Hyppää sisältöön

Joko tunnet tämän Kiinan naapurin? Kuusi syytä matkustaa Taiwaniin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 01.11.2019
Subtrooppisella Taiwanin saarella riittää lämpöä ja tekemistä vaativallekin lomailijalle. Lue kuusi syytä matkustaa Taiwaniin!

1. Saari haltuun nopeasti ja helposti

Kiinan rannikon edustalla sijaitseva Taiwanin saari jää monelta kokematta siksi, ettei sinne ole suoria lentoja Suomesta. Taiwanin pääkaupunkiin Taipeihin pääsee kuitenkin yhdellä koneenvaihdolla parhaimmillaan noin 13 tunnissa.

Kooltaan vain hieman Belgiaa suurempi saari on helppo ottaa haltuun loman aikana, sillä maassa kulkee maltillisten paikallisjunien lisäksi noin 300 kilometrin tuntivauhtia kiitävä luotijuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Koe kulttuuri, joka yhdistää Kiinaa ja Japania

Jos haluat yhdistää Kiinan ja Japanin samaan pakettiin, kokeile matkaa Taiwaniin. Maassa on oma, erottuva kulttuurinsa, mutta siellä voi nähdä molempien naapureiden vaikutteet. Esimerkiksi japanilainen populaarikulttuuri on suosittua, ja monia japanilaisia tuotteita löytää myös Taiwanista.

Hyvä retkikohde pääkaupungista on Jiufen, jossa voi muun muassa tutustua paikalliseen ravintola- ja kahvilakulttuuriin teehuoneissa. Vierailun arvoinen kohde ovat myös Taiwanin tunnelmalliset yömarkkinat.

Taiwanilla on ollut itsehallinto Kiinasta, mutta niin Kiina kuin Yhdistyneet kansakunnatkaan ei ole myöntänyt saaren olevan itsenäinen valtio. Välejä manner-Kiinan kanssa tulehduttavat Kiinan ajoittaiset vaatimukset Taiwanin yhdistämiseksi Kiinaan.

Vielä toistaiseksi Taiwanin suhtautuminen esimerkiksi sosiaaliseen mediaan kuten Facebookiin ja Instagramiin on vapaampi kuin Kiinassa, jossa molemmat sosiaaliset mediat on kielletty. Jos haluaa matkustaa Kiinan kulttuuripiiriin, mutta julkaista kuulumiset saman tien Instagramissa, kannattaa manner-Kiinan sijasta ottaa kohteeksi Taiwan.

3. Maista paikallisherkkuja ja käy erikoisissa ravintoloissa

Miltä kuulostaa vierailu vessateemaisessa ravintolassa? Taiwanin ruoka ei ole niin pahaa kuin miltä ravintolan teema kuulostaa. Maassa on lukuisia Michelin-tähdillä palkittuja ravintoloita, mutta myös lukuisia hauskoja teemakahviloita. Vessateemaisen ravintolan lisäksi maassa voi vierailla myös alpakkakahvilassa ja legokahvilassa.

Taiwanissa sijaitsee muun muassa yli 500-metrinen Taipei 101 -torni.

Taiwan on myös kuplateen ja katuruoan luvattu maa, sillä maan lukuisilla yömarkkinoilla voi poiketa etsimässä paikallisia makuelämyksiä ja paikallista tunnelmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Surffaa ilmaisessa langattomassa verkossa

Jos kaukokohteissa tuskastuttaa se, ettei verkkoyhteys toimi, Taiwan ilmaisine kansallisine verkkoineen on helppo kohde. Ilmainen iTaiwan-verkko toimii julkisten palvelujen läheisyydessä. Vaellusreitillä tai syrjäisissä kohteissa kannattaa kuitenkin varautua siihen, ettei langaton verkko toimi kaikkialla.

Kansalliseen verkkoyhteyteen voi rekisteröityä etukäteen. Tällöin saapuessa saa vierailukeskuksesta ilmaisen iTaiwan-tunnuksen, jolla voi kirjautua ilmaiseen langattomaan verkkoon.

5. Löydä valokuvauksellinen luonto

Taiwanissa on kaunista merenrantaa, vuoria ja metsiä, jonne voi lähteä samoilemaan kameran kanssa. Maassa on muun muassa kuvattu elokuvaa Piin elämä, sillä elokuvan ohjaaja Ang Lee on kotoisin Taiwanista.

Taiwanissa on hienoja reittejä vaeltajille, sillä siellä voi muun muassa kiivetä Yushan-vuorelle tai vierailla kansallispuistoissa, joista jylhä Sei-Pan kansallispuisto on yksi.

Vierailun arvoisia luontokohteita on muun muassa Taroko-rotko ja lähes 4 000-metrinen Yushan-vuori, jota kutsutaan myös Jadevuoreksi. Vuorta ympäröi kansallispuisto, jossa voi vaeltaa upeissa luonnonmaisemissa. Taiwanissa on myös muita kansallispuistoja.

Jos hienoja maisemia haluaa nähdä jalkoja rasittamatta, kannattaa lähteä junalla Alishanin metsäradalle, jota käytettiin Japanin miehityksen aikana sypressipuiden kuljettamiseen. Nykyisin rata on kaunis reitti Taiwanin korkeimmalle rautatieasemalle 2 451 metrin korkeuteen.

6. Pulahda kuumaan lähteeseen

Japanin tavoin myös Taiwanista löytyy kuumia lähteitä, sillä tuliperäinen maasto tarjoaa hyvät mahdollisuudet rentoutumiseen kuumassa kylvyssä. Kylpyihin pääsee joko päivävierailulle tai niissä voi yöpyä – joissakin Taiwanin ylellisimmistä kylpylähotelleista saa myös vatsansa täyteen Michelin-tason ruoalla.

>> Lue myös: Ensikertalaisen opas japanilaiseen onseniin – huomioi nämä asiat kylpylämatkalla

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Machu Picchu, Peru

Maailman seitsemän uutta ihmettä – upeat kohteet on nähtävä kerran elämässä

Vältä mokat syömäpuikoilla – 10 virhettä, joihin on helppo sortua

Voiko vessateemainen ravintola olla liian yököttävä? Aasian 5+1 oudointa teemaravintolaa

Tiesitkö tämän viattomalta tuntuvasta lemmenlukosta? Osassa näistä 8 sillasta lukon kiinnittäminen tietää sakkoja

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja