Hyppää sisältöön

Suunnitteletko rantalomaa Bulgariassa? Näin löydät parhaan paikan auringosta – kuusi parasta rantaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.08.2019
Kauniista rannoistaan tunnettu Bulgaria on loistava rantalomakohde. Katso, mitkä rannat tekevät lomastasi onnistuneen!

1. Sunny Beach

Mustanmeren rannalla sijaitseva Bulgaria on hyvä rantalomakohde, joka tunnetaan myös edullisesta hintatasosta. Maan tunnetuin ja suosituin ranta on kuuluisan lomakohteen nimeä kantava Sunny Beach, jossa nautitaan nimen mukaisesti auringosta runsain mitoin: rannalla paistaa aurinko noin 1 700 tuntia toukouusta lokakuuhun kestävällä kesäkaudella.

Noin kahdeksan kilometrin mittainen ja 50 metriä leveä ranta tarjoaa kävijöille hyvät palvelut. Suosion myötä Sunny Beachin varrelle on kohonnut lukuisia lomakeskuksia, hotelleja, ravintoloita ja kahviloita. Rantapäivästä ei puutu huvituksia Sunny Beachilla, sillä rannalla on mahdollista kokeilla esimerkiksi lukuisia vesiurheilulajeja mutta myös nauttia rantabaarien loputtomasta bassonjytkeestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Sunny Beach on Bulgarian suurin ja suosituin rantalomakeskus.

Lahden toisella puolella sijaitsee Nessebarin historiallinen kaupunki, joten rantojen lisäksi Sunny Beachilla riittää myös nähtävyyksiä.

2. Kultahietikko

Noin 20 kilometrin päässä Varnan kaupungista sijaitseva Kultahietikko on suosittu rantakohde, jonka pitkä hienohiekkainen ranta miellyttää vaativintakin rantalomailijaa. Noin neljän kilometrin mittainen ranta on saanut nimensä hiekan kullankeltaisesta sävystä, ja rantaa on kehuttu koko Euroopan parhaaksi hiekkarannaksi.

Varnan Kultahietikolla hiekka on nimensä mukaisesti kullankeltaista.

Myös Kultahietikolla palvelut ovat kohdallaan: lomakeskuksia ja villiä yöelämää riittää, minkä lisäksi alueella voi nauttia myös hyvistä kylpyläpalveluista. Hiekkarannan tuntumassa sijaitsee Kultahietikon luonnonpuisto, jonka mineraalivesi on käytössä lukuisissa alueen kylpylöissä.

3. Albenan ranta

Varnan pohjoispuolella Albenan rantakaupungissa sijaitseva kaupungin nimeä kantava ranta on hyvä vaihtoehto lapsiperheille. Mikäli lomaa ei halua viettää juhlivan lomakansan keskuudessa, on Albena hyvä valinta, sillä palveluista tai rannan tasosta ei tarvitse tinkiä.

Noin puolen kilometrin mittainen ranta on rauhallinen ja vesi syvenee loivasti, mistä syystä ranta sopii erityisen hyvin lapsiperheille. Kesäisin lämpötila pysyttelee Albenassa noin 25 asteen tuntumassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Albenan ranta on yksi Mustanmeren rannikon perheystävällisimpiä rantoja.

Albenan rannalla on mainiot vesiurheilumahdollisuudet, sillä rantapäivän lomassa voi kokeilla esimerkiksi vesiskootteria, vesihiihtoa, surffausta, rantalentopalloa tai vaikkapa purjelautailua.

Rauhallisempaa lomatekemistä löytää rannalle sijoitetusta kirjahyllystä, jossa on tarjolla yli 6 000 kirjaa 15 eri kielellä. Kirjoja voi lainata ilmaiseksi.

4. Harmani Beach

Harmani Beach tai vaihtoehtoisesti Harmanite Beach on suurempi Sozopolin kahdesta yleisestä rannasta. Kilometrin pituisella rannalla on vesiliukumäki, polkuveneitä, lentopalloverkkoja ja rantabaari.

Ranta sopii erityisen hyvin niille, jotka haluavat rantalomallaan tutustua Bulgarian muuhun tarjontaan: vain kävelymatkan päässä sijaitsee Sozopolin vanhakaupunki, ja rantalomalla voi tehdä myös päiväretken Ropotamon luonnonsuojelualueelle.

>> Lue lisää: Bulgaria on muutakin kuin halpoja bileitä – tällainen on romanttinen rantalomakohde Sozopol

5. Silistarin ranta

Aivan Bulgarian ja Turkin rajalla sijaitseva Silistar on maan eteläisimpiä rantakohteita ja maan harvoja suojeltuja rantoja. Ranta on hieman hankalasti saavutettavissa, sillä se sijaitsee keskellä Strandzhan kansallispuistoa. Perillä odottavat rauhallinen ranta, kirkas ja matala rantavesi sekä hiekkapohja tekevät matkasta kuitenkin vaivan arvoisen. Parhaassa tapauksessa rannalla voi nähdä myös eläimiä – peuroja, pöllöjä tai korppikotkia.

Silistarin ranta on suojeltua aluetta, josta voi löytää rosoisempia uimapaikkoja kuin suosituimmista lomakeskuksista.

Ranta on myös osittain nudistien suosiossa, mikä on syytä pitää mielessä ennen Silistarille matkustamista. Kirkkaat vedet tarjoavat mainiot olosuhteet sukeltajille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Golden Fish Beach

Sozopolin läheisyydessä Burgasin eteläpuolella sijaitsevan Ziatna Ribkan leirintäalueen ranta on erityisesti surffaajien suosiossa. Pitkä ja leveä ranta on rauhallinen paikka nauttia Mustanmeren lämmöstä kaikessa rauhassa.

Koska ranta on osa leirintäaluetta, on Golden Fish Beach maksullinen ranta. Nimellistä korvausta vastaan saa kuitenkin viettää aikaa mukavalla ja tilavalla rannalla, missä on myös muutamia palveluja. Rannalla voi kokeilla esimerkiksi surffausta tai purjelautailua, minkä lisäksi alueella on pari ravintolaa sekä wc- ja suihkutilat.

>> Haaveiletko jo rantalomasta Bulgariassa? Löydä edullinen matka Rantapallon äkkilähdöistä!

Teksti: Inka Khanji ja Elina Venttola
Kuvat: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kroatian kaunein ranta Zlatni rat

Tältä näyttää Kroatian kaunein ranta – erikoinen muoto ja turkoosi vesi houkuttelevat matkailijoita

Sarakiniko, Milos

Tätä Kreikan saarta et ehkä vielä ole nähnyt – ranta kuin suoraan kuusta

Bulgaria

Haussa edullinen rantakohde? Viisi syytä matkustaa Bulgariaan

Thaimaan parhaat rannat

Valitse suosikkisi! Thaimaan kahdeksan parasta rantaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja