hero taustakuva

Kokeile tätä klassikkoaktiviteettia Abu Dhabissa: aavikkosafari hiekan keskellä

Inka Khanji artikkelin kuva
Aktiivilomat
Maastoauton etupenkillä istuminen hiekan pöllytessä keskellä aavikkoa on kokemus, joka kuuluu Abu Dhabin -matkaan.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 11.11.2015
facebook   whatsapp

Kuumaa hiekkaa ja korkeita lämpötiloja

Arabiemiraateissa sijaitseva, keskelle aavikkoa rakennettu Abu Dhabi tarjoaa matkailijalle monenlaisia aktiivielämyksiä. Jos korkealle kohoaviin pilvenpiirtäjiin kaipaa vaihtelua, kannattaa ottaa suunnaksi aavikko.

Kaupunkia ympäröivään autiomaahan ei kuitenkaan kannata matkustaa omin päin, sillä korkeita lukemia hipova lämpötila ja haasteelliset ajo-olosuhteet eivät ole sopiva yhdistelmä kokemattomalle aavikkokuskille. Useat matkanjärjestäjät tarjoavat ohjattuja kiertoajeluja aavikolle, joten valinnanvaraa riittää moneen makuun.

Aavikkosafarin ohjelma vaihtelee matkanjärjestäjästä riippuen, mutta noin viiden tunnin mittainen safari voi sisältää aavikkoajelun lisäksi esimerkiksi vierailun kamelisafarilla, pysähdyksen keskellä aavikkoa sekä illallisen beduiiniteltassa.

Abu Dhabi
Aavikkosafarin aikana ohjelmaan voi kuulua esimerkiksi vierailu kamelitilalla.

Ohjelmaan voi kuulua myös mönkijäajeluja sekä arabialaisia ohjelmanumeroita napatanssista vesipiippuun. Aavikon pimeässä illassa ei tule myöskään unohtaa tähtien katselua. Myös perinteiset aavikkoaktiviteetit, lumilaudalla laskeminen hiekkadyyniä pitkin ja varpaiden upottaminen autiomaan lämpimään hiekkaan, onnistuvat aavikkosafarin aikana.

Vauhdikas kyyti maastoautolla

Abu Dhabista on reilun puolen tunnin ajomatka aavikolle, joten kaupunkimaisema vaihtuu autiomaan loputtomaan hiekkaerämaahan nopeasti.

Maastoautoilla kaahailevat kuskit tarjoavat matkustajille kyytiä koko rahan edestä, sillä kokeneet kuskit ajavat aavikolla joka päivä, joten dyynien muodostamat mutkat sekä ikoniset aavikkomaisemat ovat ammattitaitoisille kuskeille tuttuja.

Abu Dhabi
Kokeneet kuskit ajavat maastoautoilla vauhdikkaasti pitkin hiekkadyynejä.

Kuskit eivät siis kauhistele koviakaan nopeuksia, vaan sutivat aavikon hiekassa varauksetta. Maastoautot kurvailevat hiekkadyynien päällä, välillä horisontti on täysin vinossa ja peräkkäin ajavien, useista autoista koostuvan letkan autoissa istuvat matkustajat voivat välillä katsella edessä ajavan auton pohjaa.

Aavikkosafarin ohjelmaan kuuluu tavallisesti useita pysähdyksiä, sillä kuumalla aavikolla autojen moottoreille on annettava mahdollisuus viiletä. Konepelti avoinna tuulettuvien valkoisten maastoautojen rivi ei siis ole erikoinen näky edes keskellä aavikkoa.

Kuskit huolehtivat autoistaan tarkasti, ja esimerkiksi ennen aavikon alkamista maastoautojen renkaiden ilmanpaineita vähennetään, jotta myös takapenkillä istuvat matkustajat voivat nauttia vauhdikkaasta matkasta.

>> Lue lisää vinkkejä Abu Dhabiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Renkaiden ilmanpaineita lasketaan, jotta saadaan enemmän pitoa renkaisiin ja näin ollen etenemiskyky on parempi upottavalla hiekalla. Ilmanpaineiden lasku on oikeastaan välltämätöntä, että eteneminen on mahdollista. :)


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.