Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onko tässä Suomen erikoisin kylpylä? Mystinen järvikylpylä on louhittu kallioiden sisälle

Järvikylpylä / Juuli Aschan artikkelin kuva
Luksus ja spa
Suomalaisen luonnon mystiikka avautuu matkailijoille tunnelmallisessa kohteessa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 19.11.2018
facebook   whatsapp

Rentoudu kahdeksassa uima-altaassa

Suomen Savossa sijaitsevalle Rantasalmelle keväällä 2017 avattu Hotel & Spa Resort Järvisydän tarjoaa vierailijoille hyvin erikoisen kylpyläkokemuksen. Rantakallion sisälle louhittu Järvikylpylä tuo Suomen luonnon sisätiloihin.

Kylpylässä on lukuisia suomalaisesta luonnosta tuttuja elementtejä: seinät ovat luonnon muotoilemia kallioita, lattia ja altaat taas luonnonkiveä. Kallioiden raosta sisään pääsee päivänvaloa, ja kylpylässä on myös oma takka. Osa valaistuksesta hoituu tunnelmallisilla kynttilöillä.

Kylpylässä on erikoinen lämmitetty norppakivi, ja kylpylän äänimaailma muistuttaa järvien ääniä. Kattoon on käytetty yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja.

Järvikylpylässä on kuusi sisäallasta ja kaksi ulkoallasta. Sisätiloissa on viisi sisäsaunaa. Ekologisessa kylpylärakennuksessa on muun muassa suolahuone ja joogasali.

Järvikylpylä / Juuli AschanJärvikylpylä, Rantasalmi
Järvikylpylään tulee yhteensä 12 allasta, joista puolet sijaitsee sisällä ja puolet ulkona.

– Kylpylärakennus lämpiää maalämmöllä, ja aurinkoenergia lämmittää tilat seitsemänä kuukautena vuodesta. Noin 75 prosenttia rakennukseen tuotetusta lämmöstä kierrätetään takaisin, sanoo Järvikylpylän yrittäjä Markus Heiskanen.

>> Lue myös: Kaikki Suomen kylpylät – mikä sopii sinulle?

Lähde: Hotel & Spa Resort Järvisydän
Kuvat: Juuli Aschan / Hotel & Spa Resort Järvisydän

Lue kommentit (8) Jätä kommentti

 1. Vierailu keväällä 2017 kylpylässä. Opastukset ainakin tuolloin epäselvät. Hotellin respaan sitten kysymään…asiakaspalvelijaa ei suuresti kiinnostanut asiakkaan saapuminen. Oli mukavampi jutella kollegan kanssa tiskillä. Asiakas otti kontaktin ensin. Noh, kylpylään päästiin, jossa asiakaspalvelija loisti poissaolollaan. Hetken päästä ilmestyi jostain. Vaatimattomat opastukset tiloihin (meillä oli selkävaivainen henkilö mukana). Kylpylän puolella oli ilmeisesti siivottu aamulla…oli tosin saippuat unohtuneet liuskekiville. Iäkäs henkilö koko vaikeaksi ylittää ‘joen’, jolla teräväkulmaisia liuskekiviä. Tarvitsi apuja, näin myös altaaseen menossa. Siis, hieno kylpylä, mutta ei todellakaan esim. huonokuntoisille vanhuksille..tosin, he ovat aika hyvin maksavia asiakkaita. Yleisesti ottaen, asiakaspalvelun taso tuon tasoisessa paikassa oli huomattavan puutteellista, siis amatöörit asialla. On tullut reissattua ympäri maailmaa, ja henkilökunta oli sawon tasoa. Kylpylän jälkeen ajattelimme ottaa pyöreiden vuosien kunniaksi buffet-lounaan. Kysyimme tietä sokkeloiden kautta ravintolaan…olisi jälleen ajatellut, että asiakaspalveluhenkilö olisi ottaantunut opastamaan, mutta ei. Sormella vain osoitteli nurkan taakse. Aikaansaamaton asiakaspalveluote oli näkyvin aspekti koko touhussa. Tutuilta olen kuullut pari muutakin legendaarista palvelumokaa, mutta jääköön ne paljastamatta…liittyvät tilattuun palveluun, ja sen toimittamatta jättämiseen. Summa summarum, hienot puitteet, mutta epäammattimainen henkilökunta. Nou tänks.


 2. Erittäin hieno palvelu ja ihana henkilökunta. Mahtavan maukas ravintola maailma ja tuoretta lähiruokaa. Hyvä buffa! Jälkkärin mustikkapiirakassa puolen savon mustikat. Ihana veneily kohde kaikille.


 3. Erikoinen kylpylä jossa olen käynyt kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla on ollut mukavan rauhallista ja lapsia ei ole näkynyt mailla eikä halmeilla. Erilaisia saunoja ja lämpöhuoneita sekä suolakammioita löytyy kun malttaa etsiä. Muutama hyvä sauna on “piilossa”. Parvelta löytyy baari jossa ilmaista ja maksullista virvoiketta. Tulen käymään uudelleenkin, vaikea sanoa mikä paikassa viehättää! Paikalle pääsee autolla ja veneellä helposti.


 4. Puitteet kohdillaan, sekä hotelli että kylpylä aivan mielettömän hienoja kohteita. Harrastusmahdollisuudet hyvät sekä lähialue kaunista seutua. Miinusta hotellin henkilökunnan palvelusta sekä hotellihuoneen kunnosta. Henkilökunta ei ollut välillä oikein kartalla, tilaukset sekaisin, laskuttivat väärin jne. Hotellihuoneessa rikkinäisiä lamppuja, termostaatti ei toiminut, kahvinkeitin ei toiminut ja keskellä yötä palohälytin huusi käytävässä “sähkövian” vuoksi puoli tuntia.


 5. Kävimme viime keskiviikkona Järvisydämen järvikylpylässä ensimmäistä kertaa ja ainakin omalta osaltani olin erittäin innoissani tunnelmasta ja niistä monista saunoista ja altaista ja rakennuksen luonnon luonnonmukaisesta toteutuksesta. muutamia puutteitakin toki löytyy mutta uskon kyllä että yrittäjä tekee tarvittavia muutoksia ja parannnuksia sitä mukaa kun asiakaspalaute antaa aihetta ja muutenkin. Aion ehdottomasti käydä uudelleen.. Ravintola oli jo tuttu aikaisemmin ja siitä on myös erittäin hyvät kokemukset.. Suosittelen kokeilemaan!


 6. Kävimme kesäkuussa 2017 mieheni kanssa. Aivan ihana paikka! Uskomattomat maisemat, vanhat kelohonkaiset suuret rakennukset, hyvin varustetut hotellihuoneet (myös hyvällä sängyllä), hulppea ja mystisen intensiivinen kylpylä, hyvää ruokaa ravintolassa, ikimuistoinen retki Karnetsaareen ja kaikkialla ystävällinen henkilökunta. Varmasti hintansa arvoinen paikka ja ehdottomasti menemme sinne vielä uudelleen!


 7. Olen käynyt, metsän keskellähän tuo pytynki sijaitsee. Ihan ok, mutta kyllä kannattaa sillä rahalla lentää muualle. Toista kertaa en mene.


 8. Tuonne todellakin haluaisin! Aivan huippua että tällaisia projekteja syntyy kuin sieniä sateella. Suomi on noussut siivilleen ja innovatiiviset ihmiset ja huippusuunnittelijat
  ovat löytäneet yhteyden. Kiitos kaikkien Start Uppien ja uskaliaitten yrittäjien. Suomi 100 räjäyttää maailmalle 2017 ja näyttää mistä meidät suomalaiset on todella tehty.


 9. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.