Hyppää sisältöön

Kymmenen upeaa rantaa maailmalla – mikä näistä lomakohteista on suosikkisi?

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 27.09.2022
Kun etsit täydellistä romaa unelmien rantalomalle, valitse kohteesi maailman parhaiden rantojen joukosta. Mikä näistä on suosikkisi?

Anse Source d’Argent, Seychellit

Erikoisista kivimuodostelmista tunnettu Seychellien Anse Source d’Argent ei ole aivan tavallinen ranta, sillä erikoiset kalliot tekevät rannasta erityisen. Valkoinen hiekka, turkoosi merivesi ja tietysti tuulessa heiluvat palmut kuuluvat paratiisirantaan, mutta tässä paikassa rantaelämys on erityinen juuri maisemien vuoksi.

Ranta on kiistämättä upea, mutta valtavan suosion vuoksi kokemus ei aina vastaa mielikuvia erityisesti, jos olet paikalla juuri ruuhka-aikana tai nousuveden aikaan, jolloin kivimuodostelmat peittyvät lähes näkymättömiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockAnse Source d'Argent, Seychellit
Anse Source d’Argent on Seychellien kuvatuimpia kohteita.

Paras aika saapua rannalle on varhain aamulla ennen ryhmiä. Jos väenpaljous haittaa rannasta nauttimista, jatka matkaa suosittua lahtea pidemmälle ja pääset nauttimaan rauhasta.

>> Lue lisää vinkkejä Seychelleille!

Whitehaven Beach, Australia

Australian upeimmaksi rannaksi kehuttu, maan koillisrannikolla Queenslandin osavaltiossa sijaitseva Whitehaven Beach on mykistävä näky. Valkoisen hiekan ja turkoosin meriveden täyttämä maisema jatkuu silmänkantamattomiin ja täydellisyyttä hipuvia postikorttimaisemiin on parhaimmillaan 360-asteinen näkymä.

Yli seitsemän kilometrin mittainen valkohiekkainen ranta takaa yliannostuksen paratiisimaisemia. Rannan pohjoisosassa sijaitseva Hill Inlet on paikka, jossa turkoosi vesi ja valkoinen hiekka muodostavat vaikuttavan maiseman, joka näyttää siltä kuin vesi ja hiekka tanssahtelisivat keskenään.

ShutterstockWhitehaven Beach, Australia
Whitehavenin ranta on poikkeuksellinen näky.

Whitsundayn saarilla sijaitseva ranta on kaukana Suomesta, mutta matka on vaivan arvoinen. Perille pääsee helpoiten osallistumalla saariristeilylle, ja rannalle kannattaa varata kunnolla aikaa. Jos haluat yöpyä niin lähellä rantaa kuin suinkin, on rannalla mahdollista telttailla, mutta lähialueella on myös hotelleja. Ranta sijaitsee Whitsundaysin saarella, joka on saariston 74 rannasta suurin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Australiaan!

Elafonissi, Kreikka

Kreetan lomasaaren suosituin ranta on lounaisosassa sijaitseva Elafonissi. Suosiolle on syynsä, sillä valkoisen ja vaaleanpunaisen sävyinen ranta näyttää upealta turkoosia vettä vasten. Matkaa Haniasta Elafonissin rannalle on noin 70 kilometriä, mutta se kannattaa, sillä perillä odottaa unohtumaton rantakokemus.

ShutterstockElafonissi, Kreikka
Elafonissin ranta on Kreetan upein uimapaikka.

Myös Elafonissilla suosio näkyy ja tuntuu, mistä syystä paras aika vierailla rannalla on varhain aamulla. Jos matkustat Kreetalle suosituimman lomakauden ulkopuolella keväällä tai syksyllä, pääset paremmalla todennäköisyydellä nauttimaan rannasta ilman suuria ihmismassoja.

>> Lue lisää vinkkejä Kreetalle!

Matira Beach, Bora Bora, Ranskan Polynesia

Bora Boran paratiisisaarella, keskellä eteläistä Tyyntämerta sijaitseva Matira Beach -ranta on saaren ainoa luonnonranta, ja valkoisen hiekan sekä turkoosin veden hallitsema rantamaisema tarjoaa erinomaiset puitteet uintiin ja rantalöhöilyyn. Noin 1,6 kilometrin mittainen ranta sijaitsee aivan saaren eteläkärjessä

ShutterstockMatira Beach, Ranskan Polynesia
Bora Boran upeimmassa rantakohteessa ei saa nauttia yksityisyydestä, mutta sitä kompensoivat upeat maisemat.

Ranta on suosittu, mistä syystä palvelutarjonta on hyvä, mutta autiota rantatunnelmaa Matira Beachilta ei löydä.

>> Lue lisää vinkkejä Ranskan Polynesiaan!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monterosso Al Mare, Italia

Pohjois-Italiassa, lähellä Cinque Terren suosittuja kyliä sijaitseva Monterosso Al Mare tarjoaa upean rantakokemuksen. Siitä tekevät erityisen paitsi valkea ranta ja turkoosimerivesi myös rannalta avautuvat kalliomaisemat.

ShutterstockMonterosso Al Mare, Italia
Monterosso Al Maren rannalta avautuu vaikuttava näkymä.

Alueen suurin ranta on myös Cinque Terren ainoa hiekkaranta, mistä syystä se on täynnä väkeä erityisesti heinä- ja elokuussa. Jos haluat nauttia rannasta ilman väenpaljoutta, suuntaa paikalle varhain aamulla tai kovimman sesongin ulkopuolella.

>> Lue lisää vinkkejä Italiaan!

Praia Dona Ana, Portugali

Näyttävät kalliomuodostelmat ripoteltuna pitkin rantaa luovat omanlaisen maiseman Etelä-Portugalissa sijaitsevalle Praia Dona Anan rannalle. Kalkkikivikallioiden reunustama ranta on ehdottomasti Algarven alueen paras ranta, ja upeiden maisemien lisäksi se tarjoaa kaikki palvelut, joita rantapäivänä voi kaivata.

ShutterstockAlgarve, Portugali
Kalliomaisema tekee Praia Dona Anasta erityisen.

Ranta on paitsi kuvankaunis myös ihanteellinen rentoon lomapäivään. Korkeat kalliot suojaavat kovimmilta tuulilta ja tarjoavat suojaisan paikan.

>> Lue lisää vinkkejä Portugaliin!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Polihale Beach, Kauai, Havaiji

Pitkä hiekkaranta, turkoosi merivesi ja vieressä kohoavat korkeat kalliot tekevät Kauain saarella Havaijilla sijaitsevasta Polihalen rannasta suojaisan löhöilypaikan. Hiekkarantaa riittää 27 kilometrin matkalta, mikä tekee Polihalesta koko Havaijin osavaltion pisimmän rannan.

ShutterstockPolihale, Havaiji
Polihalen ranta soveltuu erinomaisesti rantakävelyihin ja auringonottoon – pakkaa mukaan rutkasti aurinkovoidetta ja vettä.

Polihalen rannalla ei ole hengenpelastajia, ja se yhdistettynä rannan koviin virtauksiin saa uimarit varuilleen tällä rannalla – ja syystä. Uimiseen sopii Queens Pond -alue, mutta muutoin rannasta kannattaa nautiskella tukevasti jalat maan pinnalla.

>> Lue lisää vinkkejä Havaijille!

Grace Bay, Turks- ja Caicossaaret

Koko maailman parhaaksi rannaksi kehuttu Tuks- ja Caicossaarien Grace Bay tarjoilee 4,8 kilometrin matkalta puhdasta valkoista hiekkaa ja kirkasta vettä. Unelmarannalla ei kasva merilevää eikä siellä ole roskia.

ShutterstockGrace Bay, Tuks- ja Caicossaaret
Pitkä ranta, valkoinen hiekka ja monipuoliset palvelut tekevät Grace Baysta maailmanluokan rantakohteen.

Ranta sijaitsee Providencialesin saaren kaakkoisrannikolla. Lähes kaikki saaren palvelut sijaitsevat juuri Grace Bay -rannalla, jonka tuntumassa onkin rutkasti ravintoloita, lomakeskuksia, hotelleja, ostospaikkoja ja välinevuokraamoja.

La Playa Escondida, Meksiko

Meksikon länsirannalla, aivan Puerto Vallartan lomakohteen vieressä sijaitseva La Playa Escondida on ranta, jossa vierailua ei unohda. Salaiseksikin rannaksi kutsuttu hiekkaranta sijaitsee kallion sisässä, ja auringonvalo tulvii sisään rannan yläpuolella olevasta suuresta aukosta.

ShutterstockLa Playa Escondida, Meksiko
Tunnelma luolassa sijaitsevalla rannalla vaihtelee auringon sijainnin mukaan.

La Playa Escondida on suosittu vierailukohde, jonne järjestetään retkiä alueen lomakeskuksista käsin. Varaudu siis väenpaljouteen, mutta siitä huolimatta erikoinen ranta on mieleenpainuva kokemus.

>> Lue lisää vinkkejä Meksikoon!

Diani Beach, Kenia

Mombasan alueen paras ranta, kuvankaunis Diani Beach on 17-kilometrinen valkohiekkainen ranta, josta avautuu upea näkymä Intian valtamereen. Diani Beach on tunnettu pehmeästä hiekasta, ja alue onkin valittu useaan otteeseen koko Afrikan parhaaksi rantakohteeksi.

ShutterstockDiani Beach, Kenia
Diani Beachilla rantaelämä on yksinkertaista: maisema on upea, lämpöä riittää ja palvelu pelaa.

Diani Beachilla on loistava palvelutarjonta, ja rannan tuntumassa onkin niin luksushotelleja kuin vaatimattomia b&b-majatalojakin. Aktiviteettitarjonta on monipuolinen, ja rannan edustan pinnanalainen maailma on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

>> Lue lisää vinkkejä Keniaan!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kroatian kaunein ranta Zlatni rat

Tältä näyttää Kroatian kaunein ranta – erikoinen muoto ja turkoosi vesi houkuttelevat matkailijoita

Sarakiniko, Milos

Tätä Kreikan saarta et ehkä vielä ole nähnyt – ranta kuin suoraan kuusta

Thaimaan parhaat rannat

Valitse suosikkisi! Thaimaan kahdeksan parasta rantaa

Porto Santo, Portugali

Onko tässä Portugalin paras rantakohde? Pitkä hiekkaranta aivan Madeiran vieressä jää monilta kokematta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja