Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Totta vai tarua – Balin 6 tyypillistä myyttiä, jotka arveluttavat turisteja

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Tuuleta ennakkoluuloja ennen kuin alat suunnitella matkaa Balille.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 12.11.2018
facebook   whatsapp

1. Balille matkustaminen on kallista ja hankalaa – tarua

Suomesta ei pääse Balille suorin lennoin, ja matkustaminen saarelle on perinteisesti ollut kalliimpaa kuin esimerkiksi Thaimaahan. Monen mielikuvissa loma Balilla vaatiikin mojovan reissubudjetin säästämisen.

Viime vuosina lisääntynyt kilpailu on kasvattanut Balin-lentojen tarjontaa ja laskenut niiden hintoja. Edullisimmillaan edestakaiset lennot saarelle voi löytää alle 500 eurolla. Perillä kohteessa hintahaitari on todella laaja: lomailla voi luksustyyliin tai minibudjetilla.

Balille voi matkustaa Suomesta yhdellä vaihdolla esimerkiksi Singaporen tai Qatarin kautta.

2. Balilla on paratiisirantoja – totta

Onko Bali paratiisi vai ei? Mielipiteet jakautuvat molempiin suuntiin. Balin rannoista ei voi olla puhumatta ilman mainintaa muoviroskasta ja puutteellisesta jätehuollosta. Osa rannoista voi olla matkailijalle pettymys.

Balin rantoja ei ehkä listata maailman parhaiden joukkoon, mutta on kuitenkin reilua myöntää, että matkailija voi halutessaan löytää postikorttimaisemia, omaa rauhaa ja kaunista luontoa. Älä unohda myöskään Balin lähisaaria.

3. Balilla on vaarallista – tarua

Bali on saanut osansa tragedioista ja luonnonkatastrofeista. On ollut pommi-iskua, maanjäristystä ja tulivuorenpurkausta. Uutisten perusteella voikin helposti saada riskialttiista lomakohteesta, jonne matkustaminen voi olla jopa vaarallista.

Mikä sitten on totuus? Bali on pääosin turvallinen lomakohde, jossa todennäköisyys luonnonkatastrofin osumiselle omalle lomalle on pieni. Rikollisuutta ei juuri tarvitse pelätä laukkuvarkauksia lukuun ottamatta. Liikenteessä skootterin kyydissä laukusta kannattaa pitää lujasti kiinni.

Eniten matkailijoiden tulee kantaa huolta liikenneturvallisuudesta sekä alkoholin käytön kohtuullisuudesta yöelämässä.

4. Bali on korruptoitunut – totta

Matkailijat ihastelevat Balilla paikallisten ystävällisyyttä ja vieraanvaraisuutta. Hymyjen kääntöpuolella piilottelee korruptio, joka on saarella valitettavan yleistä. Joskus harmittoman korruption voi kuitata silmienpyörittelyllä, mutta kyseessä on vakava ongelma.

ShutterstockOnko Balilla turvallista?
Bali ei ole pelkkä paratiisi ilman epäkohtia. Korruptiota esiintyy saarella.

Matkailijalle korruptio saattaa tulla vastaan esimerkiksi poliisin kanssa asioidessa. Jos aiot vuokrata Balilla auton tai skootterin, noudata erityistä varovaisuutta. Mahdollisessa onnettomuus- tai sakkotilanteessa turisti on yleensä väärässä tai syypää riippumatta siitä, mitä on tapahtunut.

5. Balille voi matkustaa vain kuivan kauden aikaan – tarua

Termi sadekausi ei välttämättä saa matkakuumetta nousemaan. Balin tapauksessa talvikuukausille osuva sadekausi saattaa myös olla kelpo matkustusajankohta. Sateet voivat olla rajuja, mutta nopeita. Erityisesti kylmistä maista suunnataan Balille nimenomaan talvella ympärivuotisen lämmön takia.

Balin kuiva kausi kestää suunnilleen huhtikuusta syyskuuhun. Vilkkainta matkustusaikaa on heinä- ja elokuu. Surffausta suunnittelevat voivat harrastaa lajia ympäri vuoden, mutta suosituinta aikaa on kesäkausi.

6. Bali on bilekohde – totta

Kun puhutaan Balin kyseenalaisista puolista, nousee lähes aina esiin Kuta Beachin yöelämä. Monet pitävät Balia kännäyskohteena, jonne länsimaiset nuoret lähtevät pitämään hauskaa paikallisesta kulttuurista välittämättä. Sekin puoli pitää paikkansa.

Balin räikeimmät bilekadut voi välttää valitsemalla lomakohteen huolellisesti. Saarella viihtyvät myös romanttista miljöötä etsivät pariskunnat tai lapsiystävälliseen hotelliin panostavat perheet.

Bali on paikka, josta löytyy aina varmasti bileitä. Tarjolla on myös viihtyisiä baareja, tyylikkäitä allasklubeja ja rentoa tunnelmaa. Näe hieman vaivaa etsiäksesi omaan makuusi sopiva juhlapaikka.

Lue myös: Varo näitä Balilla – 6 mokaa, joihin on helppo sortua

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Kuka siellä Bali rannoilla roskaa – turistit! Paikalliset eivät käy rannalla.
    Olimme viime vuonna kaksi kuukautta Balilla ja kaikilla kolmella Gili saarella. Uskumattoman hienot kokemukset. Suosittelen!


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.