Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onnistunut syysloma kotimaassa – katso kaupunkilomavinkit Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun

Shutterstock artikkelin kuva
Suomen matkailu
Mitä annettavaa kotimaan matkailulla on syyslomalaisille? Lue syyslomaviikkojen vinkit Suomen kaupunkeihin.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 22.01.2020
facebook   whatsapp

Pääkaupunkiseutu

Helsinki ja muu pääkaupunseutu ovat suosittuja kohteita kotimaan matkalle. Jos olet kotoisin pääkaupunkiseudulta, voit toteuttaa helpon loman staycation-idealla: yövy hotellissa omassa kotikaupungissasi ja tutustu kaupunkiin kuin ulkopaikkakuntalainen.

Jokavuotinen syyslomaperinne on suunnata Linnanmäen Valokarnevaaleille, missä tunnelmallisesta valaistuksesta voi nauttia 10.–20. lokakuuta. Karnevaalin aikana voi huvitella laitteissa ja kuunnella musiikkiesityksiä. Muista kokeilla huvipuiston uusi laite Taiga!

Syysloman aikana voi viedä koko perheen myös sirkukseen, sillä Sirkus Finlandia esiintyy syysloman aikana useina iltoina. Teltta pystytetään Kaisaniemeen.

Jos syysloma kaipaa makeaa lisämaustetta, vieraile Vantaalla Fazerin vierailukeskuksessa. Syysloman aikana vierailukeskuksessa järjestetään muun muassa suklaataiteilua 14.–20. lokakuuta.

Lisää vinkkejä Helsinkiin:

Tampere

Tampereella Valokarnevaalia vastaava ilottelu on Särkänniemen huvipuiston Karmiva karnevaali, jonka aikana puisto valaistaan. Karnevaalikulttuurista ja iltativolitunnelmasta ammentava karnevaaliviikko on sopiva kaikenikäisille, sillä huvipuisto jaettu eritasoisiin alueisiin pelottavuutensa mukaan.

Tekemistä riittää myös musikaalien ystäville, sillä Tampere-talolla esitetään suosittua Notre Damen kellonsoittajaa. Samalla voi poiketa Tampere-talon Muumimuseossa.

Tampereen syystunnelmasta pääsee nauttimaan myös täysin siemauksin Rauhaniemen kansankylpylässä, jossa kylmähermoisimmat voivat pulahtaa suoraan saunasta järviveteen. Jos taas extreme-urheilu ei innosta, voi ulkoilla Pyynikin harjumaisemissa ja pistäytyä munkilla. Hurjapäät voivat lauantaisin laskeutua näkötornin huipulta köyden varassa.

Turku

Syyslomalle Turkuun? Tarkista museoiden tarjonta! Esimerkiksi Turun linnassa voi syysloman aikana osallistua Pikkuritarikierroksille tai Historian kauheuksia -kierrokselle, joka on kielletty alle 11-vuotiailta. 18. lokakuuta pyörähtävät käyntiin myös Kidutusta, kuolemaa ja kummituksia -kierrokset, joissa pääsee tutustumaan Turun linnan pimeään historiaan.

Hiukan hilpeämmille koko perheen syyslomamatkoille sopivat esimerkiksi Apteekkimuseon, Kuralan kylämuseon ja Aboa Vetus & Ars Novan tapahtumat. Älä unohda vierailla lasten kanssa Naantalissa, sillä myös Naantalin Muumimaailmassa on syyslomalla erityisohjelmaa.

Testaa myös Visit Turun kävelykierrokset, jotka tutustuttavat kaupungin jokivarteen, ruokaan ja kulttuuriin.

Lähde kylpylälomalle

Jos Suomen lokakuun huono sää jännittää tai edellä mainittuihin kaupunkeihin on pitkä matka, läheltä löytyy lähes aina kylpylä hauskan syyslomapäivän viettoon. Kylpylät Hangosta Saariselälle tarjoavat rentoa ajanvietettä niin perheille kuin pariskunnillekin.

Lue lisää vinkkejä kylpylälomalle:

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.