Lähde makumatkalle Meksikoon – näin valmistat guacamolen kotona
Matkoja kohteeseen Meksiko
Palaa suosikkikohteen makumaailmaan
Meksiko on tunnettu herkullisesta ruoasta, ja maan ruokakulttuuri antaa rutkasti sijaa yrteille, tuoreille raaka-aineille ja suomalaisittain melko erikoisille mauille.
Meksikolaisen keittiön kulmakivi on maukas avokadotahna guacamole, jonka valmistus käy näppärästi kotioloissa. Lomamatkalta tutut raaka-aineet ja maut vievät hetkessä takaisin rentoihin lomapäiviin.
Guacamole on monipuolinen lisuke, sillä se sopii erinomaisesti burritoihin, salaatteihin ja vaikkapa vain leivän päälle. Katso helppo resepti ja kokeile guacamolen valmistamista kotona!
Helppo guacamole
2 kypsää avokadoa
1 tomaatti
1 tai ½ sipuli
1 limen mehu
2 dl tuoretta korianteria
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria
chiliä (valinnainen)
1. Kuori avokadot ja sekoita ne tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon limen mehu ja sekoita.
2. Leikkaa tomaatti ja sipuli kuutioiksi, sekoita avokado-limeseokseen.
3. Lisää lopuksi korianteri, suola ja mustapippuri sekä chili. Anna tahnan maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Jos valmistat guacamolen useita tunteja ennen tarjoiluja, sekoita joukkoon myös avokadon kivi, joka estää hedelmälihaa tummumasta.
Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää