Hyppää sisältöön

Lähde makumatkalle Meksikoon – näin valmistat guacamolen kotona

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.11.2023
Meksikon-kuumeen noustessa maan herkullisen keittiön makuja voi mastella myös kotioloissa. Katso tästä helppo guacamole-resepti!

Palaa suosikkikohteen makumaailmaan

Meksiko on tunnettu herkullisesta ruoasta, ja maan ruokakulttuuri antaa rutkasti sijaa yrteille, tuoreille raaka-aineille ja suomalaisittain melko erikoisille mauille.

Meksikolaisen keittiön kulmakivi on maukas avokadotahna guacamole, jonka valmistus käy näppärästi kotioloissa. Lomamatkalta tutut raaka-aineet ja maut vievät hetkessä takaisin rentoihin lomapäiviin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Guacamole on monipuolinen lisuke, sillä se sopii erinomaisesti burritoihin, salaatteihin ja vaikkapa vain leivän päälle. Katso helppo resepti ja kokeile guacamolen valmistamista kotona!

Helppo guacamole

2 kypsää avokadoa
1 tomaatti
1 tai ½ sipuli
1 limen mehu

2 dl tuoretta korianteria

¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria

chiliä (valinnainen)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Kuori avokadot ja sekoita ne tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon limen mehu ja sekoita.

2. Leikkaa tomaatti ja sipuli kuutioiksi, sekoita avokado-limeseokseen.

3. Lisää lopuksi korianteri, suola ja mustapippuri sekä chili. Anna tahnan maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Jos valmistat guacamolen useita tunteja ennen tarjoiluja, sekoita joukkoon myös avokadon kivi, joka estää hedelmälihaa tummumasta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Meksikon tapakulttuuri

Näin pärjäät Meksikossa – 10 asiaa, jotka haluat tietää maan tapakulttuurista

Meksiko vai Thaimaa

Thaimaa vai Meksiko? Katso kumpi kaukokohde sopii paremmin sinulle

Meksikon parhaat rannat

Meksikon viisi ihaninta rantakohdetta – mikä sopii sinulle?

Turistien yleiset kysymykset Meksikosta

Turistien 10 yleisintä kysymystä Meksikosta – oletko sinäkin miettinyt näitä?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja