Hyppää sisältöön

Tässä vinkit onnistuneeseen lomaan Tampereella: 24 nähtävyyttä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.11.2023
Tampereella riittää nähtävää kaikenikäisille kävijöille. Katso tästä vinkit kaupungin kiinnostavimpiin paikkoihin ja nauti kotimaan kaupunkilomasta!

1. Näsinneula

Tampereen maamerkki ja tunnetuin kohde on 168-metrinen Näsinneula eli korkea torni, joka kohoaa kaupungin ylle Näsijärven rannalla. Vuonna 1971 valmistunut näkoalatorni pitää sisällään 120 metrissä sijaitsevan näköalaterassin, kahvilan sekä näköalaravintolan, jonka erikoisuus on pyörivä lattia.

Näsinneula on Pohjoismaiden toiseksi korkein näköalatorni.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Visit Tampere/Laura VanzoNäsinneula, Tampere
Näsinneula on Tampereen ikonisimpia maamerkkejä.

Näsinneulan näköalaterassille pääsee vuonna 2020 uusitulla hissillä, joka nousee ylös kuuden metrin sekuntinopeudella. Huipulle on myös 700 portaasta koostuva reitti, joka on turvallisuussyistä suljettu yleisöltä. Lippu Näsinneulaan maksaa noin kymmenen euroa.

2. Särkänniemi

Tampereen huippusuosittu huvipuisto Särkänniemi tarjoaa kesäisin riemukkaita hetkiä kaikeinikäisille. Särkänniemi aloitti toimintansa yli 40 vuotta sitten, ja nykyisin se on Tampereen tunnetuin nähtävyys ja yksi Suomen monipuolisimmista huvittelukeskuksista.

Visit Tampere/Laura VanzoSärkänniemi, Tampere
Särkänniemi on monille Tampereen-loman kohokohta.

Huvilaitealueella viihtyvät niin isot kuin pienetkin. Alueella on lähes 30 huvilaitetta, joista suosituimpia ovat Tornado-vuoristorata sekä Trombi. Kuumana kesäpäivänä huvittelijoita viilentävät Tukkijoki ja Koskiseikkailu. Hurjimmat uskaltavat kyytiin High Voltageen, joka pyörittää matkustajiaan pyörremyrskyn lailla kolmeen suuntaan.

Särkänniemen elämyspuiston akvaariossa pääsee tutustumaan värikkäisiin kaloihin, Koiramäen alueella taas voi uppoutua Mauri Kunnaksen luomaan satumaailmaan ja vierailla on mahdollisuus tervehtiä myös kotieläinpihan asukkaita. Särkänniemen alue on avoinna vain kesäkaudella, mutta Koiramäki avautuu joulun alla lapsiperheiden rakastamaan Koiramäen jouluun.

Särkänniemi

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Museokeskus Vapriikki

Monipuolinen museokeskus Tampereen sydämessä tarjoaa tekemistä vaikka koko päiväksi. Museokeskus Vapriikki koostuu lukuisista museoista ja näyttelytiloista, minkä lisäksi siellä on myös kahvila ja suurikokoinen lounasravintola.

Vapriikissa toimivat Tampereen luonnontieteellinen museo, Tampereen kivimuseo, Postimuseo, Suomen Jääkiekkomuseo, Mediamuseo Rupriikki, ja Suomen Pelimuseo. Lisäksi museokeskuksessa on vielä useita näyttelytiloja, joten samanaikaiseksi Vapriikissa voi olla kaikkiaan jopa 13 näyttelyä.

Inka KhanjiPelimuseo, Tampere
Vapriikissa sijaitseva pelimuseo tarjoaa kierroksen pelien historiaan. Tämä näkymä vie monet 90-luvulle.

Museo- ja näyttelytoiminnan lisäksi Vapriikin tiloissa toimii lukuisia muita toimijoita, muun muassa kuva-arkisto ja Pirkanmaan maakuntamuseo.

Samalla 15 euron lipulla on mahdollisuus vierailla rakennuksen kaikissa näyttelyissä. Lyhyeenkiin vierailuun kannattaa varata parisen tuntia aikaa, jotta Vapriikista ehtii saada jonkinlaisen käsityksen. Vapriikin museokauppa on valittu vuonna 2022 Vuoden museokaupaksi.

4. Pyynikin näkötorni ja luonnonsuojelualue

Luonnonkaunis Pyynikinharju on maailman korkein soraharju, joka kohoaa yli 150 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Tunnetuin kohde harjulla on Pyynikin näkötorni, josta avautuvat hienot näkymät Tampereen yli. Myös Näkötornin kahvilan kuuluisat munkit houkuttelevat herkkusuita ympäri vuoden. Käy testaamassa, pystytkö syömään munkkisi kokonaan nuolematta huulia kertaakaan!

Visit Tampere/Laura VanzoPyynikin näkötorni, Tampere
Pyynikin näkötorni sijaitsee kauniilla paikalla luonnonsuojelualueen keskellä.

Pyynikin alue on luonnonsuojelualuetta, joten ulkoillessa tulee pysytellä merkityillä reiteillä. Matkailijan kannalta kiinnostavin on vuonna 2023 kunnostettu, kahden ja puolen kilometrin mittainen Pyynikin luontopolku, joka kiertää alueen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pyynikki hellii myös hurjapäitä, sillä näkötornista voi laskeutua alas köyden varassa kesällä ja talvella. Köysilaskeutuminen alkaa 26 metristä, mutta näkötornin sijainti harjun huipulla tuo tunteen vielä korkeammasta paikasta.

5. Kauppahalli

Vuonna 1901 valmistunut Tampereen kauppahalli sijaitsee keskeisellä paikalla Hämeenkadun varrella, mutta hieman piilossa. Perinteinen kauppahallirakennus avautuukin parhaiten Hallituskadun puolelta, missä sijaitsee kauppahallin pääsisäänkäynti.

Suosittu kauppahalli pitää sisällään kolme käytävää, joiden varrella on useita ravintoloita, kahviloita ja erikoisliikkeitä kuten liha- ja kalakauppiaita sekä esimerkiksi juusto- ja herkkumyymälä. Kaupungin omistamassa hallissa ei toimi ketjuja, vaan valikoima on pyritty pitämään niin paikallisena kuin suinkin.

Visit Tampere/Laura VanzoTampere, Suomi
Tampereen kauppahalli on suosittu tapaamis- ja lounaspaikka.

Kauppahallin tunnelma on kiireinen erityisesti lounasaikaan, mutta rauhoittuu iltapäivän edetessä. Silloin on paras hetki käydä maistelemassa juustoja, nappaamassa ruokatuliaiset ja ihailemassa kaunista rakennusta.

6. Pispalan kaupunginosa

Muutaman kilometrin päässä Tampereen rautatieasemasta sijaitseva Pispalan kaunis puutaloalue on paikka, joka houkuttaa matkailijoita niin kauniin arkkitehtuurinsa kuin Pispalanharjulta avautuvien maisemienkin ansiosta.

Varsinaisia nähtävyyksiä Pispalassa ei harjun näköalapaikkaa lukuun ottamatta juurikaan ole, mutta alueen omintakeinen tunnelma on monien mielestä jo itsessään kokemisen arvoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Visit Tampere/Laura VanzoPispala, Tampere
Pispalan värikkäät puutalot ja harjumaisema houkuttavat retkelle kaupunginosaan.

Paras tapa suunnata Pispalaan on jalkaisin tai bussilla, sillä alueen kapeat kadut ja suuret korkeuserot tuovat tiukkoja tilanteita autoilijoille. Runsas portaiden määrä käy parhaimmillaan kuntoilusta, mutta harjun laella Pyykkimettän puistossa avautuva näkymä Pyhäjärvelle on jokaisen hikikarpalon arvoinen.

7. Tallipiha

Lyhyen kävelymatkan päässä rautatieasemalta sijaitsee viehättävä Tallipiha, jossa tunnelmallisia puutaloja ja kojuja, joista osa on avoinna vuoden ympäri. Pienissä putiikeissa myydään käsitöitä, sisustustuotteita sekä herkkuja. Alueella on myös kahvila, jossa voi nauttia vastapaistettuja leivonnaisia sekä lounasta.

Visit Tampere/Laura VanzoTallipiha, Tampere
Tallipiha on vehreimmillään alkukesästä, mutta alue koristellaan tunnelmalliseksi jokaisena vuodenaikana.

Alun perin Tallipiha rakennettiin hevosia ja hevosenhoitajia varten Finlaysonin tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeckin toimesta 1800-luvulla.

Tallipihan alueella järjestetään ympäri vuoden erilaisia tapahtumia. Lapset viihtyvät poniajeluilla sekä vanhanajan karusellissa, mutta koettavaa on myös isommille.

8. Amurin työläismuseokortteli

Amurin työläismuseokortteli on nimensä mukaisesti yhden korttelin kokoinen alue, joka kertoo Tampereen työläishistoriasta yhdeksän vuosikymmenen aikana.

Alueella on pystyssä viisi alkuperäistä asuinrakennusta ja neljä piharakennusta. Korttelin alueelta löytyy myös suutarinverstas, leipomo, osuuskauppa sekä paperi- ja lyhyttavarakauppa. Tutustumalla alueen historiaan ja entisten asukkaiden elämään pääset mielenkiintoiselle matkalle menneisyyteen. Kierroksen jälkeen kannattaa vierailla Kahvila Amurin Helmessä ja nauttia paikan oman leipomon tuotteita.

Visit Tampere/Laura VanzoAmurin työläismuseokortteli, Tampere
Historiallinen matka ajassa taaksepäin toteutuu Amurissa.

Amurin työläismuseokortteli on avoinna kesällä ja silloin siellä järjestetään myös tapahtumia. Kahvila Amurin Helmi on avoinna ympäri vuoden.

9. Näsijärven ja Pyhäjärven risteilyt

Tampereen kaupunki sijaitsee kahden suuren järven välissä. Sekä Näsijärven että Pyhäjärven puolella järjestetään erilaisia risteilyjä, joilla pääsee ihailemaan Tamperetta kauneimmillaan.

Näsijärveä pääsee näkemään risteilyllä joko parin tunnin matkalla tai koko päivän kestävällä risteilyllä. Seitsemän tunnin saaristopäivä sisältää muutaman pysähdyksen ja ruokailun. Lisätietoja risteilyistä löytyy Visit Näsijärven sivuilta.

Pyhäjärven laivaliikenne lähtee Laukontorin satamasta. Laivalla voi matkata Visavuorelle ja aina Hämeenlinnaan saakka, tai nauttia vain iltaristeilystä Pyhäjärven laineilla. Valittavana on reittimatkojen lisäksi päivä- ja iltaristeilyjä. Lisätietoja Hopealinjojen verkkosivuilta.

10. Sara Hildénin taidemuseo

Särkänniemen alueella sijaitseva Sara Hildénin taidemuseo on modernin taiteen museo, jossa vaihtuu näyttely kolme kertaa vuodessa. Vuonna 1979 valmistunut museo oli Tampereen ensimmäinen museorakennus, joka rakennettiin juurikin taidemuseoksi. Rakennus onkin kestänyt mainiosti aikaa, ja toimii taidemuseona yhä erinomaisesti.

Sara Hildénin säätiön kokoelman teoksia on näytillä museossa aika ajoin, mutta pienessä museossa on näyttelytilaa rajattu määrä. Kokoelma kattaa kaikkiaan viisi tuhatta teosta, mukaan lukien muun muassa teoksia Joan Mirólta, Francis Baconilta, Paul Kleelta, ja Alberto Giacomettilta.

Inka KhanjiSara Hildénin taidemuseo
Syksyllä 2023 taidemuseossa on näytillä korealaisen Lee Bulin kokoelma.

Museon suurin kohderyhmä ovat eläkeläiset ja koululaiset, mutta erityisesti heinä–elokuussa museossa vierailee myös runsaasti matkailijoita.

Museo on maanantaisin suljettu, ja yhtenä perjantaina kuukaudessa museoon on ilmainen sisäänpääsy. Aikuisten lippu maksaa 15 euroa, alle 7-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi. Museon yhteydessä toimii myös kahvila Café Sara.

11. Finlaysonin alue

Tammerkosken rannalla sijaitseva Finlaysonin tehdasalue kätkee sisälleen Suomen ensimmäisen teollisuuskaupungin syntyhistorian. Edistyksellisen tehtaan tiloissa on muun muassa syttynyt Suomen ensimmäinen hehkulamppu vuonna 1882.

Visit Tampere/Laura VanzoFinlayson, Tampere
Finlaysonin alueella on paljon toimistoja, mutta myös ravintoloita ja elokuvateatteri.

Alueella on tänä päivänä paljon erilaista toimintaa. Siellä on muun muassa elokuvateatteri ja runsaasti ravintoloita. Tutustumisen arvoinen on esimerkiksi Panimoravintola Plevna, jossa maistuvan illallisen ohessa voi maistella oman panimon oluita.

Tehdashistoriaan voi tutustua opastetuilla kävelykierroksilla sekä vierailemalla Työväenmuseo Werstaassa. Tutustu samalla myös Höyrykonemuseoon.

12. Rauhaniemen kansankylpylä

Maailman saunapääkaupungiksi vuonna 2018 valitulla Tampereella riittää saunoja. Rauhaniemen kansankylpylä sijaitsee muutaman kilometrin päässä Tampereen keskustasta, ja tarjoaa kävijöille kaksi eri lämpöistä saunaa, hiljaisen jurttasaunan sekä mahdollisuuden pulahtaa Näsijärveen. Talvisin Rauhaniemessä on avanto.

Vuonna 1929 perustettu kansankylpylä on avoinna vuoden jokaisena päivänä, ja sauna lämpiää arkisin kello 14 alkaen. Viikonloppuisin saunomaan on mahdollista päästä jo aiemmin.

Visit Tampere/Laura VanzoRauhaniemen kansankylpylä, Tampere
Rauhaniemen kansankylpylä on suosittu sauna niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Saunomisen lisäksi Rauhaniemessä voi SUP-lautailla ja siellä järjestetään myös saunajoogaa. Kansankylpylän läheisyydessä sijaitsee myös ulkokuntosali.

13. Tammerkoski

Tampereen keskustassa pauhaava Tammerkoski yhdistää Näsijärven ja Pyhäjärven, ja tuo kaupunkiin oman tunnelmansa. Koskella on suuri merkitys Tampereen tunnelmaan ja kaupunkikuvaan, minkä lisäksi se on myös ensimmäisiä asioita, joita monille matkailijoille tulee mieleen Tampereesta.

Visit Tampere/Laura VanzoTammerkoski
Tammerkosken ranta on suosittu tapaamispaikka.

Kosken ympärillä avautuva Koskipuisto on suosittu tapaamispaikka kaikenikäisten keskuudessa, ja nurmet täyttyvät ihmisistä kesäviikonloppuisin. Joulun alla järjestettävät Valoviikot avataan juuri Tammerkosken vesiesityksellä, ja vappuna teekkarit suorittavat perinteisen teekkarikasteen Tammerkosken vesissä.

Vaikka kyseessä on koski, pauhaa se harvoin ja on suurimman osan ajasta rauhallinen.

14. Keskustori

Hämeenkadun varrella Tampereen teatterin edustalla sijaitseva Keskustori on kaupunkilaisten kohtaamispaikka erityisesti kesäisin ja joulun alla. Kesäkuukausina Keskustorin täyttävät kesäkeitaan terassit, joulun alla taas Tampereen rakastettu joulutori.

Visit Tampere/Laura VanzoKeskustori, Tampere
Keskustori on Tampereen keskeisimpiä paikkoja.

Keskustori on muutenkin kohde, jota ei voi olla huomaamatta Tampereen-matkalla. Hämeenkadun suosituimmat bussipysäkit sijaitsevat torin edustalla, ja sen läheisyydessä on myös runsaasti kauppoja, kahviloita ja ravintoloita.

15. Kaupin urheilupuisto

Kaupin alueella, noin 2,5 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva urheilupuisto on vehreä ulkoilualue, jossa voi nautiskella metsästä kaikkina vuodenaikoina. Ulkoilureitti on kaikille avoin, ja urheilupuistossa voi harrastaa jalkapalloa, pesäpalloa, tennistä, hiihtoa, maastojuoksua, jousiammuntaa ja vinttikoirajuoksua.

Visit Tampere/Laura VanzoKaupin urheilupuisto, Tampere
Kaupissa pääsee uppoutumaan keskelle metsää erinomaisten ulkoilureittien avulla.

Valaistuja reittejä on 32 kilometrin verran. Kaupin stadionin yhteydessä on huoltorakennus, jossa on pukutilat. Urheilupuiston lähellä sijaitsee myös Kaupinojan sauna ja uimapaikka.

16. Muumimuseo

Maailman ainoa Muumimuseo sijaitsee Tampereella, Tampere-talon yhteydessä. Tunnelmallinen museo vie matkalle muumitarinoiden tunnelmiin ja esittelee henkilöhahmot interaktiivisten elämysten ja satujen kautta.

Inka KhanjiMuumimuseo, Tampere
Muumimuseo on tunnelmallinen vierailukohde koko perheelle.

Muumimuseossa on esillä monenlaisia figuureja, joiden yhteydessä voi kuunnella katkelmia tutuista saduista, ja museokierroksen aikana pääsee tekemään matkan Tove Janssonin rakastetuimpiin tarinoihin. Museon näyttelyt on koottu Tampereen taidemuseolle vuonna 1986 lahjoitetun Janssonin muumitaiteen kokoelman pohjalta.

Muumimuseo soveltuu parhaiten kouluikäisille tai sitä vanhemmille Muumi-faneille, mutta perheen kaikkein pienimmät muumien ystävät viihtyvät museossa myös. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin, aikuisen lippu maksaa 14,50 euroa, 7–17-vuotiaiden lippu 7 euroa. Alle 7-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi.

17. Pääkirjasto Metso

Hämeenpuiston ja Pirkankadun kulmassa sijaitseva, varsin erikoisen näköinen Tampereen pääkirjasto Metso on mukava vierailupaikka myös matkailijalle. Kirjasto tarjoaa kattavat palvelut, jotka sijaitsevat kolmessa kerroksessa. Kirjastossa on muun muassa lehtisali, kahvila, musiikkiosasto sekä lasten ja nuorten osasto.

Visit Tampere/Laura VanzoPääkirjasto Metso
Kirjastossa on runsaasti mukavia oleskelualueita.

Kirjasto on valmistunut vuonna 1986 ja rakennus on Raili ja Reima Pietilän suunnittelema jokaista ovenkahvaa myöten. Kirjastorakennus uusittiin vuosina 2015–2017, ja nykyisin kirjasto toimii mainiosti esimerkiksi etätyöskentelytilanta. Ylhäältä katsottuna kirjasto muistuttaa metsoa soitimella.

18. Poliisimuseo

Suomen ainoa Poliisimuseo sijaitsee Hervannassa poliisiammattikorkeakoulun yhteydessä, ja on ilmainen vierailukohde kaikille poliiseista kiinnostuneille. Näyttely esittelee poliisin työtä, ja näytillä on myös varusteita ja kalustoa. Saatavana on ilmainen ääniopastus suomeksi ja englanniksi.

Esillä on myös vaihtuvia näyttelyjä eri teemoilla. Museovierailuun kannattaa varata noin tunti aikaa, jolloin näyttelyt ehtii kiertää hyvin. Poliisimuseon yhteydessä ei ole kahvilaa, mutta mukaan voi ottaa omat eväät.

19. Keskustan ostoskadut

Tampereen ostostarjonta on erinomainen, ja keskusta-alue on täynnä kivijalkamyymälöitä niin ketjuliikkeiden kuin itsenäisten yritysten osalta. Kotimaisten suunnittelijoiden tuotteita ja Tampere-tuliaisia voi ostaa esimerkiksi Hämeenkadun Miela-myymälästä ja Hatanpään valtatien varrella sijaitsevasta Taito Shop -myymälästä.

Visit Tampere/Laura VanzoAleksis Kiven katu, Tampere
Tunnelmallinen Aleksis Kiven katu on mainio shoppailukohde.

Aleksis Kiven katu pitää sisällään suuren määrän erikoisliikkeitä pienellä alueella, joten se sopii erinomaisesti nopeallekin kauppakierrokselle. Kadun varrella sijaitsevat muun muassa Palmrothin ja Pispala Clothingin myymälät.

20. Niagaran elokuvateatteri

Kehräsaaren tunnelmallisessa tehdasmiljöössä sijaitseva yksityinen elokuvateatteri Arthouse Cinema Niagara pitää sisällään yhden 125-paikkaisen salin. Sijainti on tunnelmallinen, ja elokuvateatterin lisäksi alueella on pieniä putiikkeja ja ravintoloita.

Elokuvateatterissa ei ole paikkalippuja, vaan istumapaikat valitaan saapumisjärjestyksessä. Tarjolla on aika ajoin myös päivänäytöksiä, ja ohjelmistossa on eurooppalaisia elokuvia, mutta myös monenlaista erikoisohjelmaa.

Niagaran elokuvateatterin yhteydessä toimii myös kahvila-baari Raina, josta saa esimerkiksi pizzaa ja olutta.

21. Hatanpään arboretum

Tunnelmallinen Hatanpään arboretum on paikka, missä eri vuodenaikojen vaihtelua voi tarkastella eturivin paikoilta käsin. Alueelle on istutettu runsaasti pensaita, perennoja, puita, yksivuotisia kesäkukkia sekä maustekasveja. Arboretum on parhaimmillaan keväisin ja alkukesästä, esimerkiksi tulppaanien ja ruusujen kukinta-aikaan.

Visit Tampere/Laura VanzoHatanpään arboretum, Tampere
Hatanpään arboretum on parhaimmillaan keväästä ja alkukesästä.

Arboretumin alueeseen kuuluu kaikkiaan kolme eri puistoa: Hatanpään arboretum, Hatanpään Kartanopuisto ruusutarhoineen ja Vihilahdenpuisto. Puiston alueella sijaitsee myös Hatanpään kartano ja kesäisin alueelle avautuu kaksi kahvilaa.

22. Rajaportin sauna

Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva yleinen sauna löytyy tietenkin Tampereelta, ja se on Pispalassa sijaitseva Rajaportin sauna. Saunakortteli on rakennettu 1900-luvun alussa ja on nykyisinkin suosittu saunakohde. Saunassa on erikseen miesten ja naisten osastot, mutta vilvoittelupiha on yhteinen.

Visit Tampere/Laura VanzoRajaportin sauna
Suomen vanhimmalla saunalla voi nautiskella lempeistä löylyistä.

Rajaportin sauna on hyvin perinteinen sauna, ja kummankin saunan lauteille mahtuu kerrallaan 12 saunojaa vieretysten. Nykyisin sauna on Tampereen kaupungin omistuksessa.

Sauna on avoinna neljänä päivänä viikossa iltapäivästä iltaan, ja sisäänpääsyn hinta vaihtelee vierailupäivästä riippuen. Alkuviikosta saunominen maksaa 8 euroa ja viikonloppuna 12 euroa.

23. Vakoilumuseo

Finlaysonin alueella sijaitsee Suomen Vakoilumuseo, jossa voi perehtyä esimerkiksi salakuuntelun ja -kirjoituksen saloihin. Ryhmille on tilauksesta saatavilla muun muassa agenttikoulu ja valheenpaljastustesti.

Museossa pääsee tutustumaan vakoiluun osana historiaa ja yhteiskuntaa niin suomalaisesta kuin kansainvälisestäkin näkökulmasta.

Visit Tampere/Laura VanzoVakoilumuseo, Tampere
Tampereen vakoilumuseossa voi tutustua monenlaisiin vakoilutarvikkeisiin ja todellisiin vakoojiin.

Vakoilumuseo avattiin vuonna 1998, jolloin se oli maailman ensimmäinen vakoilumuseo. Sijainti määrittyi sen vuoksi, että Suomessa on ollut runsaasti vakoilua jo maan geopoliittisen sijainnin vuoksi. Museo on avoinna päivittäin. Aikuisen lippu maksaa 10 euroa, alle 6-vuotiaat vierailevat museossa ilmaiseksi.

24. Moro Sky Bar

Vuonna 2014 Tampereen kaupunkikuvaan kohosi uusi 25-kerroksinen hotellirakennus Solo Sokos Hotel Torni Tampere, jonka ylimpään kerrokseen avattiin näköalabaari.

Moro Sky Bar on vakiinnuttanut asemansa kaupungin hulppeimpien maisemien kohteena. Sieltä avautuvat näkymät kaikkiin ilmansuuntiin ja kolmelle järvelle: Pyhäjärvelle, Näsijärvelle ja Iidesjärvelle.

Visit Tampere/Laura VanzoMoro Sky Bar, Tampere
Moro Sky Barista avautuu upeat maisemat Tampereen yli.

Rento cocktailbaari sijaitsee 88 metrin korkeudessa. Tarjolla on arkipäivisin keittolounasta, joten maisemista voi nautiskella myös päiväsaikaan. Baariin on 18 vuoden ikäraja kello 18 alkaen.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Tampereelle

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tampereen parhaat ravintolat

Ravintolavinkit Tampereelle – 26 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Tallinna, Viro

Air Baltic aloittaa lennot Tampereelta Tallinnaan

Tampereen hotellit

Tampereen 10 kiinnostavinta hotellia – mikä näistä sopii sinulle?

Kaikki Suomen huvipuistot

Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja