Hyppää sisältöön

Kokeile tätä klassikkoaktiviteettia Abu Dhabissa: aavikkosafari hiekan keskellä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 11.11.2015
Maastoauton etupenkillä istuminen hiekan pöllytessä keskellä aavikkoa on kokemus, joka kuuluu Abu Dhabin -matkaan.

Kuumaa hiekkaa ja korkeita lämpötiloja

Arabiemiraateissa sijaitseva, keskelle aavikkoa rakennettu Abu Dhabi tarjoaa matkailijalle monenlaisia aktiivielämyksiä. Jos korkealle kohoaviin pilvenpiirtäjiin kaipaa vaihtelua, kannattaa ottaa suunnaksi aavikko.

Kaupunkia ympäröivään autiomaahan ei kuitenkaan kannata matkustaa omin päin, sillä korkeita lukemia hipova lämpötila ja haasteelliset ajo-olosuhteet eivät ole sopiva yhdistelmä kokemattomalle aavikkokuskille. Useat matkanjärjestäjät tarjoavat ohjattuja kiertoajeluja aavikolle, joten valinnanvaraa riittää moneen makuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aavikkosafarin ohjelma vaihtelee matkanjärjestäjästä riippuen, mutta noin viiden tunnin mittainen safari voi sisältää aavikkoajelun lisäksi esimerkiksi vierailun kamelisafarilla, pysähdyksen keskellä aavikkoa sekä illallisen beduiiniteltassa.

Abu Dhabi
Aavikkosafarin aikana ohjelmaan voi kuulua esimerkiksi vierailu kamelitilalla.

Ohjelmaan voi kuulua myös mönkijäajeluja sekä arabialaisia ohjelmanumeroita napatanssista vesipiippuun. Aavikon pimeässä illassa ei tule myöskään unohtaa tähtien katselua. Myös perinteiset aavikkoaktiviteetit, lumilaudalla laskeminen hiekkadyyniä pitkin ja varpaiden upottaminen autiomaan lämpimään hiekkaan, onnistuvat aavikkosafarin aikana.

Vauhdikas kyyti maastoautolla

Abu Dhabista on reilun puolen tunnin ajomatka aavikolle, joten kaupunkimaisema vaihtuu autiomaan loputtomaan hiekkaerämaahan nopeasti.

Maastoautoilla kaahailevat kuskit tarjoavat matkustajille kyytiä koko rahan edestä, sillä kokeneet kuskit ajavat aavikolla joka päivä, joten dyynien muodostamat mutkat sekä ikoniset aavikkomaisemat ovat ammattitaitoisille kuskeille tuttuja.

Abu Dhabi
Kokeneet kuskit ajavat maastoautoilla vauhdikkaasti pitkin hiekkadyynejä.

Kuskit eivät siis kauhistele koviakaan nopeuksia, vaan sutivat aavikon hiekassa varauksetta. Maastoautot kurvailevat hiekkadyynien päällä, välillä horisontti on täysin vinossa ja peräkkäin ajavien, useista autoista koostuvan letkan autoissa istuvat matkustajat voivat välillä katsella edessä ajavan auton pohjaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aavikkosafarin ohjelmaan kuuluu tavallisesti useita pysähdyksiä, sillä kuumalla aavikolla autojen moottoreille on annettava mahdollisuus viiletä. Konepelti avoinna tuulettuvien valkoisten maastoautojen rivi ei siis ole erikoinen näky edes keskellä aavikkoa.

Kuskit huolehtivat autoistaan tarkasti, ja esimerkiksi ennen aavikon alkamista maastoautojen renkaiden ilmanpaineita vähennetään, jotta myös takapenkillä istuvat matkustajat voivat nauttia vauhdikkaasta matkasta.

>> Lue lisää vinkkejä Abu Dhabiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Dubain korkein infinity pool

Vau, mikä uima-allas! Tältä näyttää 200 metrin korkeuteen rakennettu infinity pool Dubaissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja