Hyppää sisältöön

Onnistunut syysloma kotimaassa – katso kaupunkilomavinkit Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.01.2020
Mitä annettavaa kotimaan matkailulla on syyslomalaisille? Lue syyslomaviikkojen vinkit Suomen kaupunkeihin.

Pääkaupunkiseutu

Helsinki ja muu pääkaupunseutu ovat suosittuja kohteita kotimaan matkalle. Jos olet kotoisin pääkaupunkiseudulta, voit toteuttaa helpon loman staycation-idealla: yövy hotellissa omassa kotikaupungissasi ja tutustu kaupunkiin kuin ulkopaikkakuntalainen.

Jokavuotinen syyslomaperinne on suunnata Linnanmäen Valokarnevaaleille, missä tunnelmallisesta valaistuksesta voi nauttia 10.–20. lokakuuta. Karnevaalin aikana voi huvitella laitteissa ja kuunnella musiikkiesityksiä. Muista kokeilla huvipuiston uusi laite Taiga!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Syysloman aikana voi viedä koko perheen myös sirkukseen, sillä Sirkus Finlandia esiintyy syysloman aikana useina iltoina. Teltta pystytetään Kaisaniemeen.

Jos syysloma kaipaa makeaa lisämaustetta, vieraile Vantaalla Fazerin vierailukeskuksessa. Syysloman aikana vierailukeskuksessa järjestetään muun muassa suklaataiteilua 14.–20. lokakuuta.

Lisää vinkkejä Helsinkiin:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tampere

Tampereella Valokarnevaalia vastaava ilottelu on Särkänniemen huvipuiston Karmiva karnevaali, jonka aikana puisto valaistaan. Karnevaalikulttuurista ja iltativolitunnelmasta ammentava karnevaaliviikko on sopiva kaikenikäisille, sillä huvipuisto jaettu eritasoisiin alueisiin pelottavuutensa mukaan.

Tekemistä riittää myös musikaalien ystäville, sillä Tampere-talolla esitetään suosittua Notre Damen kellonsoittajaa. Samalla voi poiketa Tampere-talon Muumimuseossa.

Tampereen syystunnelmasta pääsee nauttimaan myös täysin siemauksin Rauhaniemen kansankylpylässä, jossa kylmähermoisimmat voivat pulahtaa suoraan saunasta järviveteen. Jos taas extreme-urheilu ei innosta, voi ulkoilla Pyynikin harjumaisemissa ja pistäytyä munkilla. Hurjapäät voivat lauantaisin laskeutua näkötornin huipulta köyden varassa.

Turku

Syyslomalle Turkuun? Tarkista museoiden tarjonta! Esimerkiksi Turun linnassa voi syysloman aikana osallistua Pikkuritarikierroksille tai Historian kauheuksia -kierrokselle, joka on kielletty alle 11-vuotiailta. 18. lokakuuta pyörähtävät käyntiin myös Kidutusta, kuolemaa ja kummituksia -kierrokset, joissa pääsee tutustumaan Turun linnan pimeään historiaan.

Hiukan hilpeämmille koko perheen syyslomamatkoille sopivat esimerkiksi Apteekkimuseon, Kuralan kylämuseon ja Aboa Vetus & Ars Novan tapahtumat. Älä unohda vierailla lasten kanssa Naantalissa, sillä myös Naantalin Muumimaailmassa on syyslomalla erityisohjelmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Testaa myös Visit Turun kävelykierrokset, jotka tutustuttavat kaupungin jokivarteen, ruokaan ja kulttuuriin.

Lähde kylpylälomalle

Jos Suomen lokakuun huono sää jännittää tai edellä mainittuihin kaupunkeihin on pitkä matka, läheltä löytyy lähes aina kylpylä hauskan syyslomapäivän viettoon. Kylpylät Hangosta Saariselälle tarjoavat rentoa ajanvietettä niin perheille kuin pariskunnillekin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue lisää vinkkejä kylpylälomalle:

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Magical Pond -iglut Rukalla

Tältä näyttävät Rukan tyylikkäät lasi-iglut – sängystä näet revontulet ja valoisat kesäyöt

Uusi Strawberry-hotelli Turkuun

Uusi hotelli Turkuun – tuttu toimija laajentaa: “Matka Suomessa on vasta alkanut”

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja