Kuva: Jere Kasanen
Pyörällä Islannissa

Polkupyörä tuo uuden perspektiivin lomailuun – lue vinkit aloittelijalle!

Haavematkoja-blogia kirjoittava Arja Heinonen on intohimoinen pyöräilijä, joka on yhdistänyt urheiluharrastuksen myös matkailuun. Takana on pyöräilymatkoja Virossa ja Islannissa, ja seuraavana Heinonen haaveilee pyöräilevänsä Keski-Euroopassa. Lue konkarin vinkit ensikertalaisen pyörälomalle!

Aloita polkupyörämatkailu naapurimaasta

Pyörämatkailija, Haavematkoja-blogin Arja Heinonen suosittelee kokeilemaan polkupyöräilyä Suomen lisäksi myös ulkomailla. Heinonen on itse pyöräillyt Suomen lisäksi Virossa ja Islannissa, missä molemmissa on hänen mukaansa antoisaa pyöräillä: Virossa pyöräily on helppoa, Islannissa taas maisemat kompensoivat rankkoja sääoloja.

– Pyörämatkailun voi aloittaa aivan läheltä, sillä naapurimaassa Virossa on loistavat pyöräilyolosuhteet, ja sinne on helppo päästä laivalla eli se ei vaadi lentämistä pyörän kanssa. Viroon on helppo tehdä esimerkiksi pitkiä viikonloppumatkoja, Heinonen suosittelee.

Jos Virossa pyöräily on Heinosen mukaan helppoa, tarjoaa Islanti pyöräilijöille täysin toisenlaisen kokemuksen. Harvaan asutulla maaseudulla asutusten välillä saattaa olla jopa kymmeniä kilometrejä, ja polkijat ovat säiden armoilla. Siitä huolimatta Heinonen vakuuttaa, että pyöräilyelämys on kaiken vaivan arvoinen.

– Islannissa pyöräily oli todella erilaista verrattuna aikaisempiin tekemiini matkoihin, sillä sääolosuhteet olivat todella rankat: välillä tuuli ja välillä satoi melko kovastikin. Toisaalta upeat maisemat palkitsivat, ja matka oli ehdottomasti vaivan arvoinen, Heinonen sanoo.

Älä anna välinevauroiden estää matkaa

Polkupyörällä matkailu on kiinni varusteista, ja pelko kumin puhkeamisesta tai vaikkapa vanteen vääntymisestä kesken matkan onkin monille pyöräilymatkailun este. Se on kuitenkin Heinosen mukaan ainoastaan hidaste, sillä apua löytyy lopulta myös epätoivoisilta vaikuttavissa tilanteissa.

– Pyöräillessämme aivan itäisessä Islannissa törmäsin vahingossa matkakumppanini eturenkaaseen, minkä seurauksena se vääntyi. Koko maassa ei ole kovin tiheään pyöräkorjaamoja, ja jouduimmekin odottelemaan, että uusi vanne lennätettiin meille Reykjavikista saakka toiselle puolelle maata. Palvelu toimi onneksi aika nopeasti, sillä matka jatkui jo seuraavana päivänä, Heinonen muistelee.

Seuraavaksi Heinonen suunnittelee pyöräilymatkaa Keski-Eurooppaan, sillä suunnitelmissa on pyöräretki Hollantiin, Saksaan ja Sveitsiin. Tulevan kesän aikana hän aikoo palata myös Viron pyöräreiteille.

Aloita polkupyörämatkailu ulkomailla – katso videolta Arja Heinosen vinkit aloittelijalle!

>> Lue lisää Heinosen polkupyörämatkoista Haavematkoja-blogista

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Jere Kasanen
Video: Vasilis Meschinis

Päivitetty: 27.1.2015

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia