Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Helsingin hotellit – 10 majoitusvinkkiä pääkaupunkiin

Shutterstock artikkelin kuva
Helsingin kattava hotellitarjonta tuo vaihtoehtoja monenlaisille matkailijoille. Mikä näistä on sinun valintasi?
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 11.05.2022
facebook   whatsapp

St. George, Kamppi

Keväällä 2018 Helsingin keskustaan avattu huipputyylikäs St. George hemmottelee vieraita 148 luksustason huoneella ja viidellä sviitillä. Seitsenkerroksisesta hotellista avautuu näkymät Helsingin Vanhaan Kirkkopuistoon ja huoneissa voi nauttia kauniista sisustuksesta ja laadukkaista kylpytuotteista.

Huoneiden varusteluun kuuluvat muun muassa hiilihapotuslaite, Hintsa Performance -hyvinvointikokemus sekä hotellin omat kuntosalielämykset. Kukin huone on sisustettu yksilöllisesti ja pilke silmäkulmassa.

Hotellin erikoisuus on sen oma leipomo, mutta lisäksi St. Georgessa on oma ravintola, spa sekä huipputyylikäs afternoon tea -tarjoiluista tunnettu Wintergarden-baari. Hotellissa järjestetään lisäksi runsaasti yleisötapahtumia, muun muassa joogaa ja kirjakerho.

>> Varaa majoitus St. Georgesta!

St. George
Yrjönkatu 13 C

Original Sokos Hotel Presidentti, Kamppi

Aivan Helsingin sydämessä sijaitseva Original Sokos Hotel Presidentti yllättää: perinteiseen kotimaiseen ketjuhotelliin kuuluva majapaikka onkin persoonallinen valinta!

Hotellin viidessä majoituskerroksessa on kussakin oma teemansa, josta asiakkaat voivat valita mieleisensä. Kokonaisuudesta vastaa Ivana Helsingin suunnittelija Paola Suhonen, joka on suunnitellut hotellin suomalaisuuden eri puolia ilmentävät huoneet.

Kerrosten teemoja ovat muun muassa kesäinen juhannus, rauhallinen hiljaisuus ja värikäs satumetsä. Hotellin yhteydessä toimivat ravintola ja baari.

>> Varaa majoitus Hotelli Presidentistä!

Original Sokos Hotel Presidentti
Eteläinen Rautatienkatu 4

Hilton Helsinki Strand, Siltasaari

Aivan Pitkänsillan vieressä sijaitseva Hilton Helsinki Strand takaa merelliset maisemat ja mainion palvelun. Hotellissa on 190 tyylikästä huonetta, joista noin puolesta avautuu merinäkymä.

Parasta hotellissa ovat yleiset tilat, sillä aulaa hallitseva atrium tuo risteilyaluksen henkeä hotelliin. Hotellin valoisa BRO-ravintola on erityisen tunnelmallinen, mihin vaikuttavat mukava sisustus ja ikkunoista avautuvat maisemat. Hilton Strandin aamiainen on monipuolinen, ja tarjoaa rutkasti vaihtoehtoja.

Hilton Strandin palveluihin lukeutuvat myös saunat ja sisäuima-allas, minkä lisäksi hotellin ylimmässä kerroksessa on pieni kuntosali. Strandissa palvelee myös Executive lounge, joka on Executive-kerroksen vieraiden käytössä.

>> Varaa majoitus Hilton Strandista!

Hilton Helsinki Strand
John Stenbergin ranta 4

Hotel Katajanokka, Katajanokka

Tunnelmallisen Hotel Katajanokan valttikortteja ovat mainio palvelu ja viihtyisä sisustus mutta erityisesti hotellin historia. Vanhan lääninvankilan tiloissa toimivan hotellin huoneet on rakennettu vanhoihin selleihin, ja vankilatunnelma on hotellissa edelleen vahvasti läsnä, ja tuo oman hauskan lisänsä vierailuun.

Hotelli avattiin vuonna 2007, vain viisi vuotta vankilan sulkemisen jälkeen. Huoneet on yhdistelty useammasta sellistä, ja tasokkaan hotellin mukavuuksista nauttiessa on vaikea kuvitella samojen tilojen olleen aiemmin huomattavasti karumpia. Aiemmasta käyttötarkoituksesta johtuen huoneissa on tavallista paksummat seinät.

Kävijät voivat edelleen vierailla hotellin ravintolan yhteydessä olevassa eristyssellissä, joka muistuttaa rakennuksen historiasta. Hotel Katajanokka on kuulunut vuodesta 2018 lähtien kansainväliseen Marriott-ketjuun.

>> Varaa majoitus Hotel Katajanokasta!

Hotel Katajanokka
Merikasarminkatu 1 A

Marski by Scandic, Kamppi

Mannerheimintiellä sijaitseva legendaarinen Marski-hotelli uudistui täysin vuonna 2019, ja on nyt huipputrendikäs majapaikka. Scandicin Signature-konseptin ensimmäinen Suomen-hotelli rakentuu finnfullness-teeman ympärille, ja suomalaisuus näkyykin hotellissa innovatiivisilla tavoilla esimerkiksi ilmaisen saunajoogan ja hotellin Kuusi palaa -ravintolan muodossa.

Huoneissa on käytetty rohkeasti värejä, ja ne poikkeavat selvästi perinteisistä Scandic-hotelliketjun huoneista. Hotellissa on kahdeksan huonetyyppiä, jotka vaihtelevat 20-neliöisestä yhden hengen huoneesta 48 neliön kahden hengen huoneeseen. Lisäksi hotellissa on neljälle hengelle suunnattuja sviittejä.

Marski by Scandic tarjoaa monenlaisia palveluja niin hotellivieraille kuin kaupunkilaisillekin, ja hotellin kaikki tapahtumat ovatkin avoimia kaikille. Ravintolan lisäksi hotellissa on kahvila, baari, kuntohuone ja saunatila.

>> Varaa majoitus Marski by Scandicista!

Marski by Scandic
Mannerheimintie 10

Hotel Kämp, Kluuvi

Helsingin ylellisimmän hotellin mainetta kantava Hotel Kämp sijaitsee Kluuvin kaupunginosassa aivan Esplanadin puiston reunalla. Kämp Collection Hotels -ketjuun kuuluva luksushotelli on perustettu vuonna 1887, ja on siitä saakka houkutellut niin arvovieraita kuin maailmantähtiäkin.

Kämpissä perushuoneetkin ovat kaukana tavallisesta, sillä huonekoot lähtevät 33 neliöstä ja huoneisiin sisältyvät muun muassa vapaa pääsy Kämp spahan, turndown-palvelu, kylpytakki ja -tossut sekä untuvapeitot ja -tyynyt. Sisustus on eleganttia ja rauhallista, minkä lisäksi yksityiskohdat ovat harkittuja, hauskoja kylpyankkoja myöten.

Hotelli Kämpin huonevalikoima kattaa viisi huonetyyppiä ja neljä erilaista sviittiä, mukaan lukien Suomen kalleimman hotellihuoneen, Mannerheim-sviitin. Hotellissa on useita juhla- ja kokoustiloja sekä kaksi ravintolaa ja baari.

>> Varaa majoitus Hotel Kämpistä!

Hotel Kämp
Pohjoisesplanadi 19

Radisson Blu Plaza, Kluuvi

Aivan Helsingin rautatieaseman vieressä sijaitseva Radisson Blu Plaza tasokas perushotelli. Hotellissa on 302 huonetta ja kolme eri huonetyyppiä sekä kolmenlaisia sviittejä. Huoneet on remontoitu vuonna 2012, ja sisustuksessa näkyy suomalainen design. Hotellissa on käytössä Magic Bed -vuoteet, joiden älypatjat mukautuvat kehon mukaan.

Hotelli tarjoaa viihtyisät yleiset tilat, joissa viihtyvät paitsi hotellin asukkaat myös helsinkiläiset. Keskeinen sijainti on tämän hotellin valtti, ja Radisson Blu Plazasta onkin lyhyt kävelymatka Helsingin tärkeimpiin kohteisiin.

Radisson Blu Plazan aamiainen on kaupungin monipuolisimpia, ja se tarjoillaan näyttävässä ravintolassa.

>> Varaa majoitus Radisson Blu Plaza -hotellista!

Radisson Blu Plaza
Mikonkatu 23

Clarion Hotel Helsinki, Jätkäsaari

Vuonna 2016 avattu, Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva moderni Clarion Hotel Helsinki on näyttävä hotelli. Kahdesta hotellitornista koostuva hotelli sisältää muun muassa 425 huonetta, ravintolan ja kattobaarin. Hotellin yhteydessä toimii myös tuhannen hengen kongressikeskus.

Clarionin hotellihuoneet sijaitsevat 16 kerroksessa, ja hotellin kuusi sviittiä on sijoiteltu ylimpiin kerroksiin. Kaksi hotellitornia yhdistyvät toisiinsa lasisella kävelysillalla, joka on yhdessä nököalahissien ja kattokerroksessa sijaitsevan uima-altaan kanssa oiva osoitus hotellin erikoisista arkkitehtonisista ratkaisuista.

Hotelli sijaitsee lähellä Länsisatamaa, mutta sieltä on myös kävelymatka Hietalahdentorille sekä hyvät raitiovaunuyhteydet muualle Helsinkiin.

>> Varaa majoitus Clarion Hotel Helsingistä!

Clarion Hotel Helsinki
Tyynenmerenkatu 2

Hotelli Helka, Etu-Töölö

Hotellirakennus on peräisin 1920-luvulta, jolloin se tarjosi turvallisen asuinpaikan naisille opiskelijakotina, virkanaisten kotina kuin hotellinakin. Sittemmin hotelli on vallannut koko rakennuksen. Nykyään Hotelli Helka on tyylikäs ja valoisa hotelli, jonka huoneet on varusteltu Alvar Aallon design-huonekaluilla.

Hotelli satsaa luomuaamiaiseen ja Hilding Andersin Joutsenmerkittyihin Avainlippu-vuoteisiin. Huonevalikoima kattaa perushuoneen, comfort-huoneen ja juniorisviitin.

Helkassa toimii katutason baari, jonne ovat tervetulleita myös paikalliset. Sijainti aivan Kampin kulmassa takaa lyhyen kävelymatkan keskeisiin kohteisiin.

>> Varaa majoitus Hotelli Helkasta!

Hotelli Helka
Pohjoinen rautatienkatu 23

Hotel Fabian, Kaartinkaupunki

Pieni ja tunnelmallinen, 58 huoneen putiikkihotelli Hotelli Fabian tunnetaan erityisesti henkilökohtaisesta palvelusta, josta se on saanut myös useita kansainvälisiä palkintoja. Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella lyhyen matkan päässä Kauppatorilta hyvien palveluiden äärellä.

Hotel Fabianissa on kolmea eri huonetyyppiä, joita yhdistävät tyylikkyys, valoisuus ja hauskat yksityiskohdat. Perinteisten hotellihuoneiden lisäksi saatavilla on myös huoneistotyylisiä huoneita, joiden varusteluun kuuluvat myös ruokapöytä ja pieni keittiö.

Hotellin aulabaari on tunnelmallinen ja aamiaistila kodinomainen.

>> Varaa majoitus Hotel Fabianista!

Hotel Fabian
Fabianinkatu 7

>> Varaa hotelli Helsingistä!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.