sijaitsee muun muassa pitkä hiekkaranta ja golfkenttä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttävän punatiilisen rakennuksen historia huokuu arkkitehtuurissa, ja huoneet ovat aitoa 90-lukua. Hotelli sopiikin parhaiten yhden tai kahden yön majoitukseen matkailijoille, jotka kaipaavat majapaikaltaan historiaa ja kiehtovia tarinoita.

Villa Andropoff
Valgeranna küla

Perhelomalle: Tervise Paradiis

Monipuolisesta kylpylästä tunnettu Tervise Paradiis on todellinen klassikkohotelli, sillä aivan meren rannalla sijaitseva kylpylähotelli on tuttu useimmille Pärnun-kävijöille. Hotellin palvelutaso takaa, että myös lapsiperheet viihtyvät Tervise Paradiisissa.

Hotellilla on oma vesipuisto, joka todella hemmottelee perheen pienimpiä. Vesipuistossa on muun muassa useita liukumäkiä, seikkailuallas, kiipeilyseinä sekä poreammeita. Tervise Paradiisin vesipuisto on koko Viron suurin, mikä on todellinen houkutin lapsiperheille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotelli tarjoaa monenlaisia huoneita, ja saatavilla on perushuoneiden ja sviittien lisäksi muun muassa perhehuoneita sekä esteettömiä huoneita. Tervise Paradiisin muihin palveluihin lukeutuvat esimerkiksi kuntosali, uimahalli sekä useita ravintoloita ja baareja.

Tervise Paradiis
Side 14

Kaikille sopiva perushotelli: Estonia Resort Hotel & Spa

Pärnun keskustan tunnetuimpien hotellien joukkoon lukeutuva Estonia uudistui täysin vuonna 2015, jolloin hotelli sai modernin ilmeen. Neljän tähden kylpylähotellissa on 106 huonetta, ja saatavilla on myös täysin esteettömiä huoneita.

Hotellissa panostetaan rauhalliseen tunnelmaan ja hyviin yöuniin, mikä näkyy selvästi niin seesteisissä huoneissa kuin materiaalivalinnoissakin. Huoneiden inspiraatio, virolainen luonto, tuo huoneisiin luonnonmateriaaleja ja rauhallisia värejä. Sängyissä taas on tarkkaan valitut Pärnussa valmistetut tyynyt, peitot ja patjat, joiden on määrä parantaa unenlaatua.

Hotellin yhteydessä toimii kylpylä ja sen vieressä sijaitsee myös Estonia Medical & Spa -terveyshotelli. Palveluihin kuuluvat lisäksi kuntosali, joogastudio sekä ravintola ja kahvila.

Estonia Resort Hotel & Spa
A. H. Tammsaare Puiestee 4A/6

Luksuslomaan: Villa Ammende

Pärnun rantapuiston reunamilla sijaitseva Villa Ammende tarjoaa unohtumattoman majoituskokemuksen 1900-luvun alun huvilassa. Jugend-tyylinen Villa Ammende on Pärnun tasokkaimpia hotelleja.

Hotellissa on 18 huonetta, ja saatavilla on paitsi monenlaisia sviittejä myös perustason huoneita niin yhdelle kuin kahdellekin majoittujalle. Huoneet on sisustettu Art Nouveau -huonekaluilla ja sängyissä voi pujahtaa pehmeisiin, egyptiläisestä puuvillasta valmistettuihin lakanoihin.

Villa Ammenden palveluihin lukeutuvat muun muassa fine dining -ravintola, kahvila, baari, helikopterin laskeutumisalue, biljardipöytä sekä kauneudenhoitopalvelut. Hotellille on myönnetty muun muassa Haute Grandeur ja World Luxury Hotel Awards -palkinnot.

Villa Ammende
Mere puiestee 7

>> Lue lisää vinkkejä Pärnuun!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tallinna

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Varo yleisiä mokia Tallinnassa

Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat

Tallinnan vanhakaupunki

Kaikki irti Tallinnan vanhastakaupungista! Kymmenen paikkaa lyhyellekin lomalle

Viron Tartto

Finnair aloittaa keväällä lennot Viron Tarttoon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja