Kuva: iStockphoto
Portugalin Azorien saariryhmä

Tältä näyttää Atlantin paratiisisaarilla – 30 upeaa kuvaa Azoreilta

Haaveiletko matkasta Atlantin keskellä kohoaville Azoreille? Katso 30 kuvan sarja upeilta saarilta!

Tuliperäinen saariryhmä on tunnettu luonnostaan

Portugalin paratiisisaaret Azorit sijaitsevat Atlantin valtameressä Madeiran pohjoispuolella. Tuliperäisten saarten matkailuvaltteina ovat upea luonto ja miellyttävä ilmasto, ja turistimassat loistavat poissaolollaan.

Azorien saaristo tarjoaa luonnossa viihtyvälle matkailijalle ihanteelliset puitteet: saarilta löytyy niin vesiputouksia, kraatterijärviä kuin kuumia lähteitäkin. Azorien yhdeksästä saaresta kullakin on omat erityispiirteensä, mutta kultakin löytyy mainiot puitteet aktiivilomailuun. Saariryhmän harrastusmahdollisuudet ovat lukuisat vaellus- ja pyöräretkistä kalastukseen ja sukellukseen.

1. Sao Miguel on suurin saarista

Azorien pääsaari Sao Miguel on myös seudun vilkkain matkakohde. Saari on vehreydessään lumoavan kaunis, mutta pituutta ei edes tältä saariryhmän suurimmalta kohteelta löydy kuin 70 kilometrin verran.

2. Vedenalainen elämä kiehtoo sukeltajia

Azorien saariryhmää ympäröivistä vesistä voi bongata muun muassa useita valas-, hai- ja rauskulajeja. Kohde onkin suosittu myös sukeltajien keskuudessa.

3. Faialin saari

Faialin saaren Capelinhoksen luonnonsuojelualueella sijaitseva tulivuori purkautui viimeksi vuonna 1957.

4. Viinejä ja juustoja Picon saarella

Picon saaren viinitilat kuuluvat Unescon maailmaperintöluetteloon. Tämä on herkuttelijan kohde Azoreilla.

5. Flores on Azorien vihreä paratiisi

Vehreä Flores on Portugaliin kuuluvan saariryhmän ja myös koko Euroopan läntisin paikka. Laaksot, laguunit ja runsas kasvillisuus tekevät saaresta henkeäsalpaavan kauniin.

6. Saarten vanhin kaupunki sijaitsee Terceiralla

Azorien vanhin kaupunki, Angra do Heroìsmo, kuuluu niin ikään Unescon maailmanperintöluetteloon. Tätä historiallista kaupunkia kierrellen aika kuluu mukavasti ja kamera täyttyy hienoista tunnelmakuvista.

Kuvat: Istockphoto ja Getty Images

Päivitetty: 26.10.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (13 votes, average: 4,92 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

10 kommenttia

Azorit-paratiisi maailman melskeeltä! Maisemat ja tunnelmat kuin satukirjan sivuilta.Suosittelen lämpimästi!

Muutaman kerran olen Azoreilla käynyt. Upea paikka, hyvät hotellit ja rauhallinen tunnelma. Esittelystä puuttui Sao Jorgen saari. Pieni mutta näkemisen arvoinen paikka myös.

Itse olen pitkään miettinyt azoreita seuraavaksi lomakohteeksi, mutta ainut vain että kerran olen madeiralla käynyt ja se oli aivan mahtava paikka. Erityisesti Madeiran jylhyys ja vehreys teki vaikutuksen. Länsi Madeiralla kun autolla kierteli, niin paikoitellen näytti siltä kuin lähes viidakon siimeksessä menisi.

Mutta se siis miksi azoreita epäröin on se, että kuvien perusteella se ei ole ihan yhtä vaikuttavan oloinen kuin madeira. Tarkoitan että vuoret eivät näytä yhtä jylhiltä ja kasvillisuus ei vaikuta yhtä “viidakkomaiselta” kuin Madeiran vastaava.

Tietysti nämä kaikki perustuu pelkästään siihen mitä kuvien kautta olen nähnyt, niin mielelläni kuulisin joltakin joka omaa molemmista saariryhmistä kokemusta (madeira ja Azorit) mielipiteitä!