Hyppää sisältöön

Pietarin-risteilijä uudistettiin näyttävästi: italialaista tunnelmaa Itämerelle tulevana kesänä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 06.04.2017
Pietarin-risteilykausi on jälleen alkanut. Tuttu MS Princess Anastasia on kuitenkin kokenut välimerellisen kasvojenkohotuksen.

Italiaa Itämerelle

Pietariin liikennöivä Princess Anastasia -alus on saanut tulevaa kesää varten pintaansa italialaista designia. Uusi värikäs ulkomaalaus viestii omistajamuutoksesta, sillä St. Peter Line yhdistyi loppuvuodesta italialaisen Moby Linesin kanssa, ja Pietariin risteilevä yhtiö on nyt nimeltään Moby SPL.

– Yhdistämme italialaisen charmin ja venäläisen vieraanvaraisuuden, kuvailee Moby SPL:n johtaja Sergei Kotenev uutta linjaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mobyn laivastoon kuuluu yli 70 alusta, jotka risteilevät lähinnä Välimerellä, eivätkä alukset ole aiemmin liikkuneet näin pohjoisilla vesillä. Uuden aluevaltauksen kunniaksi Itämeren vesille tuodaan myös italialaista henkeä.

– Haluamme tuoda palan Italiaa Itämerelle, kuvailee Mobyn pääjohtaja Alessandro Onorato.

Tämä näkyy Princess Anastasian uusien ulkomaalausten lisäksi esimerkiksi siinä, että tax freen valikoimaan on otettu lisää italialaista muotia ja merkkituotteita. Myös laivan ravintoloiden uudistettu menu on italialaisen keittiömestarin käsialaa.

Pelkkää pizzaa ja pastaa ei kuitenkaan ole tarjolla, vaan ruokalistalla yhdistellään italialaisia ja skandinaavisia vaikutteita raaka-aineita kunnioittaen. Tarjolla on myös perinteisiä venäläisiä ruokia sekä suomalaista lohisoppaa.

Venäläisasiakkaiden huomiointi on varustamolle tärkeää, sillä esimerkiksi tulevalle kesälle tehtyjen varausten perustella noin puolet asiakkaista tulee Venäjältä. Suomalaisista on tulossa vasta kolmanneksi suurin asiakasryhmä, sillä toistaiseksi Saksasta on tullut enemmän risteilyvarauksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaksi kertaa viikossa Pietariin

Suomalaisille on tarjolla kaksi Pietariin suuntaavaa lähtöä viikossa, keskiviikkoisin ja lauantaisin. Alle 72 tunnin matkalle ei tarvita edes viisumia. Halutessaan risteilyyn voi myös yhdistää hotellipaketin ja jäädä kaupunkiin muutamaksi päiväksi.

Sergei Kotenevin mukaan tuleva kesäkausi näyttää hyvältä, eikä yhtiöllä ole vaikeuksia saada risteilijöitä kesäkuukausina. Huippusesongin ulkopuolinen aika on haastavampi, mutta niitäkin halutaan kehittää sekä markkinoida uusille yleisöille. Esimerkiksi jää on eksoottinen elämys monille eteläisemmästä Euroopasta tuleville matkailijoilla. Pietarin edustalla sitä on vielä kauan siinä vaiheessa, kun Helsingin vedet ovat sulana.

Pietarin ja Helsingin välillä liikennöi tänä kesänä vain yksi laiva, sillä Itämerellä aiemmin risteillyt Princess Maria suuntaa kesäksi Välimerelle.

>> Löydä edullinen Pietarin-risteily Rantapallon risteilyhaun avulla!

Teksti ja kuva: Marianne Zitting

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suklaalähde

Tältä näyttää Tallink Siljan uudistunut buffet – tarjolla yli 100 ruokalajia

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Uudistunut Viking Cinderella

Muistatko Viking Cinderellan? Tältä paluun tehnyt laiva näyttää nyt – yksi osa on pyhä, eikä sitä saa muuttaa

Jättimäinen risteilyalus kapealla lahdella, jossa toisella puolella kohoaa vuoristo ja toisella puolella punatiilikattoisten talojen täyttämä pikkukaupunki.

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja