Kuva: Inka Khanji
Miksi hotellilakanat ovat aina valkoisia?

Miksi hotelleissa on aina valkoiset lakanat? Tässä syy ilmiölle, jonka sinäkin olet huomannut

Puhtaat, valkoiset hotellilakanat ovat varsinainen käsite. Mutta miksi?

Lähes kaikissa hotelleissa on valkoiset vuodevaatteet – tässä syy

Harva asia virittää rentouttavaan lomatunnelmaan yhtä tehokkaasti kuin pujahtaminen puhtaiden hotellilakanoiden väliin. Ja jokainen hotelli tietää, ettei mikään kirvoita matkailijoilta kiukkuista arvostelua nopeammin kuin tahraiset tai haisevat vuodevaatteet.

Hotellimajoitukseen liittyvät yleensä vahvat mielikuvat nimenomaan valkoisista lakanoista. Oletko ikinä miettinyt, miksi hotellit, risteilyalukset ja muut majoitusmuodot käyttävät lähes yksinomaan valkoisia lakanoita, tyynynliinoja ja pussilakanoita? Väreissä revitellään yleensä korkeintaan koristetyynyissä.

Olisi helppo kuvitella, että hotellit välttäisivät valkoisia vuodevaatteita tahrojen pelossa. Mutta juuri siinä piileekin selitys niiden käyttöön. Kun lakanat ovat valkoiset, voi hotellivieras olla varma, että nukkuu puhtaassa pedissä.

Värikkäissä tai kirjavissa vuodevaatteissa matkailija saattaa joutua miettimään, kätkevätkö kuviot alleen edellisten vieraiden jättämiä tahroja.

Westin-hotelliketjun mukaan valkoisten vuodevaatteiden on havaittu muodostavan ikään kuin “sädekehän”, joka tekee huoneen yleisilmeestä miellyttävämmän. Asiantuntijan mukaan puhtaan valkeat lakanat luovat hotellivieraille jopa illuusion vastikään uudistetusta huoneesta.

Valkoiset vuodevaatteet helpottavat myös pyykkäystä, sillä pyyhkeitä ja lakanoita ei tarvitse välttämättä erotella värien mukaan – pyyhkeet kun ovat niin ikään lähes poikkeuksetta valkoisia.

>> Lue myös: Oletko huomannut, että lentokoneen istuimet ovat lähes aina sinisiä? Tässä selitys

Lähde: Travel + Leisure
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 17.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 4,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia