Hyppää sisältöön

Uusi luksushotelli avattiin Helsinkiin: tällainen on The Hotel Maria

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.04.2024
Helsingin Kruununhakaan joulukuussa 2023 avattu The Hotel Maria tarjoaa tilavia huoneita ja puitteet, missä jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu.

117 huonetta ja 15 huoneluokkaa

Helsingin Kruununhaassa entisen Upseerikoulun tiloissa sijaitseva The Hotel Maria on luksushotelli, joka avattiin 15. joulukuuta 2023. Hotellin avaus tapahtuu kahdessa osassa, ja joulukuun avaukseen huoneista valmistui 63. Loput alueet ja huoneet avataan heinäkuussa 2024, jolloin hotellissa on kaikkiaan 117 huonetta, joista sviittejä on 38.

Huoneita on tarjolla 15 huoneluokassa, kun sviitit lasketaan mukaan. Perushuoneita on saatavana kolmea erilaista: Guest Room, Deluxe Room ja Premier Deluxe Room.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sviittiluokkia on kaikkiaan 12 aina 55 neliömetrin suuruisesta Serene Suitesta 160 neliömetrin The Maria Imperial Suite -sviittiin. Esteettömiä huoneita on kaikissa huoneluokissa, ja esteettömyyteen on muutenkin satsattu, sillä kaikkialle hotellissa pääsee kulkemaan esteettömästi.

Inka KhanjiThe Maria Hotel
Hotellissa on kaikkiaan 12 sviittiluokkaa, joiden joukossa on myös tunnelmallisia kattohuoneita.

Hotellin palveluihin kuuluvat hotellibaari Bar Maria ja kaksi ravintolaa, hotelliklassikoita tarjoileva Garden Terrace sekä fine dining -ravintola Lilja, jossa tarjoillaan myös hotellin aamiainen ja sunnuntain iltapäivätee. Heinäkuussa 2024 avautuvat juhlatilat ja kuntosali.

Lisäksi hotellissa on rentouttava kylpyläosasto The Maria Spa. Sen tiloissa on atrium-loungetila, poreallas, elämysallas, kylmäallas, suomalainen sauna, höyrysauna ja kylmpä-ämpärisuihku. Lisäksi saatavana on hemmotteluhoitoja.

Inka KhanjiThe Maria Hotel
The Maria Spassa voi vierailla myös, vaikka ei majoittuisikaan hotellissa. 1,5 tunnin mittainen spa-vierailu maksaa hotellin ulkopuolisilta vieraila 69 euroa.

Tilava ja tyylikäs hotelli sijaitsee useassa Museoviraston suojelemassa rakennuksessa, joista vanhimmat ovat peräisin vuodelta 1885. Hotellissa on rutkasti suojeltuja yksityiskohtia, kuten monien seinien vaaleankeltainen sävy.

Rutkasti tilaa ja henkilökohtaista palvelua

Luksus näkyy hotellissa kaikkialla, mutta merkittävimmin se tuntuu henkilökohtaisessa palvelussa ja tilassa. Suomalaisiin hotelleihin poikkeuksena The Hotel Marian ulko-ovella päivystää ovihenkilö, joka toivottaa kaikki tulijat tervetulleiksi. Samalla kun tulija astuu sisään, on jo seuraava henkilö ohjaamassa hänet oikeaan paikkaan. Tämä voi suomalaisittain tuntua erikoiselta, mutta työntekijöiden aito ystävällisyys saa nauttimaan palvelusta, eikä tässä hotellissa tarvitse pelätä eksyvänsä matkalla huoneeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Henkilökunnan määrä onkin hätkähdyttävä, sillä työntekijöitä on tuplasti tavalliseen hotelliin nähden: 120 ihmistä. Hotellin tavoitteena on, että majoittujista 80 prosenttia olisi kansainvälisiä matkailijoita, mikä näkyy myös työntekijöiden kansainvälisyydessä. Työntekijöitä on kaikilta mantereilta Etelämannerta lukuun ottamatta, ja pyrkimyksenä on, että mahdollisimman moni vieras saisi palvelua omalla äidinkielellään.

Inka KhanjiThe Maria Hotel
Tilavat kylpyhuoneet tuovat luksusta myös hotellin pienimpiin huoneisiin.

Myös tila on tässä hotellissa luksusta. Huoneet ovat aidosti tilavia, ja yhden hotellihuoneen keskimääräinen koko neliöissä on 43 neliömetriä.

Valtaosassa huoneista on kylpyamme ja sen lisäksi joko höyryhuone tai suomalainen sauna. The Hotel Marian ajatuksen mukaan useimmat hotellivieraat viettävät ison osan vierailuajastaan kylpyhuoneessa, mistä syystä jo toiseksi pienimmässä deluxe-luokassa kylpyhuone on käytännössä samankokoinen muun huoneen kanssa.

The Hotel Maria kuuluu kansainvälisen Preferred Hotelsin Legend Collection -hotellien joukkoon ensimmäisenä Suomessa.

Katso kuvat tyylikkäästä The Hotel Mariasta!

Inka KhanjiThe Maria Hotel
Hotellin henkilökuntaa on kaikkialta maailmasta, mikä takaa palvelun omalla äidinkielellä useille asiakkaille.
Inka KhanjiThe Maria Hotel
Hotellin baarissa työskentelee palkittuja baarimikkoja. Asiakaspaikkoja on kaikkiaan baarissa ja ravintoloissa 140.
Inka KhanjiThe Maria Hotel
Hotellin käytävät ovat vaaleat, ja huoneen löytämisessä avustaa henkilökunta, joka vie jokaisen vieraan perille huoneeseen asti.
Inka KhanjiThe Maria Hotel
Fine dining -ravintola Lilja sijaitsee hotellin ensimmäisessä kerroksessa ja tarjoilee aamiaista, arkilounasta ja illallista. Sunnuntaisin ravintolaan katetaan iltapäivätee.
Inka KhanjiThe Maria Hotel
Hotellin Spa-osasto hemmottelee kolmella altaalla ja kahdella saunalla. Lisäksi kylpylässä on oma rentoutumisalue ja hoitohuoneita.
Inka KhanjiThe Maria Hotel
Hotellin kaikki huonekalut ja sisustusesineet ovat peräisin yhdysvaltalaisesta Restoration Hardware -liikkeestä.
Inka KhanjiThe Maria Hotel
Hotellin kylpyhuoneissa käytetään Bulgarin kosmetiikkatuotteita. Sviittien kylpyhuoneissa on silkkiaamutakit.
Inka KhanjiThe Maria Hotel
Vaalea sisustus tuo huoneisiin rauhallisen tunnelman.
Inka KhanjiThe Maria Hotel
Hotellin 117:stä huoneesta 38 on sviittejä.

Hotellin huonehinnat alkavat noin 400 eurosta. Kallein huone, 120 neliön The Maria Imperial Suite maksaa noin 6 000 euroa (hinnat tarkistettu joulukuussa 2023). Edullisimpaan hintaan ei sisälly aamiaista eikä pääsyä spa-tiloihin.

Lue myös: Helsingin hotellit – 25 majoitusvinkkiä pääkaupunkiin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katso Rantapallon Instagram-video The Hotel Mariasta!

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja